Vi måste agera mot den Israeliska nationalismen


Personligen har jag ingen televisionsapparat vilket betyder att jag är hälsosamt befriad från dockusåpor och annat. Men nu har jag blivit varse Maj Wechselmanns dokumentär om det israeliska förtrycket av palestinier på SVT.

SVT har dessutom skaffat sig den goda vanan att lägga ut dokumentärer på nätet till allas fromma.

Maj Wechselmann är som de flesta vet en judisk flykting som kom hit till Sverige från Danmark under kriget. Hon har nu besökt Israel och Palestina för att dokumentera situationen, och det är en skakande berättelse hon levererar i filmen ”Människor är som dansande stjärnor”.

”- Jag vill inte bli kallad nazist”, säger hon. Det är knappast ett överraskande uttalande eftersom alla som kritiserar Israel får en massa ovett av skilda slag. Själv blir jag vanligen kallad antisemit, men nazist har också förekommit från de judiska kritiker som växer fram lavinartat på nätet så fort någon dristar sig att tycka något.

Västvärldens kollektivt dåliga samvete för vad Hitler och hans anhang gjorde har under många år gjort att israelerna klarat sig undan kritik, både från vanligt folk och från stater.

Resultatet av detta har blivit att landet numera bryter mot samtliga konventioner om mänskliga rättigheter, mot krigets lagar och Genèvekonventionen.

Det israelerna faktiskt gör just nu är inget annat än en omfattande etnisk rensning och alla som kritiserar detta betraktas som det judiska folkets fiende, vilket vare sig är sant eller rättvist.

Det är helt enkelt en noga uttänkt och genomförd taktik eftersom knappast någon människa vill känna sig som en folkförföljare och/eller rashetsare.

Men det sistnämnda är just vad israelerna själva är.

IDF-soldater skriver nummer på armarna på palestinier de griper. Känns det igen?

Bosättarna kastar ut avfall på palestinierna från de ockuperade palestinska husen. Andra bosättare misshandlar och dödar palestinier. Staten Israel håller som bekant minst 3000 palestinier fängslade utan vare sig rannsakan eller dom.

Och så vill de att omvärlden ska hålla tyst om dessa brott mot mänskligheten. De har till och med horder av bloggare och andra som konsekvent hoppar på folk som kritiserar dem.

Gör dig själv en tjänst innan du går vidare och läser alla elaka kommentarer till detta inlägg. Följ länken till filmen nedan och SE filmen. En timme och fem minuter lång är den. Du kommer i alla fall att missa många av de kommentarer som skrivs här. Jag accepterar nämligen inte att utsättas för vare sig förtal eller nedsättande beskyllningar.

Min mailbox kommer nu att fyllas av en massa prenumerationer av naziveckobrev, anmälningar till porrsidor och annat. Ytterligare ett uttryck för de extrema nationalisters agerande som jag talat om..

Du kan ju gissa vad som skulle hänt om jag hade haft ett litet hus och bott i och en olivlund..

Se filmen på nätet!


15 svar till “Vi måste agera mot den Israeliska nationalismen”

 1. Sorglig. Upprörande. Inte överraskande. Alla borde se den – framförallt de som inte kan uppfatta Israels människorättsvidriga politik för vad den är.

 2. ”Västvärldens kollektivt dåliga samvete för vad Hitler och hans anhang gjorde har under många år gjort att israelerna klarat sig undan kritik, både från vanligt folk och från stater.”
  Det är väl läge att skicka internationell tropp?

 3. Wechselman är stjärna insåg jag efter att ha sett hennes Irakdokumentär. Tack för länken till programmet! Eftersom jag ju också är TV-lös så är det guld värt. Har du läst Esbati i dag? Kommentarerna till hans artikel är en liten konflikthärd i sig.

 4. Esbati idag? Hans senaste postning är väl den 25:e? ”Ett reportage i tiden”. Bortsett från det så brukar jag inte orka med 50-60 kommentarer från diverse anonyma skummisar, men jag ska kolla nu igen..

 5. Spelar ingen roll vad Esbati skriver, .. mobben attackerar honom ändå. Kommer ihåg den dagen då han tipsade om min och Olydig’s blog.. en sisådär 80 kommenterar om en felstavning ;)

 6. Jag såg domkumentären. Den var klart sevärd. Hon har gjort många bra domkumentärer den gode Maj W.

  Det finns dock ett problem. Ingen lyssnar på henne. Hon är körd som vänstervriden, en etikett hon fick sig påklistrad efter hennes första dokumentär om viggenprojektet. Sedan dess är det ingen som lyssnar på henne. Nåja, ingen och ingen, det finns ett fåtal som hellre ser till fakta, men det är inte många.

  Filmen igår visade ju inget nytt egentligen, allt är väl känt sedan tidigare. Den stora grejen är att det visades i TV. Ett tv-program är värt 1000 artiklar och 500 böcker! Synd bara att det gick en söndag klockan 22.30 då de felsta lagt sig för att orka upp på måndagen.

