John le Carré – En eftersökt man


Under många år förnekade David Cornwell, mannen bakom pseudonymen John le Carré, att han själv hade något förflutet i den brittiska underrättelsetjänsten. Många tvivlade eftersom hans böcker bitvis var utomordentligt realistiska enligt dem som visste något om branschen. Sedan några år tillbaka så är det inte längre någon hemlighet, och de som läst skildringar som Spionen som kom in från kylan behöver inte längre sväva i tvivelsmål.


John le Carré har lyckats skaffa sig
en trogen publik, och hans böcker kännetecknas av att både vara välskrivna och riktigt spännande. Hans nya bok, En eftersökt man, kommer inte att göra någon besviken. Den handlar om en tjetjensk man som kallar sig Issa Karpov, en man som kommer till Tyskland för att vidarebefordra en större förmögenhet, och om den tyska säkerhetstjänstens försök att komma åt något som man antar vara islamistisk penningtvätt och finansiering av terrorism.

Ett för le Carré vanligt spiontema, fast nu med inslag av modern terrorism, och ingen kommer att bli besviken. Det är en utomordentligt välskriven bok och jag hade glädjen att kunna sträckläsa den. Jag har alla le Carrés böcker i bokhyllan vilket troligen visar att jag är partisk. Men det är inte svårt att stå för detta när böckerna fortsätter att dyka upp och där nästan alla är utomordentligt bra.

Vill du ha ett antal timmars mycket spännande och välgjord underhållning så finns boken nu i bokhandeln och på biblioteket endera dagen.

Översättning Ola Klingberg
Albert Bonniers förlag
ISBN 789100121518
it

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]John le Carré , Albert Bonniers förlag, ISBN 789100121518, En eftersökt man, Boktipset, Böcker, Spänning, Thriller, Spionböcker, Politik[/tags]


Ett svar till “John le Carré – En eftersökt man”