Wanja Lundby Wedin blir ny sosseledare


Idag så kom dem mediala jakten på scoop att vinnas av LO-tidningen och det utan vare sig braskande rubriker eller kulörta löpsedlar.


Att de inte
använder sig av löpsedlar är kanske inte så förvånande, men att Martin Klepke inte använde Wanja Lundby-Wedins svar på en följdfråga i rubriken förstår jag inte riktigt. Men det kan ju vara en av de saker som skiljer de lite mer seriösa tidningarna från kvällspressen samtidigt som de givetvis inte behöver använda kioskvältarrubriker.

Det man diskuterade med Wanja Lundby-Wedin var talet om att Mona sahlin skulle vara på tvärs med LO eller tvärtom. Det nekade Wanja till och följdfrågan blev som nedan:

LO-Tidningen: ”- Ditt eget namn har nämnts som ny partiledare?

Wanja L-W: ”– Ja, och jag väljer att inte svara någonting, för mig känns det inte aktuellt. Det är nog så krävande att vara LO-ordförande. Jag säger inte nej, men det är en valberedning som jobbar för detta, och det är viktigt att det finns flera kandidater så att valberedningen kan vaska fram den bästa och inte bara förorda den som blir kvar.”

Jag vet inte om det är läge att ägna sig åt önsketänkande nu i detta läge, men nog väcks en smula hopp av hennes yttrande? Helt klart är att hon inte sagt nej och att hon står kvar som kandidat för valberedningen och det ställer ju Mona Sahlins kandidatur i ett helt nytt läge.


Foto: Torbjörn Zadig

Wanja Lundby-Wedin har hela tiden varit en av toppkandidaterna för många socialdemokrater och det är ingen kontroversiell kandidat.

En nyhet som nog väcker stort hopp hos många.

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]Wanja Lundby-Wedin, Socialdemokraterna, Ordförande, Partikongressen, Partiledare, Politik[/tags]


5 svar till “Wanja Lundby Wedin blir ny sosseledare”

 1. Undrar om inte nyheten väcker hopp hos många, men som får LO-medlemmar att slita sig i håret.

  Har i och för sig endast haft chansen att läsa ett av LO-tidningarna, nämligen Metall, men där är kritiken mot Lundby-Wedin ofta stark – särskilt när den kommer från medlemshåll.

  Nåja, egentligen har jag svårt att följa sossarnas partiledarjakt med större intresse. För min del känns det som varken eller.

 2. Jag tolkar nog hennes svar som ett ”JA” eftersom det tydligen är lite fult att säga rent ut att man är sugen på jobbet.

  Wanja Lundby-Wedin är favorit-hat-objektet ur en ideologisk borgerlig synvinkel, så det är kanske henne Socialdemokraterna skall ha trots allt?

  Det är för lite ideologi i svensk politik och det behöver vi mer av.

 3. Christer:

  ”Det är för lite ideologi i svensk politik och det behöver vi mer av.”

  Det har du sannerligen rätt i.

  Vad gäller sossarnas blivande partiledare så är det fullkommligt oväsentligt vem det blir utom i ett avseende, nämligen att den blivande ledaren måste klara att ta en debatt med Reinfeldt och de andra nickedockorna i alliansen.

 4. Nej, nej och åter nej, jag är säker på att Wanja Lundby-Wedin inte är någon kandidat till posten som partiledare. LO behöver henne nu, mer än någonsin.
  Jag är inte lika säker, men nästan, på att det blir Mona Sahlin.
  Apropå det såg jag Sahlin och Lundby-Wedin tillsammans idag, ensamma stod de och pratade på en plats där ingen mer än jag såg dem.
  De såg ut som om de skulle passa som s-ledare och LO-ledare, som om de kunde prata bra med varandra.