Vill du låna en muslim?


I dagens SvD hittar jag en festlig notis. Den berättar att ett bibliotek i Köpenhamn tagit till ett nytt grepp.

Man lånar ut präster, poliser eller muslimer.

Det låter kanske mer dramatiskt än vad det är. De har nämligen alldeles själva kommit på att många människor saknar kontakt med andra grupper och/eller kulturer.

För att råda bot på detta så vidtalade man ett antal människor som biblioteksbesökarna fick boka för en fikastund.

Man hade till och med breddat sortimentet med ”en medvetet arbetsskygg”, en djurrättsaktivist, en präst, en arab och en kommunist..

Föga förvånande blev muslimerna, poliserna och araben de populäraste så man blev tvungen att engagera fler.

Målsättningen var att folk skulle få sina fördomar styrkta eller raserade..

40 utlån kom man upp till enligt SvD..

:-)


4 svar till “Vill du låna en muslim?”

  1. Inte en sådan tokig idé faktiskt. Jag skulle gärna låna en muslim för en halvtimme och diskutera tolkningen av Koranen och hur det påverkar deras liv osv. Allvarligt talat. Allt som främjar förståelsen mellan männiksor är av godo.

    Annica

  2. Du skulle nog behöva en hel bunt med muslimer då.. :) För det är likadant inom islam som hops kristendomen. Det finns allt från Pastor Green och Usama till sekulariserade typer som gärna dricker Whiskey..

  3. Vilket sammanträffande! Jag letade på nätet för att läsa om Mrs Chippys sista expedition. Den vägen kom jag in på din hemsida, där du omtalar låna-en-fördom, som jag skrivit om i senaste nummer av DIK-forum, och som SvD’lånat’ därifrån! Världen är liten. Hälsningar, Gunilla

  4. Det var väl den källan de nämnde tror jag? Som jag oxo letade efter. Ja världen är liten, eller oxo är vi många som uppskattar samma sorts innovationer.. :-)