Zlatan utlänning enligt SD


Ekot berättar att Mattias Karlsson som gjort Sverigedemokraternas invandrarpolitiska program inte betraktar Zlatan som svensk.

Ekot: ”Uttalande från den ledande Sverigedemokraten Mattias Karlsson om att han inte uppfattar Zlatan Ibrahimovic som svensk, har väckt reaktioner. Karlsson har lett arbetet med att ta fram ett nytt program för Sverigedemokraternas invandringspolitik. ”– Jag som privatperson, det har ju ingenting med partiet att göra, uppfattar väl inte Zlatan som svensk, kanske, säger Mattias Karlsson.””

I det invandrarpolitiska förslaget skriver han: ”Svensk är den som har en helt övervägande svensk identitet, och som av sig själv och av andra svenskar uppfattas som svensk.”

Mattias Karlsson i Ekot: ”Han känns inte som svensk, hans attityd är främmande och han har ett konstigt kroppsspråk.” (fritt citerat) Han yttrade inte ordet ”Blatte” eller liknande i Ekosändningen men det är helt klart vad Mattias avsåg.

Jag tycker att det är utomordentligt bra att Sverigedemokraterna uttalar sina funderingar högt. Bra att folk får reda på deras rätta inställning.

Ekots inslag/artikel

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Sverigedemokraterna, Mattias Karlsson, Nazianstuckna, Främlingsfientliga, Zlatan Ibrahimovic, Rasism, Fotboll, Politik[/tags]i


31 svar till “Zlatan utlänning enligt SD”

 1. Bra att (sd) visar var de står! Hade Zlatan bockat och varit lydig så hade han varit svensk. Fy fan så sjukt!

 2. För att citera från en fd. sverigedemokratisk blogg:

  ”För fyra år sedan, då vi såg åttondelsfinalen mellan Sverige och Senegal så satt jag bredvid Björn Söder och berikades av hans rika vokabulär när Zlatan böts in. Nu skall jag inte citera Söder, det tillåter nog inte den svenska lagstiftningen. Men i korthet gick resonemanget ut på att det var en skam att Zlatan fick spela för Sverige alls (och det var inte kopplat till hans spel på fotbollsplanen) och att det var bättre att Sverige förlorade matchen än att Zlatan avgjorde.”

  Björn Söder är sverigedemokraternas partisekreterare..

 3. Sen ska också næmnas att Zlatan gjort før Sverige (nja..) mer æn vad dræggen i rassepartiet sammanlagt någonsin har gjort. Han representerar Sverige i værlden mycket mycket mer æn vad rassepartiet någonsin gjort. Han ær mer produktiv æn vad hela drægget ær också.

  Men som du sjælv skrev Jinge, det ær bra att rassarna visar sina riktiga færger så alla ser vilka drægg dom egentligen ær.

 4. Är inte Mattias Karlsson från Malmö? Det ligger väl ändå inte i Sverige?

 5. Angående detta med Björn Söder så kan jag berätta att på en tågresa hem från Göteborg EM-92 (Holland – Danmark. EM-semi.) så satt jag och ett par kompisar i en tåghytt med lite öl. En engelsman betydligt äldre än oss dök då upp i vår hytt och började berätta en del anekdoter. Vi, 16-år då, var först lite imponerade av denna självutnämnda huligan. Hans historier om våld och huliganism fascinerade oss.

  Men, han berättade också då för oss något, som så att säga gällde då (och har jag märkt kan gälla i rassekretsar): Om svarta engelsmän gjorde mål räknades inte målen. Han berättade, om jag minns rätt, om någon match (ej i EM) där John Barnes avgjort en match för England. Men han och hans kamrater erkände inte målet och när folk på flyget hem frågade vad matchen slutat sade de att det slutade 0-0.

  Glöm ej heller radiosportens Mats Strandbergs kommentar om att bara svarta spelare i ishockeylandslaget skulle inte kännas som ett svenskt landslag.

 6. ”Svensk är den som har en helt övervägande svensk identitet, och som av sig själv och av andra svenskar uppfattas som svensk.”

  Svensk är den som har svenskt medborgarskap. Sorry. Inklusive mina ungar som ser hur svenska ut som helst men inte pratar så bra svenska och definitivt inte har någon övervägande svensk identitet, de ser sig som israeler. Har Mattias Karlsson funderat på vad ovanstående har för konsekvenser för utlandssvenskarna? Eller de som gift sig med någon med annat än ett svenskt medborgarskap?

  Instämmer med Ia.

 7. Svensk är den som har Svenskt medborgarskap. Medborgarskap och/eller födelseort är det enda sätt på hur man kan bestämma vem som är vad. Föds man i Sverige är man Svensk, invandrar man till Sverige och erhåller medborgarskap är man Svensk.
  Pointe final!
  Aven jag instämmer med Ia.

 8. Skrämmande, men tydligt och bra. Man får hoppas att någon lyssnar och lär vad de egentligen står för.
  I Bleknge är SD ganska starka och sitter ibland i en vågmästarroll och de utspel och uttalanden som man får läsa om i lokaltidningen är så dumma så man häpnar ibland.
  Ändå är ledaren lärare, iofs avstängd,men lite har han väl läst och lärt. Det senaste var att de vill förbjuda muslimska lovdagar i skolan. I förbyggande syfte OM någon kommer att kräva det!!
  ”Alla hönsen verkar inte vara hemma där”
  Ha det gott

 9. Sandbus! Ja så är det, med tillägget att svenskar utomlands är svenskar även om de inte är medborgare här. Anna t.ex. är svensk så länge hon kan stava till köttbullar med lingonsylt och midsommarafton.

