Var annars än i USA?


I USA kan polisen vara så bortom allt sans och förnuft att de bojar en femårig flicka på grund av att hon är arg som ett helt dj&%la getingbo..?

På videoklippet på BBC:s hem-sida syns det tydligt att den unga damen är rejält förbaskad på dagispersonalen som uppskat-tningsvis väger 80-90 kilo mer än henne.

BBC: “US police handcuff five-year-old. A lawyer has threatened to sue police officers who handcuffed an allegedly uncontrollable five-year-old after she acted up at a Florida kindergarten.”

Vad varje förälder, eller för den delen dagispersonal, vet är att de små liven ibland handgripligen måste hindras från att skada andra eller inventarier.

Om en unge sätter igång att riva böckerna ur bokhyllan får man fånga in unga vederbörande och berätta att man inte ska göra på det sättet.

Om ens pedagogiska förmåga inte räcker till så får man övergå till att rent fysiskt hindra femåringen.

Och till det krävs vare sig hand-fängsel eller polis.

Uppenbarligen är samtliga agerande i den här historien fel person på fel plats. Utom då unga fröken som blir så himla arg.

Tänk, jag har full förståelse för det..

Se videon och förfäras!


7 svar till “Var annars än i USA?”

 1. Eftersom privatpersoner i Florida idag har rätt att skjuta ihjäl personer som de anser uppträder hotande så kanske polisen ingrep för att skydda henne? :-) Men kom ihåg, Florida är USAs Vilda Västern. Det är en mycket bisarr plats som väl har lika mycket att göra med resten av USA som en fotbollsläktare fylld med fotbollshuliganer har med resten av Sverige.

 2. Kanske. Men det blir en lätt absurd situation där en jänta som är en tvärhand hög får dagispersonalen att bli så förbannat handfallen. ALLA vet att man i en sådan situation lyfter upp barnet och tröstar henne, kramar henne eller bara håller i det så att hon inte kan fortsätta.

  Den som borde omhändertas där var personalen.

 3. Det är nog inget tvång att hålla med.. :) Utifrån hans perspektiv är det kanske så, framförallt med de nya vapenregler som gäller där med Skjut först och fråga sen.. :)

 4. Det är väl inte första gången polis eller militär slår till mot småbarn i Florida. Vi kommer väl alla ihåg bilden på polisen/militären med automatvapnet i högsta hugg när de skulle återlämna den lille kubanske pojken till sin pappa.

 5. Flickebarnet hade ju lugnat ned sig och satt på en stol när polisen kom. Jag förstår inte överhuvudtaget varför de då skulle ta till det tunga artilleriet. Vilket trauma det måste ha varit för flickan, inte lär det lösa den underliggande problematiken eller orsaken till hennes agerande från början.

  Annica

 6. Var annars än i USA skulle det här kunna hända då:
  http://www.thedenverchannel.com/slideshow/4402056/detail.html?qs=;s=1;w=320

  ”Two traveling penguins from Seaworld in San Diego went through regular airport screening at Denver International Airport recently. Here, Pat and Penny are removed from their carry-on case so they can walk through the metal detector. (Pat is the good looking one)”
  ”The first penguin seems to be wondering why this is necessary. ”It’s not like I planned to hijack the plane to Antarctica.”