Vill du ha ketchup på svansen Reinfeldt?


Hur gör högerpartiet när de räknar ut hur många ”arbetslösa” vi har i Sverige tror ni?

Jo man tar de i befolkningen som är mellan 16 och 64 år och drar ifrån de som är sysselsatta och de som studerar på heltid. De som pluggar samtidigt som de söker jobb räknas som arbetslösa även om de bara söker ett timvikariat för att täcka upp det som studiemedlen inte räcker till.

Likaså räknar man in hemmafruar, pensionärer och sjukskrivna som varande ”arbetslösa”. Skulle man använda allmänt vedertagna metoder skulle siffrorna bli extremt mycket lägre. Det betyder att alla som idag ligger på sjukhus är arbetslösa, och säkert också alla värnpliktiga..

Använder man högerns metoder på t.ex. Frankrike skulle siffran hamna på 37% eftersom många kvinnor där är s.k. ”hemmafruar”. Jämfört med Sverige som, enligt högerns sätt att räkna, har 17% arbetslösa. Och jämför man med alla EU-länder är det bara Danmark som har färre arbetslösa, enligt högerns sätt att räkna..

Det är väl dags att skapa en ny devis?

När högern går till val räcker sanningen inte till..


6 svar till “Vill du ha ketchup på svansen Reinfeldt?”

 1. Du har antagligen rätt i att döende på intensivvårdsavdelningen räknas som arbetslösa enligt moderaterna. Det betyder att min mamma enligt deras sätt att se saken var arbetslös när hon skötte hus, tomt och sex ungar. Eftersom hon är lite över 70 idag så kan de väl ännu inte räkna henne dit, men det ger jag mig den på att de gör i alla fall. De ljuger som fan helt enkelt!

 2. ”Likaså räknar man in hemmafruar, pensionärer och sjukskrivna som varande ”arbetslösa”.”

  Hm? Hur vet du det?

  Jag vill mena att om de använder det räknesätt du menar så visar det i stället andel som inte arbetar, inte de som är arbetssökande, det vill säga arbetslösa.

 3. Klaga inte på oss moderaterna hela tiden, vi är ju bara logiska.
  Eftersom vi har sagt att alla som har bidrag och inte ar arbetsbenägna skall få hjälp med att bli det, så måste ni ju förstå att vi bara är snälla som vill hjälpa till. Och utländska uträkningar har ju visat att ju lägre ersättning ju mer arbetsbenägen blir bidragstagaren. Och det förstår ni väl att ju fler som arbetar ju bättre blir det. Moderaterna har i enlighet med vetenskap och beprövad logik beslutat att harmonisera ersättningarna i socialförsäkringarna för att hävda arbetslinjen. Om en och annan sjuk gammal dam inte skulle vilja arbeta finns ju alltid möjlighet att söka socialbidrag, som visserligen skall sänkas med 20% för att alla socialbidragstagare skall bli arbetsbenägna men det är ju sådana smällar en moderat får ta.

  Vi moderater älskar Sverige
  KAS/

 4. ”De som pluggar samtidigt som de söker jobb räknas som arbetslösa även om de bara söker ett timvikariat för att täcka upp det som studiemedlen inte räcker till.”

  Så räknar man internationellt. Varför ska vi avvika?

  Öppet arbetslösa 6-7%
  Arbetsmarknadsåtgärder 2-3%
  Latent arbetssökande 3%
  Förtidspensionerade som kan/vill arbeta 5%

  Ca 15-20% arbetslöshet är den verkliga siffran. Sossarnas snack om 4% är rena gojan.