Varning – Ny kattbloggning!


En blogg är en personlig dagbok säger somliga. Det har till och med Dagens Eko sagt så då måste det vara sant..

Därför tar jag tillfället i akt och gör en kattbloggning igen. Kattblogg brukar man kalla bloggar som absolut inte handlar om någonting, annat än om möjligen en katt. Men det är en orättvis benämning. Katten är vårt käraste husdjur, sedan får hundägare säga vad de vill.

Katten går nämligen inte att äga. Jag är själv inte någon kattägare utan kattsambo. Unga kattfröken Felin låter mig bo här eftersom jag bär hem mat åt henne, thats it..


8 svar till “Varning – Ny kattbloggning!”

 1. Teamwork! Jag och hunden är ett vinnande team. Katterna är lättskötta och visst kan de få ligga i knät framför teven och spinna, men katterna är mer som grannen i trappuppgången, medan hunden ingår i familjen. (Hoppas inte resten av familjen ser detta, för de håller inte med mig :-)

 2. ”medan hunden ingår i familjen” och det tror du inte att en katt gör? Ett djur som är av Tigrars stam, rör sig med en grace som baletthopporna inte kan efterlikna. En hund lever rövare och ska ut tre gånger om dagen för att göra sina behov. Spelar ingen roll hur erbarmligt vädret än är..

  Nää hundar är fina. På bild..

 3. Struntprat, katter går visst att dressera – kanske inte på samma sätt som flockdjuret hund, men väl genom positiv feedback. Det finns nämligen alltid något som katten vill ha, om inte mat eller godis så lek, kel eller smek. Få den att förknippa belöningen med ett visst beteende, och vips så har du en dresserad katt :)

  Kattblogg förresten? Jag kör min egen lilla mediebevakning istället – det skrivs en del om katter i pressen:

  http://www.cint.se/sweden/asp20/cintnews/shownews.aspx?groupId=19

 4. Jodå. Min lilla sambo Felin kommer ruuusande varje gång jag är i badrummet. Hon hoppas att jag ska ta mig tid att borsta/kamma henne. Går jag ut och öppnar skåpet ovanför micron sitter hon förväntansfullt på diskbänken. Men det som skiljer är i första hand att katter bara är egennyttiga. Du får aldrig en katt att göra något bara för att matte/husse vill det. En hund däremot kanske inte gillar att gå fot, men gör det därför att det förväntas av den. Det enda man kan förvänta sig av en katt i motsvarande situation är att de helt ser till sina egna kortsiktiga intressen.. :)

  Tänk vad många gånger jag försökt få misse att komma då hon ligger på favvoplatsen i soffan. Hon SER på mig när jag lockar.. :-)

 5. Åh jag älskar verkligen katter, har levt med dom hela livet tills jag blev allergisk vid 17/18 år :-(

  då fick jag välja ett annat husdjur och valde då råttan som faktiskt också är väldigt egensinnig, mina råttor hoppade upp i soffan med mig när jag låg och kollade på tv och ropade på dom… de gjorde det… innan jag fick avliva dom i torsdags på grund av diverse sjukdomar, bland annat cancer. Snyft.