Dagens bild! :-)OBS! Detta inlägg är från Jinge. Användarnamnet Anders är fel (tekniskt misstag av Anders).

Föreställer lilla dotterdottern Aimee, familjens lilla halvamerikan.

(Hon har dubbelt medborgarskap..) Hon är sex månader gammal och brukar alltid se så frågande ut när morfar talar med henne.. :-) (avdelning familjealbum..) :-)


5 svar till “Dagens bild! :-)”

 1. Man kan inte ha dubbelt medborgarskap! Detta är et faktum många inte fattar. Ungen får juridiska problem i framtiden, trust me. USA erkänner inte dubbelt medborgarskap, det gör Sverige heller inte.

  Sjysst mössa dock :)

 2. Hon HAR dubbelt medborgarskap. Hon har ett eget amerikanskt pass trots att hon bara är sex månader gammal. OM inte USA erkänner dubbent medborgarskap så borde hon väl inte fått ett amerikansk pass..? :-)

 3. ”Förr i tiden” (läs; för ca två år sedan) fick man inte ha dubbelt medborgarskap. Idag är reglerna ändrade, både här i Sverige och i USA. USA bryr sig överhuvudtaget inte om att lilla Aimee har ett svenskt medborgarskap, utan ser henne endast som Amerikanska, hon har ett Amerikansk ”Birth certificate” utfärdat av Amerikanska ambasaden i Stockholm, som erkänner henne som medborgare sedan samma sekund hon föddes.

  Sverige bryr sig inte om övriga medborgarskap, utan erkänner henne endast som svensk…

  Hon har ett svensk och ett amerikanskt pass och det är upp till henne vilket hon visar upp om/när hon skall passera en passkontroll. Hon KAN faktiskt välja att visa båda, bara för att skryta lite.. :P

  Allt detta kan jag påstå med 100% säkerthet då jag är Aimees mamma och med anledning av det, undersökt ämnet noga. Så så är det med den saken…. :-)