  Sedan är hon säkerligen israelisk oxo liksom du är kanadensare kanske. Men svenskar är ni för det…

  Var man är född, eller varifrån ens förfäder kommer spelar i sammanhanget ingen roll. Att människor har dubbla identiteter blir vanligare och vanligare. En hel del av de ”nya” svenskar jag känner är BÅDE svenska och t.ex. iranier.

 10. Vill bara påpeka att jag aldrig avsagt mig mitt svenska medborgarskap så jag är helt svensk ur alla perspektiv förutom att jag inte bor i landet. Därmed har mina barn också rätt till svenskt medborgarskap, personnummer och EU-pass.

  Det här med svensk-iranier etc är f ö en utmärkt uppfinning. Man kan vara två saker samtidigt, både och.

 11. Ja Anna, diskussionen om vem som är svensk är ytterst märklig. Den har klara paralleller med frågan om vem som var jude i början av 1900-talet.

  Rasism är rasism är rasism…

  Att sverigedemokraterna låtsas som att de inte är det innebär att många sådana här situationer kommer att uppstå framöver. Hoppas bara att folk tar in och tänker efter…

 12. Jinge 12,

  Instämmer. Jag har inte avsagt mig Svenskt medborgarskap. Jag undrar om min son född i Canada har rätt till Svenskt och EU medborgarskap då fadern fortfarande är Svensk enligt alla regler.

  Att jag sen känner mig mer kanadensisk än svensk har kanske med tidslängden att göra då jag har bott mycket längre i Canada än i Sverige. Jag jublar t.ex. när Canada slår Tre Kronor, jag känner vid dessa tidpunkter ingen empati för Tre kronor. Det fanns en tid då jag var olycklig när Tre kronor fick stryk av Canada, men det är ett bra tag sen…Det kan ju vara en bra värdemätare på hur man känner sig helt själsligt. Och det är i grunden viktigare än vad ett papper säger. Det fanns också en tidpunkt då min Svenska var dålig och fick lära mig igen, där har Internet varit ovärdeligt för mig.

  mvh/sandbus :)

 13. Det är en lite rolig sak med många svenskar… Just sporten, alltså. Tja, det gäller väl de flesta nationaliteterna egentligen…
  Jag är själv född i Sverige av invandrade föräldrar, och är helt ointresserad av sport. När jag var yngre och råkade hamna i ett sällskap som satt klistrade vid någon landskamp på TVburken, så brukade jag på pin kiv tydligt heja på motståndarna. Nu umgås jag bara med snälla människor – men även de kan skruva irriterat på sej… fniss…
  Jag förstår att det inte hade varit lika roligt för mej att skoja på det sättet bland SD-medlemmar. Tur att jag inte känner några…

 14. Sandbuzz, han borde ha det, men man måste ansöka före 18 års ålder. Jag tror att det går fram till 21 års ålder men det är krångligare då. Jag gjorde det i somras till två av mina ungar som inte varit registrerade och nu har de personnummer med de fyra sista siffrorna och allt.

 15. Anna! Hur har du tänkt ställa dig till värnplikten för raringarna då? Ska de skickas in och jävlas med palestinierna på västbanken ??? :-)

  Jo jag vet att jag är jävlig när jag frågar men jag är FAKTISKT nyfiken..

 16. Syster Ywter: ”Det senaste var att de vill förbjuda muslimska lovdagar i skolan. I förbyggande syfte OM någon kommer att kräva det!!”

  Det har redan införts muslimska lovdagar i några kommuner i Stockholmsområdet, och då är det ju inte bara i förebyggande syfte. Har du själv dina höns hemma?

 17. Skojjar ni? Zlatan är jugge till den dag han dör. Svensk är man i medgång och inget annat. Själv kom jag till Sverige med mina föräldrar som arbetskraftsinvandrare 1960. Men tro för i helvete inget annat än att jag ändå förblir ”finne” i svenskens ögon tills min egen död. Medborgarskap betyder noll och intet.
  En liten tröst är att allt skit idag drabbar ”blattar/svartskallar” men inte fan gör det mig mer svensk.

 18. Med beteckningen ”finne” menar jag: Untermench, de sämre, de lägre, knivpacket, ja ni vet varenda en av er hur snacket gick :-)

 19. alltså fan va alla ska klaga på zlatan, han har svenskt medborgarskap han spelar i svenska laget så är det med den saken. Även om han har föräldrar från jugoslavien så kvittar det, de viktiga är att han kämpar för sverige :-D

 20. Jinge, inte ens danskarna vill veta skåningarna. Så vi får nog offra oss och ta hand om reservdanskarna. Finland det är väl en storsvensk provins, så då måste alla därifrån vara svenska undersåtar.

 21. Det skulle vara intressant om dårarna i SD kunde definiera vilket kroppsspråk som är ”svenskt”, och därmed inte konstigt… Hamboskutt?