Bloggosfärens lustigkurrar


[column width=”49%” padding=”2%”]Bloggosfären är som bekant mångfacetterad, där finns könsbytarbloggar, leksakstågsbloggar, hobbybloggar och så finns det religionsbloggar. En av de mest märkliga är Apg29, som lär stå för Apostlagärningarna kapitel tjugo-
nio som – inte finns. Men bloggen apg29.se finns, den drivs av en religiös fanatiker som nu har skänkt detta lilla musikstycke till världen.

Vad jag själv anser om text och musik berättar jag inte, jag tycker att aktstycket står för sig själv liksom att det talar för sig själv. Vad du tycker får du gärna berätta, men håll dig till netiketten annars kommer dina ord att försvinna ut i den binära världsrymden.

Man brukar tala om muslimska fundamentalister, när ska vi diskutera våra svenska extremister och våra egna inhemska tokreligiösa sekter?
[/column]

[column width=”49%” padding=”0”]

it , , , , , [/column]


16 svar till “Bloggosfärens lustigkurrar”

 1. Hahahha! Han är bara för skönt tossig! Samtidigt kan jag inte låta bli och tänka på att vi inte skrattar åt samma skäggiga typer som skriker allahuakkhbar, vill skära halsen av alla otrogna och tolkar Koranen som fan tolkar Bibeln!
  Nu skall jag ut i hällregnet o bli frälst! :D

 2. Jo Apg29 känner jag till. Han ville frälsa mig från djävulen en gång när jag kommenterade på hans blogg. Jag var en förlorad och vilsen själ som inte funnit mitt inre jag med hjälp av Jesus. Och det var bara för att jag är ateist som han tyckte så.

  Regna på regna på. Skall till en helsefyrs massa regn innan jag kliver på Noaks ark. Tror jag tar Stena båten till Danmark och fortsätter mitt syndiga liv med en räkmacka och en iskall Carlsberg.

  Skål på eder mina med syndare.

 3. dagens ord ur den inspirerade boken: Job 21:6 Varför får de onda leva?
  Med åldern blir de bara mäktigare. I deras hus har man ingenting att frukta. Deras tjurar betäcker lyckosamt. De sjunger till lyra och tamburin
  och festar till flöjters ljud. De slutar sina dagar i lycka
  och stiger smärtfritt ner i dödsriket. Hur ofta slocknar de ondas ljus?
  Får de någonsin sitt straff?

  • Du måste alltid tänka på netiketten när du skriver en kommentar här.

   Följande kommentarsregler gäller här:

   1. Anonyma kommentarer accepteras ej. Det innebär oxo att falska e-postadresser avvisas.
   2. Osakliga personangrepp eller provokativa kommentarer är inte tillåtna.
   3. Rasistiska, sexistiska, homofoba eller andra stötande kommentarer raderas.
   4. Länkar till sådana sidor, samt till fascistiska, nazistiska eller fanatiskt religiösa d:o raderas.
   5. Länka enbart till etablerade mediesiter i löpande text, bloggreklam raderas direkt.
   5b. Länkar till ex. Youtube ska innehålla handling och vem som agerar.
   6. Okontrollerbara och overifierbara faktauppgifter accepteras inte.
   7. Off-topickommentarer raderas liksom one-liners som inte tillför något.
   8. Personliga hälsningar och liknande meningslösheter raderas.
   9. Kommentarsfältet är till för kommentarer, inte för privata meddelanden till Jinge.

 4. Apostlagärningarnas 28 kapitel i Bibeln handlar om hur den kristna kyrkan startade strax efter Jesu död. Att Christer väljer bloggnamnet apg 29 är alltså hans sätt att säga att detta har inte slutat, det pågår idag.

  Men sången var då inget vidare, tacka vet jag Målle Lindberg !

 5. Jinge
  Vad är det som får våra hjärnor att tolka yttre händelser så olika, när börjar det och vad är det som gör att slutresultatet blir så olika?

  Mannen bakom AGP29 ingår helt klar i något religiöst nätverk, men han är sedan tid även som aktiv bloggare en del av bloggosfären … vad formade den mannens förmåga att tänka … vilka platser har hans livsresa gjort uppehåll och formats … med vilka personer reser han till sin ändhållplats?

  En gång i tiden klev jag av på hållplatsen med FNL-aktivister och blev kvar där i 2-3 år sedan dess har mitt inre formats om så pass att jag ibland inte längre kan göra mig förstådd hos personer som befann sig på samma hållplats … sådant håller mig ibland sömnlös några minuter.

  Snart finns bara några få hållplatser kvar, jag tänker på hemmet för gamla och undrar om man kommer att hamna tillsammans med en massa olika typer sådana som den du omskriver idag. Undrar om AGP29 då kommer att förmörka livet på vår sista hållplats eller om de som kommer från hans eller liknande nätverk kommer att lysa upp tillvaron för oss gamla stutar.

  • Jag tycker att han är rätt så oförarglig, man måste ta religiösa fanatiker med en klackspark. Jag har sett på sidan att han uppenbarligen åker runt och sjunger på församlingsträffar och liknande, men det har jag inte lust att kommentera… :-)

 6. Haha tack, nu kommer jag ju att drömma mardrömmar om den galningen i flera månader. ;) Han brukar alltid skriva homofobiska inlägg i sin blogg… usch.