Aftonbladet granskar rasistpartiet

Den som händelsevis trodde att hon/han röstade på ett politiskt parti i valet i september samtidigt som valkuverten innehöll röstsedlar för SD blev skändligen lurade, visserligen av smarta rasister, men likafullt rasister. Idag presenterar Aftonbladet en granskning av Sverigedemokraterna, en granskning som egentligen bara är en sammanställning av de fakta som tidigare avslöjats av ett antal bloggar och tidningen Expo.

Själv har jag hotats åtskilliga gånger av aktiva Sverige-
demokrater, ett flertal hot är polisanmälda men polisen har fram tills nu inte haft tillräckliga resurser för att utreda den sortens beteende. Att veta vem som ligger bakom hotelser räcker inte, man måste kunna leda det i bevis också. Att en känd Sverigedemokrat har ett fast IP-nummer bevisar inte att det just var han som framförde hotet, det bevisar bara vilket IP-nummer det kom ifrån.

Men sådant känns inte så angeläget idag, nu har vi större problem eftersom partiet har lyckats ta sig in i landets riksdag, det är förstås illa men jag tycker att de ska behandlas precis som andra riksdagspartier. Och de ska granskas som andra partier, därför välkomnar jag Aftonbladets initiativ och hoppas att det följs upp av andra media. Jag citerar lite av Aftonbladets artikel för att ge lite perspektiv på vilka det är som startat SD och vilket slags värderingar som låg till grund för starten av partiet.

Aftonbladet: ”Vad de inte nämner med ett ord är att partiet bildades av företrädare för den nazistiska rörelsen. Bland ledamöterna i partistyrelsen mellan 1989 och 1995 hade mer än hälften kopplingar till den nazistiska rörelsen.

Den förste partiordföranden Anders Klarström hade tidigare varit medlem i det nynazistiska Nordiska Rikspartiet.

Han är bland annat dömd för att ha mordhotat den folkkäre tv-mannen Hagge Geigert med orden: ”Du ska passa dig jävligt noga. Du kommer inte att leva så många dagar till, vi ska bränna dig, ditt lilla judesvin. Fy fan ditt äckliga lilla judesvin. Passa dig, Hagge! Vi vet att du heter Harry Johansson och var du bor också. Vi ska komma och döda dig.”

SD gör allt för att undvika att nämnas i samma mening som organisationen Bevara Sverige svenskt (BSS), den största rasistiska organisationen under 80- och 90-talen, främst bestående av skinnskallar.”

Ovanstående behöver givetvis inte ens kommenteras. Idag har man bytt ut fascistsymbolerna på sina hemsidor till blåsippor och israeliska flaggor. SD är nämligen vänner av Israel enligt talesättet – fiendens fiende är min vän, något som många israelvänner har reagerat starkt emot då man inser att det också handlar om att tvätta av sig en stämpel från sina

Rasistpartiet

föregångare i Europa på trettiotalet. Nyligen så var en Sverigedemokrat i Israel för att befästa samarbetet med högerextrema bosättare på Västbanken. Dessa har verkligen en gemensam fiende, muslimerna.

Den som följt deras hemsidor ett tag vet precis vad de vill genomföra, men jag hörde Jimmie Åkesson bara för någon dag sedan säga i en TV-dokumentär att det finns bra muslimer, alla är inte islamister. Dessa ord kommer från en person som anklagats i en radiodokumentär för att ha varit med och sjungit nazismens nationalsång Horst Wessel med SDU på en båt-
resa till Estland, en resa där man tog ifrån en Sveriges Radio-medarbetare hennes utrustning och kastade den i havet.

Aftonbladets artiklar: ab, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, ledare

it , , , , , , , , , svd dn123 ex

  13 comments for “Aftonbladet granskar rasistpartiet

 1. Jens döparen
  14 januari, 2011 at 16:02

  Berätta vad/vem du menar och redogör för din källa så att uppgiften kan verifieras! / Jinge

 2. Jens Döparen
  14 januari, 2011 at 16:43

  EOD då. / Jinge

 3. Johan S
  14 januari, 2011 at 18:51

  Man måste styrka påståenden på nåt sätt… / Jinge

 4. per svensson
  14 januari, 2011 at 19:59

  Och bloggposten? / Jinge

 5. Olle Söderberg
  14 januari, 2011 at 20:19

  Håll diskussionen där den började! / Jinge

  • Andreas
   14 januari, 2011 at 22:06

   Fortsätt diskussionen där den började, inte här! / Jinge

  • Mats
   15 januari, 2011 at 13:15

   Jag orkar inte läsa om dessa smånazister längre. Bort med dem!

 6. Joop
  14 januari, 2011 at 21:06

  Jag har för mig att Pia Kjaersgaard sa en gång, att det har varit lättare för Dansk Folkparti att få ett genombrott än för Sverigedemokraterna på grund av att det finns väsentligt mindre med nynazister i Danmark än i Sverige. Inte på grund av att Danmark är mindre befolkningsmässig i skala 9/5 utan också proportionellt.

  Detsamma gäller för Norge och Finland också. I Norden är nynazister mestadels en svensk specialite.

  • nature
   18 januari, 2011 at 17:45

   Så blev vi inte heller ockuperade.

 7. Mansour
  15 januari, 2011 at 07:19

  ”men jag hörde Jimmie Åkesson bara för någon dag sedan säga i en TV-dokumentär att det finns bra muslimer”

  Jag kan precis som Åkesson säga att det finns bra svenskar, träffar säkert 1000 av dem varje dag och 99,9% visar upp sitt färdbevis snällt, då måste väl dem vara goda eller? Han är ett skämt Åkesson, ännu mer tragiskt är att så många svenska inte upptäckt det.

 8. Anders E Karlsson
  15 januari, 2011 at 13:32

  Det är skandal att razzarna kommit in i riksdagen. Själv röstar jag borgerligt och vill inte att mina representanter ska ta i dem ens med tång!

  • nature
   18 januari, 2011 at 17:49

   Röstade du sorgligt borgerligt, så bet du dig i tummen i den frågan i vart fall! Det spelar ingen roll vad SD anger i sitt valmanifest – de ligger högern nära och har så alltid varigt!

   Tänk om
   tänkt rätt
   nästa gång…

 9. Gunnar W
  15 januari, 2011 at 14:08

  Typiskt att Jimmie Åkesson var med och startade Nationaldemokratiska studentföreningen, riktiga nazister, pinsamt!! :-)

Comments are closed.