Varghatare, begåvade som lysmaskar


De senaste dagarna har det framgått av media att BRÅ känner sig oroade av rovdjurshatarna och deras agerande. Det är t.o.m. så illa att vissa tjänstemän hos länsstyrelserna känt sig tvingade att skaffa skyddad adress.

Det gamla epitetet Skjut, Gräv och Tig växer sig allt starkare ute i landsbygden trots att vår högerregering näst intill skapat folkjakt på varg med den nya skrivningen av jaktförordningen.

SvD: ”Rovdjurshatet är så stort att Brå jämför brotten med hatbrott, där det finns politiska inslag.

–Vi har sett fall där man visar upp skändade och stympade djur för att demonstrera en avsky för rovdjurspolitiken. Det gör att vi definierar det som hatbrottsliknande, säger Lars Korsell, projektledare på Brå.

Stödet för illegal jakt i rovdjurstäta områden är omfattande och tystnaden total.”

Själv ser jag för min inre syn en kortsnaggad yngre man med gällivarehäng och tio gram grovsnus under överläppen, en förvuxen bonddräng vars själsliv är jämförbart med en lysmask. Samma sorts person som Sverigedemokraterna lyckas mobilisera på landsbygden, en människa som alltid inleder tal, i den mån det nu förekommer, med – Ööööhh. Tankeverksamheten tycks bara omfatta älgen och dess predatorer. De stående argumenten är att vargen äter barn och jakthundar.

Att hundar ska hållas i band tycks aldrig ha föresvävat dessa människor.

Själv brukar jag ibland skriva om Israel och dess förbrytelser mot mänskliga rättigheter, FN:s resolutioner och Genèvekonventionen. Jag gör det därför att jag intresserar mig för mellanöstern och palestiniernas liv under det israeliska apartheidstyret. Det är ytterst sällan som några av israels advokater skriver kommentarer här på bloggen. I stället skickar de mig olika lästips om artiklar skrivna av sionister, eller också prenumererar de på diverse pornografiska eller nazistiska veckobrev.

På samma sätt förhåller det sig med varghatarna. Om de dristar sig att kommentera så ljuger de friskt om hur många människor som vargen har ätit upp så att kommentarerna stryks. Jag tillåter nämligen inte uppenbara

lögner i kommentarerna. Bilden av varghatarna passar oroväckande väl in på min bild av israels advokater. Samma skrot och korn och sverige-
demokrater tycks de vara hela gänget.

Att de hotar oliktänkande är en förfärlig utveckling. Man talar i dagarna mycket om de hot som eventuellt kommit från en grupp i Irak, men de som hotar här hemma i Sverige är väl lika mycket terrorister?

SvD

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

[tags]Varg, Kriminella jägare, Jägarkåren, Älgjägare, Jägarlobbyn, Varghatare, Jägarlobbyn, Högerregeringen, Politik, Sverigedemokrater, Israel [/tags]


21 svar till “Varghatare, begåvade som lysmaskar”

 1. Gör en statistisk sammanställning över antalet rovdjursdödade personer i några länder med stora varg- och/eller björnstammar för att visa på problemets storlek. På samma papper som man har den statistiken lägger man in antal trafikdödade, cancerfall, HIV/AIDS, dödsfall pga röka eller kröka etc. Ett papper (liggande A4) torde räcka för att visa hur stor rovdjursfaran är. Med andra ord nära nog obefintlig, jämfört med vad folk verkligen dör av.

  En annan sak att göra kan vara att släpa de rovdjurshatare som anklagar staten för att i hemlighet plantera ut vargar inför domstol. Där får de antingen bevisa sina påståenden eller ordentliga böter. Det är inte lagligt att ljuga hur som helst om andra, och det inkluderar även statstjänstemän. Det finns någon sådan där hjälte som påstås ha sina bevis i ett bankfack. Tvinga honom att bevisa att han har bevisen då! Varghatare med misstänkta våldstendenser skall naturligtvis inte tillåtas inneha vapen.

 2. Den som vill kan söka hos Sverigedemokraterna på deras vargpolitik, den är knappast värre än något annat partis. (Jag vågar inte inkludera någon länk för då blir jag väl portad). Bara för att jinge ogillar varghatare, sionister och sveirgedemokrater innebär inte det att de är samma personer.