  Ett annat problem är att de som BORDE se programmet inte gör det, medan de som redan är insatta och för vilka programmet inte innebär några nyheter, tittar.

 7. Det är lätt att kritisera Israel men det leder (såsom borde vara bekant vid det här laget) ingenvart. Det är skillnad på länder och länder. När USA utsattes för terrorattackerna 2001 var det otänkbart att supermakten skulle vända andra kinden till och inte slå tillbaka på något sätt. Således störtades ganska omgående talibanerna i Afghanistan. När Spanien utsattes för terrorattacker agerade man tvärtom, man drog tillbaka soldaterna från Irak och gav på så vis efter för terroristernas önskan.
  Israels situation är den att det finns en rörelse vars uttalade mål är att utplåna Israel, en åsikt som t.o.m. delas av Irans president. Israel förkastar alternativet att dränka palestinierna i nallebjörnar, istället sätts hårt mot hårt.

  Och så har vi en konflikt utan en självklar ”god” resp. ”ond” sida. Vänstern var först med att börja kritisera Israel (nu talar jag brett och generellt) antagligen för att de kände att de hade ryggen fri mot nazistanklagelser och för att Israel stöddes av USA och eftersom hatet/kritiken av/mot USA är en av hörnpelarna i den moderna vänsterns tänkande. Högern stödde USA och därmed Israel, mycket på grund av att vänstern gjorde motsatsen. Som alla debatter har även denna såsmåningom polariserat de flesta människor åsikter till att ha en enkel och bekväm svartvit syn på konflikten. Antingen ser man Israel som roten till all ondska (i många fall tycker man till och med att Israel är ondare än själva USA) eller så ser man Israel som det totalt oskyldiga offret som ständigt utsätts för oprovocerade attacker. Stöder man palestinierna blir man kallad Islamofob, stöder man Israel kallas man antisemit.

  Dessa två ståndpunkter rabblas gång på gång av sina respektive anhängare, men är det någon som på allvar tror att de leder någon stans?

 8. ” Dessa två ståndpunkter rabblas gång på gång av sina respektive anhängare, men är det någon som på allvar tror att de leder någon stans?”
  Kanske inte på kort sikt. Men uppenbarligen har du inte sett hennes film. Det blir lite knöligt att diskutera budskapet i den om man inte tagit del…

  Idag är det knappast andra än extremister som anser att judarna ska lämna Israel. Men extremisterna blir tyvärr fler och fler så länge israelerna beter sig som de gör.

  Kolla in filmen!

 9. Senaste numret av Ordfront Magasin har en mycket intressant artikel om hur Israels regim styr svenska medier. Tyvärr hittar jag den inte på Ordfronts nätsida, så den verkar inte vara utlagd på nätet. Hittills kan den alltså bara läsas i papperstidningen. Man berättar bland annat om ett antal personer, ett tjugotal, som verkar mer eller mindre engagerade för att protestera så fort någon kritiserar Israels skandalösa politik och agerande gentemot palestinierna.

 10. Ja man kan ju knappast känna nån stållthet, för sina ledare om man bor i Israel. Vapenskrammel å hot, bränder å Död, fy tusan.

  Det skulle vara intressant att få ett enda, hellst fler hållbara argument, vad Israeliterna gör i palestina

  Israels mur är, mindre berättigad än berlinmuren var…

  GP

 11. Han som skrev artikeln ?? Aha, du menar Kerstins kommentar.

  ”Vill du avskaffa Israel?”

  Nej ta du och läs på! Jag tar det igen: ”Bosättarna kastar ut avfall på palestinierna från de ockuperade palestinska husen. Andra bosättare misshandlar och dödar palestinier. Staten Israel håller som bekant minst 3000 palestinier fängslade utan vare sig rannsakan eller dom. Och så vill de att omvärlden ska hålla tyst om dessa brott mot mänskligheten.”

 12. Håller med dig Jinge om etnisk rensning. Israel är inte en demokrati byggd på individuella fri- och rättigheter utan en etnokrati byggd på etnisk religiös tillhörighet. Redan året innan staten bildades inledde de etnisk rensning av araber. Dessutom hade de sedan 1920-talet underjordiska terrorgrupper verksamma, vars ledare sedan blev ministrar i Israel. Terror lönar sig tydligen ibland.

 13. Svåra och personliga ämnen är inget som Wechselmann drar sig för. Som judinna åker hon till Palestina och beskriver Israels gradvisa övertag.

  Tänkvärt på många sätt. Målet är att visa hur de förtryckta judarna nu blivit förtryckare. Det skildras genom staden Hebron, dess invånare och hjälparbetare.

  Det är lätt att känna med palestinierna, men också förvånansvärt hur endimensionell filmen är. Mycket ojämt, både i historia och foto. Men den tog sig mot slutet.