Dagens Bild – Årsta i Haninge


Årsta Haninge

Dagens bild idag kommer här ifrån Haninge kommun. Den är tagen ungefär en kilometer från Årsta Slott, eller golfbana för den som inte känner igen slottet som Fredrika Bremer bodde i. Jag tog bilden för något år sedan, jag tror det var i mitten eller slutet av november, men vädret var precis samma då som idag, grå grå grå grå.

Jag hade bestämt mig för att ägna kvällen åt fotografering i mörkret, men eftersom vädret är som det på bilden så blir det inget av den saken, i alla fall innan regnet har upphört. Således gäller en varning för kvällen och natten, en argsint gråhårig gubbe med kamera och stativ ska ni se upp för.

intressant Andra om: , , , , , , , , , Läs oxo: annarkia ilsemarie k&å lasse loke rödam scraber pamflett skribenten mberglund t


11 svar till “Dagens Bild – Årsta i Haninge”

 1. Vacker bild! Men en undran bara: Fågeln på bilden, tycker mig ha sett den förut..? På gårdagens stockholmsbild ser jag en fågel som i princip ser likadan ut. Så är den inte inklippt så är det ett häftigt sammanträffande :)

  • Vaket! Jag lade in ormvråken i Stockholmsbilden och trodde att det skulle bli ngn som upptäckte det DIREKT. Men icke. Då lade jag in vråkskrället i bilden på Reinfeldt, den passerade oxo obemärkt. Det var väl själva f-n tänkte jag och pillade in den även här. Jag tänkte utropa en tävling, men det är skumt när man inte kan säga vad man tävlar om. Men du vann. Äran… :-)

 2. Ska bli spännande att se vad du hittar i mörkret men stadens ljus kan ge mycket som t. ex. vinterbilden 1/12. Den är favoriten liksom en liknande där inte vägen var skottad.

  En annan, lika gråhårig och argsint, gubbe blev genast på bättre humör efter att ha sett denna kattfilm.
  Önskar även dig och alla andra ett gott humör så, tvärs emot alla länkningsregler, tar jag chansen att lägga med följande:
  http://file.qip.ru/file/110749980/67b7cf20/koshara.html

 3. Dina bilder är alltid fina, så det är synd att du lägger upp dem i så dålig kvalitet. Fast det är kanske nödvändigt när man drar så mycket trafik?

  • Det är mer av omtanke om dem som inte är intresserade av bilder…

   Jag skulle iofs kunna lägga in en klickbar som är högupplöst, jag har fått förslag om det förut.

 4. Ser ut som trädet vid Alvstavägen. Jag har tagit ett par bilder där i år. Man har en skaplig utsikt ner mot Stadsberga från vägen. Visste du förresten att rapparen Petter och hans fru har byggt ett hus här i närheten och nu har dom satt upp skyltar som talar om att vägen numera är privat.

 5. Jag vet inte vad vägen heter, men den går in mellan de stora ladugårdsbyggnaderna och fortsätter man rakt fram hela tiden kommer man fram nästan uppe vid Fors i VH. Har de satt upp sådana skyltar där?

  Det ligger ett äldre bostadshus (torp?) på en kulle efter den vägen, jättemysigt ställe. Sedan finns det ett par mindre torp, senast förra året var två av dem till salu.

 6. Mycket fin och stämningsfull bild. Fågeln är däremot i vägen. Bilden skulle kännas mera ödesmättad utan tror jag.