Vart tog Kristdemokrater och Centern vägen?


Så här, när det om några veckor bara är 365 dagar kvar till valet, så undrar jag var de tog vägen.

Det som hörs och syns i medierna är moderaternas kontinuerliga lappkast och folkpartiets kast med liten invandrare. Kristdemokrater och centerpartister verkar ligga lågt, mycket lågt.

Maud Olofssons lovord inför ett federativt EU kanske inte passar tidningarna att skriva om av någon orsak. Eller möjligen kom centerns spindoctors på att det inte fungerar att locka väljare med någon så totalt död fråga.

Vad kristdemokraternas budskap är vet jag faktiskt inte. Det är knappt ens att jag minns vad deras nya partiledare heter, än mindre hur han ser ut. Jag har dock för mig att det borgerliga blocket snart ska bada i hans vattentunna någonstans söderöver.

P1-morgon idag spekulerade i hur Persson ska kunna slingra sig ur Ohlys ultimata krav på att inte sänka spritskatten.

De trodde att (s) eventuellt skulle lova att verka för att stoppa den fria införseln av alkohol.

Det är en intressant tanke de för fram. I alla fall om (s) lovar att det också gällde den fria införseln av narkotika.

Jag roade mig med att knåpa ihop en ny logga till Folkpartiet idag på morgonen. Den kan ju vara användbar i vinter när de ska ut och stapla ölbackar på gator och torg..


3 svar till “Vart tog Kristdemokrater och Centern vägen?”

  1. Givetvis. Jag hävdar ingen ensamrätt på något sätt. Jag har ju redan erbjudit den åt (fp) så den är public domain nu.. :)

  2. Den där loggan var riktigt kul. Olika varianter av den har nog flimrat förbi hos många svenskar de senaste tre åren, associationerna helt rimliga.

    ”Kast med liten invandrare” var förresten ett målande och träffande sätt att beskriva Folkpartiets bisarra och obehagliga lappkast.

    Återstår att se ifall (fp)-apparaten är intresserade av ny logga med den nya politiken. Annars kanske (m) är intresserade?