 3. Jag ogillar inte sionister. De får vara hur mycket sionister de vill för min del, bara de erkänner 1967 års gränser och utrymmer Palestina från bosättningar så. Svärjedemokrater är oförargliga typer, påminner om lysmaskar precis som varghatarna. Fast varghatarna är beväpnade…

 4. Har ni mycket problem med varg i Stockholm?

  För övrigt och apropå ingenting. Denna veckas nyheter på alliansfrihetsområdet: Sju stycken JAS39 från F21 Norrbottens flygflottilj har besökt RAF Lakenheath i England där man övat mot det amerikanska flygvapnets 493rd FS Grim Reapers. Flygvapnet hoppas på Grim Reapers återgäldar besöket genom att komma till F21 nästa år. Redan nästa vecka hålls dock en stor luftstridsövning på F21. Norska, danska, finska, schweiziska, franska och amerikanska stridsflygplan kommer att delta.

  Och politikerna i riksdagen kommer fortfarande att hävda alliansfrihet.
  Kräv ett slut på vargjakt. Kräv ett slut på politikernas okunnighet om vår allianstillhörighet!

 5. OK Jinge, jag tar upp den kastade handsken i inlägg nr 3 och kör en av mina käpphästar: kicka ut nöjesjägarna ur skogen. Kamma igenom jägarkåren och plocka fram någon eller några riktiga stjärnor per kommun, folk med 100% natur- och ansvarskänsla och låt dem fungera som jägarproffs. De kan få tillstånd att jaga året runt när så behövs, och kommer att å ena sidan plocka bort rådjur som översvämmar förstädernas trädgårdar men samtidigt ge fan i att skjuta de finaste älgtjurarna. Kan ni tänka er en köttbonde som konsekvent avlivar sina finaste avelstjurar medan de halvtaskiga exemplaren får vara kvar? – Nej, men det är detta som händer när troféjägarna släpps loss i skogen! Och då blir älgstammen i allt sämre form naturligtvis.

  Rovdjur skjuter de naturligtvis bara i nödfall. (Obs att det farligaste rovdjuret vi har idag är människan, så dessa jägarproffs kommer bara att skjuta folk som visar ett klart stört beteende). Övriga jägare har inget behov av sina vapen och får därför lämna in dem. På så sätt slipper vi alla dessa pinsamma skadeskjutningar som sker när folk är oaktsamma med puffrorna också.

 6. Det ligger mycket i det där Björn. Synd att det inte går att genomföra. Men mycket vore vunnet med en helt ny typ av jägarexamen. Det som ska få jaktlicens har man anledning att ställa större krav på än vad man gjort med nuvarande jägarkår.

 7. Nej de kanske är med, det är EU de klokt nog stannat utanför. VaArg jag blir över att jag hade fel… :-)

  Norge är ett skitland, det är vad jag alltid sagt…

 8. Visst kan man slänga med svepande generaliseringar hit och dit (i det här fallet om landsbygden), vad har man inte en blog till… Men skilj på jägare och varghatare.

  Markägare äger sin mark, det är väl inte konstigare än så? Det är ägarens egendom. Då har man jakträtt och rätt till avkastningen från markerna. På samma sätt som lantbrukare har köttkor så har man älg, rådjur och vildsvin i sin skog. Jag brukar kalla det för zoologiskt odlad mat. Det finns de som inte äter annat än viltkött av etiska skäl eftersom de inte är producerat i köttfabriker och grisfarmar.

 9. Ser att Jinge hoppar över alla hot mot vargkritiker? Varför? Skall inte de brotten också utredas? Terrorister? Hela glesbygden våldtas och försöker de värja sig så sätts dem i fängelse. Hjältarna ska prisas, inte straffas.

 10. Det är inte jägare som skjuter varg, det är renens beskyddare. En naturälskare som älskar den del av naturen som ger slantar.

 11. Då är väl alla länder för små för varg, Norge, Finland, Estland, Lettland etc…

  Det kanske är för dig landet är för litet…

 12. I mitt hemland så engageras småbarn som fåraherdar och vi har mycket varg. Är en människa med så går de aldrig fram så att de syns.

 13. I norge finns väl ingen varg? dom tar ju helikoptern, spårar och skuter för att hålla ner vargplågan vad jag hört.