Våren – Bildbevis


De flesta har nog kunnat konstatera att våren kom plötsligt, liksom över en natt…


Jag var ute på en promenad
och hade förväntat mig att få fotografera min första tussilago idag, men den missade jag. Men håller vädret i sig så blir det i morgon, senast tisdag. Däremot lyckades jag fotografera gynnaren här till höger. Av ngn underlig anledning så tecknas den inte ut så gul som den var i verkligheten, jag hade inte heller lust att manipulera bilden. I alla fall såg jag två citronfjärilar så detta var inte det enda exemplaret.

När det gäller fågellivet så var det full fart i skogen och ivrigast var talgoxarna som tjattrade och pep som om de hade betalt för det. En annan skrikhals som jag hörde var gröngöling, men jag fick aldrig syn på den. Stor hackspett såg jag, men det är ju en vanlig innevånare här.

Tussilagobilden kommer i morgon eller på tisdag. Vill du påminna dig hur den ser ut så kan du kolla

här!

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Vår, Dagens Bild, Citronfjäril, Vår, Haninge, Handen, Foto[/tags]


4 svar till “Våren – Bildbevis”

  1. Det där är ju en ”sommarfågel” som danskarna kallar dom. Bevis o bevis???

  2. Ett vårtecken är alla gubbar som går dränker sig varje vår, en märklig svensk sed.

  3. Med 1 v marginal hann man precis köra vasaloppet men någon klassisk 5 mil i Holmenkollen nästa helg har man ju svårt att tro på.

  4. Bara för att det töar i Fjollträsk så kanske det inte gör det på alla håll och kanter.

    Klart att norskarna fixar femmilen nästa vecka. Här i Västerbotten kör vi Vindelälvsdraget med start i Ammarnäs på torsdag morgon och mål i Vännäsby på söndag. Kan inte tro att Vindelälven river innan dess.