Vi som gillar busväder har ett lovande dygn framför oss


Säsongens första rejäla snöstorm är på väg hit och med lite tur så kanske det kan bli aktuellt med en långpulsning i snöstorm i morgon.

Lika häftig som ”Gudrun” blir den kanske inte, men så här beskriver SMHI den på sin hemsida just nu:

”Väderutveckling väntas som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller TV.”

Texten avser det som är markerat med rött på kartan, gult är bara allmän varning, kuling + snö..

Det låter ju minst sagt lovande. Så länge folk inte kommer till skada är allt gott och väl.

Ja om man då bortser från några hundra tusen som i vanlig ordning blir utan ström på grund av att elleverantören bara vill kamma hem vinster och inte göra eldistributionen avbrottsfri.

Och bortsett från att kraftbolagens direktörer säkerligen myglar till sig olika optionsprogram och berikar sig på kundernas och ägnarnas bekostnad.

Elmarknaden behöver återregleras, och det snarast.

[i] Aktuell situation SMHI


8 svar till “Vi som gillar busväder har ett lovande dygn framför oss”

 1. Det är bara bra för själen. Du tror väl inte att vikingarna klagade på litet snö. :-) Mauricio Rojas kommer säkert att lägga skulden på invandrarna.

 2. Jag klagar inte. Inte än i alla fall.. :) Men de som bor inom de rödmarkerade områden som finns på kartan kommer att klaga hej vilt om det blir som SMHI tror. Å andra sidan slipper vi höra/läsa deras klagosång för de kommer inte ha ngn ström till sina datorer.. :-)

 3. Våren? Det här är ju underbart! Jag kör buss mellan 13:10 – 23:15 både torsdag och fredag den här veckan och det blir 34 mil varje dag och jag ser verkligen fram emot de här snöovädren som tydligen skall vara båda dagarna. :-)

 4. Ja lite snöväder är ju härligt. Ser också fram emot att det skall komma lite snö. Men det är värst vad det blåses upp i media nu så fort det blir lite snöväder, men det är väl pga ”Gudrun”.

 5. Äsch. Det blev ju inget oväder, endast snöfall. Jag fick en buss med näst intill blanka sommardäck (dock lagliga) och blev kraftigt försenad mest hela tiden. Det blev 34 mil på sniskan. Just den här bussen körde jag, se länken
  http://web.telia.com/~u85710888/buss_i_diket_tranar%F6v%E4gen.jpg
  Den har fortfarande samma urdåliga sommardäck. Nu förstår jag varför bussen rammade busskuren på Ingarö för några veckor sedan.
  Det blev en ilsken felrapport på den bussen med kopia till skyddsombudet. Jag kör inte den mer ifall den inte får nya däck.

 6. Det trista är att däcken på den bussen är ”dubbelt lagliga”. Alltså att mönsterdjupet överträffar lagens krav med råge. Felet är typen av däckmönster, det duger inte alls att köra i snö, men sådant innefattar inte lagen.
  Jo jag har satt upp en varning på vår anslagstavla om den där bussen, men vi har många fler bussar med samma problem, uppskattningsvis ett 50-tal till! (vi har 227 bussar i vårt trafikområde).
  Företagsledningen bryr sig inte alls om säkerheten, det är pengarna till de utländska lånegivarna (aktieägarna) som prioriteras. Så är det numera när det är marknaden som härskar.