Varning för Dell !!


Sent i höstas så köpte jag en Dell Dimension E521 med processorn AMD 64 Dual Core +5000…

Som alla datorkunniga förstår var min avsikt att använda Microsofts nya operativsystem Vista och den 64-bitarsversion som redan fanns ute i en betaversion. Men eftersom det fortfarande var oklart i vilken månad det skulle börja levereras så lovade personalen på försäljningen att jag skulle få en uppdatering från XP, som levererades med datorn, till Vista när den släpptes. Man sade att det gällde alla Dell märkta med ”Windows Vista Capable” som såldes då.

I förvissningen om att det löftet gällde så tog jag hem datorn några veckor innan Dell skulle börja leverera datorer med Vista förinstallerat.

I samband med att jag hade problem med den bildskärm som jag valt så talade jag med Dells försäljning och support. Jag frågade hur långt det gått med Vista eftersom det då talades i media om att leveranserna snart kunde börja. Johan Agardh, som var den jag talade med på Dells försäljning, hade fortfarande inga definitiva besked på den punkten svarade han, men han trodde att uppdateringen skulle kosta mig 400-450 kronor eftersom XP Home var ett billigare operativsystem än Vista.

Idag vet jag hur det gick. Nu hävdar Dell att det inte kommer att bli någon uppdatering från XP Home till Vista. Det beror på, enligt Johan Agardh, att Microsoft inte säljer någon sådan. Därför måste jag gå till en affär och köpa ett nytt operativsystem, enligt vad han lät mig förstå i fredags.

Men att sälja en ny dator med en AMD 64 Dual Core +5000 utan ett operativsystem som är avsett för just den datorn blygs man uppenbarligen inte för hos Dell. Efter att ha drabbats ekonomiskt av Dells uteblivna löften vill jag därför varna alla som står i begrepp att förnya sin dator.

Computer Sweden: ”I höstas gick Microsoft ut med kampanj där de som köpt en dator med XP skulle få gratis uppgradering till Vista. När löftet nu ska infrias visar det sig inte gälla för Dells svenska kunder. Dells kunder som köpte en ny dator i höstas i hopp om att kunna uppgradera till Vista

den 30 januari kan känna sig blåsta. – En närstående köpte sin dator hos Dell Sverige och känner sig nu diskriminerad och vilseledd eftersom det inte går att uppgradera till Vista, säger Lennart Björkman, en arg CS-läsare, som hänvisar till CS artikel från oktober med rubriken ”Vista på köpet redan nu.”

Dessvärre är det inte bara undertecknad som blivit lurad av Dell. Enligt artikeln i Computer Sweden hävdar Dell att det är Microsofts fel, men tyvärr, jag har köpt min dator av Dell och då är Dell som har ansvaret.

Med andra ord så bör du undvika Dell om du inte vill bli lurad!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Dell, Dell lurar kunder, Johan Agardh, Dells besvikna kunder, Vista, Microsoft, Internet, Näthandel[/tags]

Nyligen.se


11 svar till “Varning för Dell !!”

 1. Det enda sättet att köpa en dator utan att bli lurad är att bygga den själv.

  Det största svindleriet är dom skattesubventionerade ”personaldatorerna” som låtit datorindustrin sälja datapaket till överpriser tack vare kundens okunskap.

  När jag fick klart för mig att min son byggt en dator med samma prestanda som den jag har för halva priset så var det bara att kapitulera och inse att data industrin är hokus pokus.

 2. Jodå, det har jag oxo gjort. Samtidigt missar man garantierna och även om det inte är svårt så riskerar man att smälla ett moderkort eller ngt annat om man inte är försiktig nog.

  Skälet till att jag valde Dell var att det är ett fabrikat som jag haft goda erfarenheter av och dessutom lämnade en hyfsad garanti.

  Idag har jag avinstallerat XP:s som medföljde och kör Vistas Beta vilket innebär att jag kommer att förlora en rejäl slant på grund av att de inte tar ansvar för sina löften.

  Nu måste jag, som jag skrev, köpa OS-et över disk..

 3. Du får nog finna Dig i att Dell har dragit dig vid näsan Jinge! Min sambos bror köpte samma sorts dator från Dell och fick samma löfte om uppgradering. Han blev också lurad och man kan ju undra hur många de lurat. Det är inte en liten firma vi talar om. Även om det är MS som kommit med fel besked ursprungligen så borde Dell gottgöra sina kunder, eller hur? Vad kostar några hundra Vista jämfört med ett försämrat förtroende? Det är mycket dåligt och fult agerat.

 4. Om varan inte stämmer överens med vad Dell har lovat, så har du rätt att häva köpet enligt konsumentköplagen. Spana in paragraferna 16, 17 och 19. Om Dell inte vill rätta till felaktigheterna så ska du kunna häva köpet. (Om man orkar lägga ned ett halvår på att brevväxla med Dell, det vill säga.)

 5. Det är knallast första gången folk luras av Dell. Jag har en kompis som också åkte dit på den där lögnen!

 6. Min syrras kille också håller på med att skapa hemsidor. Han har drabbats av samma bluff från Dells sida.

  Men det är som jag sagt förut, NÄTHANDEL ska man passa sig för!

 7. Jinge jag tycker att du ska agera som Olydig säger. Be att få lämna tillbaka datorn och få pengarna åter. Visserligen blir det väl ett visst besvär för att återinstallera program å sånt, men jag gillar inte att stora dataföretag bara pissar på kunderna. Du som är en hejare på att göra banners, borde du inte tillverka en mot Dell?

  Fast jag förstår inte varför du inte väljer Linux?

 8. I värsta fall borde du ringa en signal till Sverker Olofsson. Då kan man i alla fall se några besvärade pressmänniskor från Dell i SVT-rutan.

 9. Matte: dom Engelska, Tyska, Franska, Spanska. köparna/eller dom som har köpt ett engelsk xp osv får vista