Vår uppfattning om sanning skiljer sig åt..


Ibland överträffar som bekant verkligheten dikten. Men även om man kan skratta åt det så är det ofta en obehaglig sanning.

Som notisfantast hittar jag ofta dumheter som denna om Amnesty International.

Att George W Bush själv tror på vad han säger är nog korrekt.

Men det är samtidigt enormt skrämmande.

Den kristna högern i USA är ett i allt väsentligt betydligt farligare samhälls-fenomen än vad många är beredda att inse.

Vi är på väg att få en samhällsordning i världen där det är den starkare som tillåts definiera vad som är rätt och fel. Det leder på sikt till obehagliga konsekvenser för oss alla, inte bara för folket i mellanöstern.

Skrattet fastnar i halsen, i varje fall är det så för mig..


12 svar till “Vår uppfattning om sanning skiljer sig åt..”

 1. Man kan volmera för mindre: ´USA är ett land som främjar frihet över hela världen´

  USA är det land som i dagsläget ligger närmast nazityskland i form av åsiktsförtryck och drömmar om världsherravälde.

  Jag var i Florida i vintras och där var folk i allmänhet stolta över dödsstraff och kriget mot Irak. Så lär det inte vara överallt men jag tyckte att det kändes mycket obehagligt.

 2. Men Jinge, vi har alltid haft en världsordning där den starkaste har tillåtits definiera vad som är rätt och fel. Som tur är är det USA som är den starkare idag och inte någon kommunistdiktatur.
  Du förstår, din blogg kan finnas till tack vare den yttrandefrihet som i mycket är USAs och västkapitalismens förtjänst.

 3. Så rart av västkapitalismen då Snoozer!! :-)

  Det jag påpekade var den fantastiska motsättning mellan verkligheten och Bushs uttalande.

  USA har alltid stött diktaturer. Bla Saddam Hussein. Man har beväpnat Usama Bin Laden.. USA har sedan andra världskriget bombat andra länder ett femtiotal gånger.

  ”Främjar frihet” ?

  :-)

  Men du menar förstås att Amnesty International är en vänstergerillarörelse..?

 4. Snoozer!!!

  Var ska alla döda Irakier skicka tackkorten? Och deras familjer?

 5. Använder Bush-gänget ”1984” som parti-program tro ;-) Jag menar, det han säger är ju double-speak nästan konstant nu.

  Kan tilläggas att USA har inte ”skapat” en enda fungerande demokrati sen andra världskriget. Tänk efter innan ni hoppar på mig på den punkten. USAs inblanding i asien, mellanöstern, afrika, syd-amerika, har inte skapat EN enda fungerande demokrati.

  Nej, att låta USA sköta den biten vore som att anställa pedofiler på dagis och våldtäktsmän på kvinnojourer.

 6. Yabosid: ”- Kan tilläggas att USA har inte “skapat” en enda fungerande demokrati sen andra världskriget.”

  Det spelar nog ingen större roll hur länge man än skulle tänka efter. Det enda som är klart och tydligt är USA:s bredvillighet att satsa pengar på bomber att slänga i huvudet på folk.

 7. Det Bush kritiserar är Amnestys smått otroliga jämförelse mellan Guantanamo och Gulag, vilken knappast kan beskrivas som annat än absurd.

 8. Ojoj, jag antar att jag kunde dra hela historien om varför jag gick från att vara en fanatisk USA-hatare som slängde mig med exakt de argument som Jinge och andra drar här till en mer avslappnad och mindre svartvit syn på världen, men det får bli en annan gång.

  Tyvärr finns det sällan något annat alternativ än att fullständigt stödja USA och kapitalismen när man pratar med kommunister, eftersom de alltid vill förinta USA fullständigt och nuförtiden baserar hela sin politik på en negation av USAs.

  På ämnet ”“Främjar frihet” ?”
  Vad var människor fria att göra förut som de inte kan göra idag pga av att USA medvetet har satt stopp för det?

 9. Snoozer: ”Ojoj, jag antar att jag kunde dra hela historien om varför jag gick från att vara en fanatisk USA-hatare som slängde mig med exakt de argument som Jinge och andra drar här till en mer avslappnad och mindre svartvit syn på världen, men det får bli en annan gång.”

  Puh!! Tack!!

 10. Där fick jag minsann svar på tal. Otroligt argumenterande från Jings sida.

 11. Pendeln svänger våldsamt mellan ytterligheterna för en del…från fanatisk USA-hatare till fanatisk USA-supporter.