Varför svarar inte Reinfeldt tror ni?


De senaste dagarna har journalister från alla medier försökt få Fredrik Reinfeldt att svara på frågan om högeralliansen fått information om (s) valtaktik från folkpartiet.

Reinfeldt tar genast fram sin mimik som påminner om en ledsen hund och svarar något om att han vill att politiken ska handla om sakfrågorna nu när det bara är några dagar kvar till valet. Det är förståeligt ur flera aspekter. Dels inser alla att det faktiskt är bra om debatten handlar om politiska ideologier i stället för kriminella politiker.

Samtidigt slipper Fredrik Reinfeldt ljuga som Lars Leijonborg gjort. Visst har alla partier inom alliansen fått information av folkpartiet, konstigt vore det annars. Men att erkänna sakförhållandet vore att ge upp valrörelsen helt och hamna i en svek- och moraldebatt. Nu klarar sig Reinfeldt eftersom han inte ljugit, och han kan efteråt bara säga att han inte svarat på frågan.

Efter valet kommer det sannolikt tillsättas ett flertal undersökningskommissioner för att utreda vad som egentligen förekommit. Då kommer också sanningen att komma fram. Samtliga av partierna i högeralliansen har fått information, och enbart de som inte ljugit och sagt annat kommer undan.

Medierna gör nu ett tämligen halvdant jobb. Man har listat folkpartiets utspel och jämfört dessa med socialdemokraternas, men jag har inte sett någon tidning som gjort samma jämförelse med de andra allianspartierna. Att dessutom journalisterna låter sig nöja med att konstatera att Reinfeldt avvisar dem är märkligt.

Är journalister en yrkesgrupp som låter sig nöja med ett avvisande svar?

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, reinfeldt, spionskandalen, folkpartiet, val 2006, mediekritik, alliansen[/tags]


15 svar till “Varför svarar inte Reinfeldt tror ni?”

 1. Jag kan tänka mig att de har fått information i ett sent skede möjligtvis. När det blev känt för folkpartiet att historien kommit till socialdemokraternas kännedom alternativt när de fick reda på att det skulle publiceras i Dagens Industri. Tidigare än så finner jag det föga troligt att de skulle fått informationen. Då hade definitivt flera i alliansen satt ner foten. Sedan vet vi ju inte ens i dagsläget heller vilken kunskap Leijonborg har haft om det hela. Det kan mycket väl vara så att han INTE kände till detta, eftersom de som höll på med detta inom FP insåg att det inte vore någon bra idé. Likaväl som det är mycket möjligt att Persson inte kände till Reinfeldt-mailen, av precis samma anledning.
  Det som har hänt från dessa personer i FP är naturligtvis totalt oacceptabelt. Men möjligheten att alla partier i alliansen skulle känt till det under någon längre tid finner jag som så gott som obefintlig. Med ditt resonemang skulle ju jag lika gärna kunna påstå att vänster- och miljöpartiet MÅSTE ha känt till varulvsreinfeldt-mailen. Vilket jag dock inte tror.

  Om du tror annorlunda så får du gärna redovisa varför du gör det.

 2. Alliansen har ju redan förlorat Lars Leijonborg som en möjlig regeringsledamot, och Jan Björklund har ju också direkt använt sig av stulen information från Socialdemokraterna. När nu också höken inom Folkpartiet, Johan Pehrson, diskvalifierar sig själv genom att köra mot rött ljus när han skall till polishuset! Så får de skaka liv i stackars Marit Paulsen.

  http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,883345,00.html
  http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_13627744.asp

 3. Vad skönt att det är fler som har lagt märke till att Reinfeldt faktiskt inte svarar på frågan om moderaterna har haft kännedom om dataintrånget, utan istället svävar ut i en harang om ”dyngspridarfrågor”. Vet han något som han vill inte ska komma ut?

 4. Visst. När han attackerar Ulvskog och påstår att hon jämställer Leijonborg med en våldtäktsman så vet han att han ljuger. Det var inte vad hon sa. Allt finns att höra på Ekot, det hon sa var att brottslingen försöker skylla på O F F R E T, på samma sätt och det är något helt annat.

  Jag hoppas verkligen att vakna journalister tar upp och visar på denna medvetna desinformation…

 5. Hoho. Underbart att Johan Pehrson kört mot rött.
  Jag skulle inte alls bli ledsen om den mannen försvann från den politiska arenan. Hans åsikter är nästan i paritet med övervakningsminister Bodström.

 6. Johan Persson är väl snäppet värre än Bodström? Det är därför jag alltid blir väldigt konfunderad över folk som tror att de ”röstar mot Bodströmsamhället” när de röstar på spion- och batongalliansen…

 7. Hej, jag tycker att det var väldigt dumt av Folkpartiet att gå in i eran data ! Jag tycker inte att dom ska få fortsätta att bli röstad till statsminister !.

  //Tina

 8. Jinge,
  Visst, Ulvskog har inte jämställt Leijonborg med en våldtäktsman, hon har däremot använt en synnerligen osmaklig liknelse. Och det tycker jag att vi borde vara överens om – trots skillnader i politiska preferenser. Läs f ö kolumn av Lars Ryding i dag i SvD om bl a Ulvskog. Utdrag:
  ”Hon är så upprörd att känslomätaren ser ut att ha gått varvet runt och kommit tillbaka till glad – eller åtminstone skadeglad, som av många anses vara en högre njutning.” ”Egen framgång är bra, men andras motgång är heller inte att förakta” som det gamla visdomsordet lyder.””

 9. Anders, angående dina funderingar kring Bodström vs. Pehrson.
  I min bok är de lika goda kålsupare.
  Men ta och fundera på det procentuella stödet för socialdemokraterna, och det procentuella stödet för folkpartiet, och ta sedan en fundering på om det är vettigast att rösta på det borgerliga eller på vänsterblocket.
  Själv kommer jag lägga min röst på (c) som är uttalat mot den övervakningspolitik som (s) och (fp) förespråkar.

 10. Nej vi är inte överens. Högern – inklusive du själv – försöker att leda uppmärksamheten fel och skylla offret. Gör inte det. Det räcker redan och blir över med folkpartiets idioti utan att resten måste bevisa sig vara lika korkade. Diskutera alliansens fusk i ställer för att försöka projicera allt på en sosse. Det är 1) falskt 2) ful 3) fel.

 11. Jinge tokhögern försöker bara göra som våldtäktsmännen. Skylla på offret. Se bara här!

  ”Och det tycker jag att vi borde vara överens om”

  Vilket dåligt och osmakligt försök. Det F U L A är att ägna sig åt kriminalitet, men nu gör man allt för stt skyla över…

 12. När det gäller jämförelsen med en våldtäktsman kan man ju tillägga att en våldtäktsman har ett offer medan spioneriet som högern hållit på med har hela svenska folket som offer och det man inte får glömma, den svenska demokratin är offret!

 13. 12/ Självklart! För en slugger som du är inga uttryck olämpliga – förutsatt att de riktas åt rätt håll. Tänkte inte på de´.