Vista fungerar Visst Aftonbladet


Aftonbladet toppar just nu sin hemsida med påståendet att hälften av dataprogrammen inte fungerar i Vista.

De citerar tidningen PC för alla. Men jag delar inte den uppfattningen, jag har installerat Vista två gånger på min nya dator för att komma underfund med operativsystemet och – visst funkar det. Dessutom fungerar det bra med de program jag själv brukar använda ofta, inget program har ännu vägrat..

Första gången hade jag dock vissa problem att installera ett bildbehandlingsprogram eftersom Vista krävde systemrättigheter som det påstod att jag saknade. Det problemet är dock löst och inget annat program har uppvisat några svårigheter.

Det som gäller är förstås, precis som alltid när man uppgraderar ett operativsystem, att man får sitta en stund och lista ut hur det fungerar. Det man gjorde med Windows XP kan vara annorlunda än hur man ska göra med Vista. Men jag tycker att programmet är rätt så intuitivt och det bör inte innebära några problem.

Realplayer fungerar för mig och Paint shop har jag inte testat, däremot så uppför sig min favoritbrowser Firefox lite udda ibland. Den ”hoppar” men jag har inte brytt mig eftersom Internet Explorer fungerar bra. Man kan givetvis misstänka Bill Gates för att ha Firefox-rävar bakom varje öra..

Men visst har Aftonbladet rätt,
kan man vänta ett tag så gör det absolut ingenting..

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]Vista, Microsoft, Program, Operativsystem, Firefox, Problem[/tags]

Nyligen.se


7 svar till “Vista fungerar Visst Aftonbladet”

  1. Men aftonbladet skulle varken locka köpare eller web-besökare om de skrev ”De flesta program fungerar i Vista”! De har nog gjobbat hårt för att hitta program som inte fungerar.

  2. Jag har också precis installerat Vista. Reagerade även jag på Aftonbladet/PC för Alla´s artikel. Jag har endast stött på ett program utav de som jag brukar använda som krånglar. Det är Trillian. Men har via Internet hittat fixar som ska lösa det. Får se lite längre fram om jag stöter på flera.

  3. Har inte istallerat den senaste men jag körde vista från beta 2 till RC 2 och visst var det program som inte fungerade (men det var också i beta 2) i RC2 så fungerade därimot alla program jag hade utom ett spel så och det lär ju vara fixat så aftonbladet… jag undrar vad ni har för program.

  4. Mja, det där skrev de innan Anja tog guld. Nu hade de nobbat den storyn.. De har en lista på sju program och det är knappast konstigt. Hade det varit 700 program så..

  5. Det var ngn som frågade mig varför jag inte valde Linux, kanske var det i en annan post.

    Men finns det Linux som utnyttjar 64-bitarsprocessorer då ??