Vart tog BOMBHÖGERN vägen..?


Märkligt att se bombhögerns totala tystnad sedan det framkommit att rapporterna om Koranskändning bekräftas från Pentagon.

Högerhöken Bush själv hävdade: ”- Det är absurt, det är en absurd anklagelse. USA är ett land som främjar frihet över hela världen..”

Jag roade mig nyss med att kolla runt på Spectator, Alicio och Maskilim och mina farhågor besannades.

De skriver om att Newsweek drog tillbaka sin anklagelse, men jag hittade inte något om de nya som tillkommit.

Däremot roar sig några ur sällskapet med att skriva kommentarer här i bloggen där de ironiserar och bagatelliserar USA:s agerande. Attityden är ”Det är väl inget att bli upprörd över..”

Tyvärr visar det bara på den utpräglade antiintellektualism som råder i de kretsarna. Vad än USA tänker sig hitta på så har de en grupp högljudda anhängare i Sverige..

Det var likadant under Vietnamkriget…

Att de aldrig lär sig? De kan ju fråga Per Ahlmark till råds.. :-)


9 svar till “Vart tog BOMBHÖGERN vägen..?”

 1. ”Vart tog BOMBHÖGERN vägen..?”

  Det var en lätt fråga att svara på: De är ute i skärgårdarna och försöker hitta ryska ubåtar som de kan bomba.

  Vad trodde dù?

 2. Men Jinge, den berömde skribent P A som du nämner, har väl aldrig lärt sig något – vad jag kunnat notera.
  Och Lasse, har ryssarna några U-båtar kvar som kan konkurrera med minkarna om utrymmet i Horsfjärden?

 3. Seriöst alltså Jinge. Alla har vi våra objekt. Men när får jag läsa i din blogg: KINA ERKÄNNER, VI HAR SKÄNDAT BIBLAR I 58 år! VI HAR OCKSÅ SKÄNDAT BUDDAFIGURER I TIBET I ÖVER 50 ÅR (OCH DÖDAT EN OCH ANNAN MUNK PÅ VÄGEN)? Jag tycker inte om att USA skändar koranen. Jag är helt emot att man håller fångar på Guantanamo utan juridiska processer. Jag tycker Sverige skulle gett fingret åt FN och USA och inte fryst tillgångarna för Somaliasvenskarna.Men om du i din blogg ska ha någon trovärdighet som försvarare av mänskliga rättigheter i mina ögon, så bör du finna någon sorts balans i dina rapporter.

  Och: är inte du emot religion, Jinge? Vad bryr du dig då om några papper utan betydelse?

 4. Bra och tydlig kommentar! Den är värd ett rakt och ärligt svar utan krusiduller:

  Den dagen jag blir så intresserad av diktaturen Kina så att jag bryr mig om vad de pysslar med annat än konstaterar fakta när jag bläddrar i tidningen. Den dagen får du läsa det.

  Jag kan inte, och ids inte, bry mig om alla tokigheter i vår värld. Och min blogg är inget annat än en blogg där jag skriver om det som upprör mig. Jag har inte den minsta ambition att skildra hela världen och alla de vansinnigheter som begås.

  Inte ens bloggformatet skulle räcka till för något dylikt.

  Min bloggs trovärdighet är inga problem för mig Bgan! Jag har aldrig någonsin utgett mig för att vara vare sig balanserad eller millimeterrättvis. Jag skulle kunna kräkas upp en hel djävla bunt med händelser i världen som jag ogillar av ena eller andra skälet.

  Men nu är jag 40-talist med vad det innebär. Ett ohemult informationsflöde och kulturdominans från USA parat med ett krig i Vietnam som dödade miljontals oskyldiga människor. Då hette motståndaren ”Kommunismen” och nu har den ersatts av ”Terrorismen”.

  Dessa länder har USA bombat sedan andra världskriget:

  Kina 1945-46,
  Korea och Kina 1950-53,
  Guatemala 1954,
  Indonesien 1958,
  Kuba 1959-1961,
  Guatemala 1960,
  Kongo 1964,
  Peru 1965,
  Laos 1964-73,
  Vietnam 1961-73,
  Kambodia 1969-70,
  Guatemala 1967-69,
  Grenada 1983,
  Libanon 1983, 1984,
  Libyen 1986,
  El Salvador 1980,
  Nicaragua 1980,
  Iran 1987,
  Panama 1989,
  Somalia 1993,
  Bosnien 1994, 1995,
  Sudan 1998,
  Jugoslavien 1999
  Afghanistan 1998-?
  Irak 1991-?

  ”Och: är inte du emot religion, Jinge? Vad bryr du dig då om några papper utan betydelse?”

  Jag är ateist. Det betyder att jag för egen del _vet_ att det inte finns något högre väsen. Det betyder _inte_ att jag vägrar andra sin tro. Folk får tro på vad som helst som gör dem glada och lyckliga. Men den dagen man använder koranen som toalettpapper eller pissar på den, då handlar det inte om att inte tro. De är fullt medvetna om vad de gör och hur de gör det.

  Så behandlar man inte koncentrationslägerfångar människovärdigt.

 5. Jag är ateist. Men jag har respekt för människor som har en tro, så länge de inte försöker pracka på mig den.

  Var och en blir salig på sitt sätt.

  Koranen är en helig skrift. Det tycker jag man ska respektera, oavsett vad man tycker om religionen i sig eller vad den står för.

  Det är en stor skymf att trampa på en koran, för att inte tala om att använda den till helt andra saker. Det visste nog de som gjorde det.

  Annica

 6. BGAN – det finns goda skäl att dra fram och uppmärksamma USA:s synder och illdåd, det är ju dem man mestadels förtiger i dagens massmedia och i högerpropagandan, där USA oftast framställs som den stora föredömslandet, precis som under 50-talet. Därmed är det viktigt att påvisa att USA:s agerande inte heller är humant eller något föredöme för resten av världen. Att slå mot dem som redan är slagna, som alla redan avskyr, som alla massmedia kritiserar hela tiden, är totalt poänglöst. Att man kritiserar USA:s politik innebär alltså att man anser att alla illdåd ska dras fram i ljuset, inte bara den ena sidans.

 7. Fem dokumenterade fall från tiotusentals förhör är fem stycken för mycket. Så är det, och det tycker tydligen även ”bombhögern” även om vi inte hoppar upp och ner i extas.

 8. Det är möjligen fem dokumenterade fall, därom vet jag icke. Men det vore möjligen lätt imbecillt att inbilla sig att antalet dokumenterade fall är liktydigt med det verkliga antalet fall.