Var är Reinfeldt och Ohly?


Idag när tidningarna fylls av rapporter om den senaste opinionsundersökningen så kan jag inte låta bli att slås av tystnaden från Reinfeldt och Ohly.

När det gäller vänsterledaren så vet vi sedan gammalt att de borgerliga tidningarna helst håller sig undan, i vart fall om han inte säger något spektakulärt, då piggnar de på sig. Som t.ex. att han hade spelat fotboll mot Nacka Skoglund eller vad det var. Surr blev det också när hans sambo berättade vad en väninna hade sett i kön på en bensinmack.

När det gäller statsministern så handlar det om en i högsta grad besvärande tystnad. Ska man se till vem som förefaller vara statsminister så måste rösten falla på Carl Bildt. Han uttalar sig gärna om det mesta som han inte har något med att göra, men hans blogg är fortfarande fylld med kommentarer som är kränkande och som förespråkar folkmord.

Fredrik Reinfeldt tycks ha drabbats av extrem blygsel, det borde han med tanke på att de mest välbärgade fått 50 procent av skatte-
sänkningarna mot bara 2,5 procent av dem med sämst inkomster. Att Reinfeldt gömmer sig under sådana omständigheter är tämligen naturligt. Mer orolig blir jag inför det faktum att Lars Ohly tycks vara försvunnen från media.

Kan man inte göra något åt vänsterpartiets osynlighet så är det väl frågan om man inte måste göra som socialdemokraterna och folkpartiet, fast av andra skäl. Josefin Brink skulle garanterat vara en partiledare som skulle synas, kanske något för partiet att fundera på?

Källa: DN DN2

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Josefin Brink, Lars Ohly, Vänsterpartiet, Fredrik Reinfeldt, Carl Bildt, Moderaterna, Politik[/tags]


4 svar till “Var är Reinfeldt och Ohly?”

 1. I många fall har det varit miljöpartiet som varit aktiva och låtit riksdagens utredningstjänst beräkna vilka effekter som rövarregeringens utsugning får, och avslöja deras lögner. Både (s) och (v) är märkligt inaktiva, när hela den svenska välfärden monteras ned.

 2. Det är verkligen mycket tyst med tanke på att: förmögenhetsskatten tas bort och sedan fastighets- samt värnskatten! Lägg till enorma nerdragningar i stadens förvaltningar (trots att Sveriges ekonomi går på högvarv) med arbetslöshet som följd. På detta högre avgifter i A-kassan samt lägre ersättningsnivåer och slutligen svårare att få ut socialbidrag. Då händer följande, nämligen att utslagningen och hemlösheten ökar! Detta i sin tur banar väg för kraftiga social spänningar i samhället med ökad kriminalitet som följd – naturligtvis för det har de redan räknat ut, för då kan polisen för mer än mer resurser och lagarna skrivs om så att ”terrorbekämpningen” går lite lättare för våldsbenägna poliser och rättstaten blir än mer glidande.

  Men hela klabbet har väl rört sig rejält höger ut, i enlighet efter Görans Perssons sista vilja; för övrigt så hade väl sossarna gjort ungefär samma sak? Man kanske skall ses om sig om efter ett nytt land att bo i?

 3. Reinfeldts osynlighet är taktisk. Medveten om hur Persson blev måltavla för både berättigad kritik och sanslösa attacker – smyger Reinfeldt i vassen och låter andra (utbytbara ministrar) ta första stötarna.
  Ohlys frånvaro är desto märkligare. Inget av stenhård opposition trots att varje dag borde resultera i åtminstone ett pressmeddelande.
  Har alla valt att lydigt vänta till 2010 och accepterat att allt vad solidariskt samhällsbygge rivs ned?
  Det är hög tid att organisera oppositionen för ett snabbt nyval – Bort med Alliansen innan 2008!
  Kanske någon samlande bloggare kan ta ett initiativ?

 4. Fredrik Reinfeld har varit ganska tyst, det håller jag med om. Lars Ohly å andra sidan syntes ju under debatten mellan Åkesson och Sahlin där han även klargjorde för tittarna vad han tycker om debatten. Sedan skrev han också för 4 dagar sedan en krönika på politikerbloggen, se här: http://www.politikerbloggen.se/2007/04/22/2667/

  Visst syns han, eller försöker att göra så, jag tycker dock media just nu helst fokuserar på Sverigedemokraterna, Folkpartiet och Carl Bildt, av diverse anledningar.

  Mvh,
  Ryan.