Boktipset, Gretelise Holm – Ministermordet

När det gäller triviallitteratur, d.v.s. böcker vars enda målsättning är att underhålla, så är jag deckar- och thrillerfantast.

De flesta av mina egna favoriter är de vanliga, le Carré, Grisham o.s.v. och bland de svenska författarna herrar som Guillou och GW Persson. Men det finns även andra som på sikt kommer att ta upp kampen om läsarna. En av dessa är redan avslöjad i rubriken.

Handlingen kretsar kring en kvinnlig journalist som har kommit upp i åren, hon är således inte någon direkt ungdom, inte heller är hon typisk på något annat sätt. Hennes namn är Karin Sommer och hon dras in i turerna kring mordet på en dansk kvinnlig integrationsminister.

Boken innehåller ett antal överraskningar som jag inte ska berätta om här eftersom blivande läsare faktiskt ska bli just – överraskade. En sak som jag själv gillar så att boken får ett extra plus är att hjälten är en kvinna över medel-
åldern. Är hjälten normal är han man, en onormal hjälte är av det motsatta könet som i Liza Marklunds böcker, här är hon inte bara kvinna utan även näst intill pensionär. Eftersom hennes make är tjugo år äldre, drabbas av cancer och förvecklingarna innefattar baltstater, terrorism, stora gods och korrupta stats-
sekreterare så blir intrigen spännande. Man märker att det inte är Gretelise Holms första bok, författaren behärskar hantverket väl och är duktig på dramatik, man lägger inte gärna ifrån sig boken när man väl börjat.

Här kan du hitta vad andra bloggare skriver om Ministermordet av Gretelise Holm

Andra om , , , , , ,

[tags]ISBN9789164202598, Deckare, Boktips, Böcker, Gretelise Holm, Ministermordet, Litteratur[/tags]

  7 comments for “Boktipset, Gretelise Holm – Ministermordet

 1. palle
  11 mars, 2008 at 20:09

  Varför inte en från real life? Mycket roligare då ;-)

  Sven Anér – Dominoeffekten

 2. 11 mars, 2008 at 20:34

  Hmm.. Privatspanare? Undrar om jag inte läst den. Jag läser nämligen ALLT…

 3. palle
  11 mars, 2008 at 22:25

  Nej, du har inte läst den Jinge.

 4. 12 mars, 2008 at 06:16

  Nej men vad lustigt Palle!

  Varför tror du inte det?

 5. Anders
  12 mars, 2008 at 06:37

  Han kanske hakar upp sig på att boken inte är släppt än?

 6. 12 mars, 2008 at 06:52

  Anders! Enligt förlaget så är första recensionsdag idag, men jag postade den igår kväll efter att Helsingborgs Dagblad publicerade sin. Gretelise Holm kommer till Stockholm idag enligt Piratförlagets utskick så det kan kanske vara därför.

  Men ”Palle” är skyldig mig en förklaring, och den ska vara skitbra om han överhuvudtaget ska kunna kommentera här mer.. :-I

  Sådant giftsprideri tolerar jag inte. Jag blir mycket ilsken faktiskt.

  Jag har f.n. fyra böcker som väntar på att skrivas om, Jag kommer garanterat att skriva om två av dessa, möjligen ytterligare en. Ingen av dem har kommit ut än så ”Palle” får väl kopiera sin egen text så han kan testa med att fortsätta sitt giftsprideri…

  Jag undrar hur det kommer att gå för honom… :-) (Man måste trots allt garva åt dumheterna..)

 7. palle
  12 mars, 2008 at 11:11

  Jinge, det handlar om ett misslyckat skämt. Du anklagade mig för att vara liberal i en annan tråd för att jag inte följer mönstret. Hur som helst så är skämtet misslyckat och du kan radera inlägget om du vill det.

Comments are closed.