Carina Herrstedt (SD) förtalsdömd igen


Riksdagsledamoten Carina Herrstedt, som sitter i Sveriges Riksdag för (SD), har dömts för förtal för tredje gången idag i Lunds Tingsrätt. Hon är dömd för att ha förtalat en medlem i SKP, Fredrik Jönsson, son till Jan Jönson, nu ljög hon och sade att Jan Jönsson ville upprätta ett ut-
rotningsläger för förståndshandikappade.

TT: ”Carina Herrstedt, riksdagsledamot för SD, har av Lunds tingsrätt dömts till skadestånd på 5 000 kronor för förtal. Tingsrätten anser att Herrstedt förtalat en tidigare ordförande i Sveriges kommunistiska parti.” (TT)

Det är exceptionellt att en riksdagsledamot döms för förtal, det ännu mer häpnadsväckande är att förtalet ifråga är riktat mot en och samma familj hela tiden. Hon är sitt partis andra vice ordförande vilket säger en del om nämnda parti.

På bloggen skriver hon också att ”fullskaliga moskéer inte passar in i Sverige” och att den svenska kulturen hotas av moskéer, precis som julafton och fornlämningar antar jag, för att citera en värmlänning i samma parti.

Carina Herrstedts parti, SD, har länge förespråkat strängare straff, blir man förtalsdömd tre gånger när förtalet dessutom gäller en och samma familj, så borde det bli fråga om allvarligare påföljd än skadestånd. Nu har hon dömts att utge skadestånd till medlemmar i familjen Jönsson, och samtidigt betala deras rättegångskostnader. Det finns anledning att önska att den sortens upprepade beteende kunde leda till allmänt åtal för att därigenom kunna dömas strängare.

it , , , , , ab dn svd hd sds skd gp dagen e24


12 svar till “Carina Herrstedt (SD) förtalsdömd igen”

 1. En förstklassig representant för SD, en haverist som företräder ett haveristparti!

  • Håller med dig Rickard,jag är inte på något sätt glad över att vara medlem i partiet efter vad man fått höra.

 2. Ja det är sorgligt att vi inte har folk som är representativa för för medlemmarna i allmänhet. Vi anser givetvis att folk ska uppföra sig just som folk, personer som Herrstedt borde kastas ut ur partiet, hennes man/sambo är likadan. Ständiga bråk. Och nu sitter hon i riksdagen, vad hon kommer att ställa till med där törs jag inte ens tänka på.

 3. Etik är ju en gradfråga med etisk i ena exstremen och oetisk i den andra. Balanspunkten graviterar ju åt något håll eftersom jämvikt inte kan hållas.
  Om nu balansen glider över åt det oetiska så betyder det att den etiska blivit svagare.
  Etiken är universiell, medan moralen är grupprelaterad.

 4. Nu tycker jag att det gått för långt.Förtalsdömd inte en gång,inte två gånger utan tre gånger.Carina Herrstedt måste tycka om att bli dömd,jag tycker att det verkar så.En normal funtad person hade accepterat sitt nederlag,och lagt sin energi på annat.Det är inte bara hon själv som blir lidande,SD blir det också det verkar hon inte tänka på.
  Jag tycker att Carina borde lägga ner detta trams och istället arbeta för partiets bästa,vilket hon inte gör nu.SD är ju partiet som driver en hård linje om lag och ordning,att man ska sköta sig och följa lagen,tycker någon att Carina sköter sig?Jag tycker det inte.Jag själv är medlem i partiet,och jag måste verkligen säja att i nuläget skäms jag för det.SD Landskrona med Carina och hennes sambo i spetsen har då och då,med stöd från SD riks uteslutit medlemmar,som de själva säjer sysslat med partiskadlig verksamhet.Jag tycker att detta bäddar för en uteslutning för Carina Herrstedt,men Ni ska alla se att hon tänker sitta kvar där hon sitter,både i riksdagen och kommunfullmäktige i Landskrona,det skulle förvåna mig om hon avstod platserna.Jag tycker detta är partiskadlig verksamhet på hög nivå.Någon som tycker annorlunda?

 5. ”Det är exceptionellt att en riksdagsledamot döms för förtal”

  Det klassiska exemplet är ju riksdagsmannen (1976-2002) Bengt Silfverstrand (s) som dömdes för förtal.
  Wiki: ”Silfverstrand var huvudperson i affären med de så kallade Ockerbybreven och dömdes 1977 av Helsingborgs tingsrätt till 100 dagsböter för förtal.”
  Silfverstrand blev känd efter att han i början av 70-talet skickade 100-tals anonyma brev och insändare riktade mot borgerliga politiker och ledningen för Brunnby sparbank.