Vart tog Laleh vägen?


Det är inte speciellt ofta jag funderar på var olika artister tagit vägen och vad de gör idag, men nu på morgonen hittade jag en gammal video med Laleh och blev förstås nyfiken.

Man kan knappast säga att det är konstigt att det har blivit tystare om henne, hon var musikelitens egen lilla favorit för några år sedan då hon slog igenom med dunder och brak. En utomordentligt begåvad ung tjej som behärskar hela musikskapandet från ax till limpa. Så jag gick förstås till hennes hemsida men där tycks ingenting ha hänt på ett år ungefär. De datum som visas upp gäller år 2007, det var ett tag sedan.

Det var en del som talade om risken för att Laleh skulle bli ihjälkramad av alla kritiker, möjligen är det vad som hänt. För mycket lovord kan knäcka vem som helst. Men det kanske finns folk som vet vad hon pysslar med nu, om någon ny skiva är på gång? Eller, hemska tanke, om hon blivit poet på heltid? Eller kommer hon snart tillbaka?

Laleh

Lalehs hemsida Britney tillbaka? it

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]Laleh, Musik, Kultur, Video, Skivor, Pop, Poesi, Musikbranschen, Youtube, Video[/tags]


13 svar till “Vart tog Laleh vägen?”

 1. Vad jag hört ska hon släppa en skiva i höst. Så väst längesen (slutet av 2006) var det inte som förra skivan kom. Sedan spelade hon på Way Out West förra sommaren.

 2. Kul, vi saknade denna begåvade, sprudlande lilla tjej på Way out West i år! Kanske kommer hon tillbaka nästa år?

 3. Hon hade en hit med låten från första Arn-filmen nu tidigare i år. ”Snö” hette den.. en annorlunda men väldigt bra låt.

 4. Ax till limpa my ass; av de runt henne jag pratat med är hon mest bra på att ta åt sig av äran och få det att framstå som om hon gjort allt själv. Hon har lika mycket ljudtekniker och producenter bakom sig som vilken annan svensk artist som helst.

 5. @Wille
  Jantelagen?

  Tekniken är en gåva i musiksammanhang, större är dock låtskrivartalangen!

 6. Lite off topic kanske men jag har många gånger undrat vad det blev av Riverbend. Ingen uppdatering från henne på evigheter nu. Någon som vet?

 7. nature – jag förstår inte din poäng. Det som jag skrev var just att hon är bra på att få det att framstå som att hon gör allt själv, när hon i själva verket jobbar som majoriteten av alla andra svenska artister. Tadaa.

 8. @Wille
  Vad är ditt syfte med ditt inlägg här? Vad är din poäng här? Ställer du kravet att hon skall framföra sitt musikaliska engagemang som en enmansorkester?

  Antingen gillar du hennes plattor eller så gör du det inte! Själv köpte jag hennes skiva på Jinges inrådan. Har ej ångrat mej!

  Skulle du ställa dig lika ifrågasättande till en idrottskvinnas framgång, om du fick full inblick på vilket sätt som hon begagnade sin tränare, mat, träningsmaskiner, vila osv. Bedömer du Carolina Klufts framgånger efter vad hon gör eller inte gör i gymmet? Det är helt ointressant hur träningen ser ut – det är resultatet på tävling som är av vikt. Likadant är det för en artist.

 9. Dessutom har Wille fel, antagligen medvetet oxo.

  Laleh har iaf fram till nu gjort det mesta själv, hon har stor kontroll.

 10. Kombinera Jantelagen med könsförtrycket. Lägg där till att hon är ung OCH har invandrarbakgrund. Det sticker det i ögonen på en Äkta svenska man!

 11. Laleh har inte direkt legat på latsidan sedan Prinsessor släpptes hösten 2006. Hon turnerade i princip hela 2007 och gjorde som tidigare nämnts ledmotivet till Arn, ”Snö” som hade premiär i december 2007. Om man läser hennes dagboksinlägg på hemsidan som uppdaterades senast i augusti i år så förstår man att hon varit mycket i Norrland och avskärmat sig från allt vad media heter men skrivit en massa, massa nytt material. Ny skiva är beräknad i november i år, och försmak på den gavs under konserten hon gjorde vid Way Out West tidigare i somras. Bra att hon tagit sig tid att andas och inte bara skapa för skapandets skull.
  Men det säger egentligen allt om hon hennes artisteri. Väntar med spänning på nya skivan!