Vilka är Folkpartiets rådgivare?


Egentligen borde jag inte ens kommentera de dumheter folkpartister vräker ur sig i tid och otid. Jag försöker medvetet hålla ner det till ett inlägg om dagen max, men det är mycket svårt.

Nu hävdar Folkpartiet att man ska sänka den pensionsgrundande inkomsten till 80% för de sjukpensionerade.

Ekot: ”Sänkt ålderspension för alla förtidspensionärer – det är en av besparingarna i den borgerliga oppositionens ekonomiska politik… …Den borgerliga oppositionen vill att bara 80 procent av inkomsten för förtidspensionerade ska vara pensionsgrundade, istället för hela inkomsten som idag… ”– Vi har varit överens om att den inkomst man har ska ligga till grund för beräkningen utav pensionen. Jag är mycket upprörd över att man är beredd att riva upp pensionsöverenskommelsen,” säger Berit Andnor.”

Det verkar som inte Folkpartiets företrädare begriper att alla väljare faktiskt läser tidningar, lyssnar på radio och ser på TV. Eller tror de verkligen på att folk i allmänhet anser att man ska avskaffa välfärden rakt av?

Sjuka ska få mindre från försäkringskassan och arbetslösa ska få lägre a-kassa, detta trots att detta är försäkringar. Att man ger sig på pensionerna i samma veva är visserligen väntat, men hur kan de förvänta sig att folk ska tycka att det är bra och rösta på dem?

Människor i allmänhet vet, eller i vart fall hoppas, att de ska bli gamla nog för att få pension. Men när alla samhällets utgifter ska skäras ner, och det med motorsåg, så


En FP-slogan som inte gäller idag

förstår ju alla som arbetar att en sjukdom eller pensionering kommer att bli extremt kännbar med en borgerlig regering.

Att folkpartiet kallas för ”loppcirkus” på webben blir allt mer självklart för varje dag. Snart, när de skurit ner rubbet och avgiftsfinansierat och privatiserat allt, då vill de säkert att vi ska samlas och samfällt sjunga We Shall Overcome..


2 svar till “Vilka är Folkpartiets rådgivare?”

 1. Folkpartiet får ta och byta till ett mer passande namn. De är inte längre ett parti för folket, endast för rika borgerliga extremister tycker jag.

 2. Av en händelse läste jag en insändare idag av ytterligare en person som lider av någon ”förträngning”.

  DET BLIR TROTS ALLT ROLIGARE ATT HA ETT JOBB.
  ”Tänk efter en gång ,alla ni som vill ha jobb och inkomst.Tror ni att ni får jobb i ett samhälle vars regering vill ge bidrag till passivitet och högbeskattar företagen så fort de anstränger sig och anställer någon?
  Det finns idag massor av outfört arbete som ingen arbetsgivare vågar anställa någon för att utföra då man måste betala massor med avgifter samt inte ha minsta möjlighet att säga upp om det visar sig vara fel person för jobbet.
  Om det blir lättare att anställa kommer också jobberbjudanden.Vill man inte jobba ,och trivs med att leva på bidrag,tänk då på att bidragen kommer att sänkas till EU-nivå och slutligen försvinna helt,och då är det nog trots allt roligare att ha ett jobb och inkomst”.

  Han kallar sig för arbetsförmedlare.