Vapendårarna i USA


Att USA:s liberala vapenlagar leder till många mord vet vi, nu berättar båda tidningarna hur många i ett TT-telegram.

DN/SvD/TT: ”Allt fler mord i USA, skriver tidningarna idag. Våldsbrotten ökade i USA under 2006 för andra året i rad, visar färsk statistik. Över 17.000 människor mördades under förra året — varav 70 procent med skjutvapen.”

Bilden här till höger visar ett av de många vapen som man kan köpa i USA, i alla fall i de flesta av landets stater. I vissa stater har man dessutom rätt att bära ett skjutvapen dolt, i ett axelhölster eller i en handväska. I Florida har man rätt att skjuta en människa om man känner sig hotad på sin egen tomt. Att USA:s vapenlagar är på tok för liberala sätter sina spår. Till och med vårt lilla land har alldeles för liberala vapenlagar. En jägare får ofta ha fem sex skjutvapen, alla för olika typer av jakt.

Det i ett land som bevisligen har en av världens mest inkompetenta jägarkårer. Här förekommer det ofta tjuvjakt på rovdjur, och många inom jägarnas organisationer förespråkar utrotning av vissa av våra naturliga rovdjur som t.ex. vargen. Ett sådant uttalande borde rimligen direkt leda till indragen vapenlicens och konfiskering av vapnen, eller eventuellt pluggning av dem.

Men precis lika handfallna som politiker är i USA inför vapenlobbyn, precis lika tafatta står våra svenska politiker inför den sortens


Svårt att bära dold under kavajen, men lätt att köpa.

påtryckningar som jägarlobbyn utövar. Självständigt tänkande politiker saknas, den nuvarande högerregeringen är till och med sämre än den gamla socialdemokratiska regeringen.

Källor: DN SvD

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]Vapen, USA, Vapenlobbyn, Jägarlobbyn, Vapenlagar, Varglobbyn, Jägarförbundet, Jaktlagar, Varghatare, Politik[/tags]


11 svar till “Vapendårarna i USA”

 1. Ja rubbet av det där Uffe. Jägare skjuter jägare, de super på passen och träffar de djuret så är det ofta helt åt fandens, i bakhasorna.

  Men värst är förstås de kriminella jägargängen. Omtalade av BRÅ och jämförda med Hells Angels och liknade grupper.

  De som ägnar sig åt tjuvskytte av rovdjuren är alla människor med både jägarexamen och vapenlicens.

  Så länge jägarkåren rymmer det slaget kriminaldårar så borde man på allvar ompröva jägarexamen. Man borde skärpa upp villkoren radikalt!

  Sedan behöver man ta tag i smygsupandet oxo.

  Man har att göra ett tag faktiskt!

  Sen gnäller man över att ulven tar en och annan hund. Men man nämner inget om att jägare skjuter sina egna hundar av misstag i långt större utsträckning.

  Men skärp upp kraven på jägarna! Ordentligt!!

 2. Jaha ja. Men nu var det väl några år sedan du tog jägarexamen Jinge? Har du kvar jakträtten där uppe i Arvidsjaur? Jo det ligger en hel del i din kritik, det är sorgligt dåligt nu för tiden. Senast jag var med på älgjakten var 2005 och då var det ett par nya som knappt visste vad som var fram och bak på bössan. Vi hade tre påskjutningar men bara en fälld på första skott. En träffad kalv hittade vi inte. Nu var det ett revir norr om Lesjöfors och de lokala gubbarna tillhörde gänget som hyllar Skjut, Gräv och Tig. Det förtog en hel del av glädjen eftersom jag hade sett fram mot den jakten. Och som stockholmare så klagar man inte när gubbarna sitter och yrar om att de skulle skjuta en varg direkt om de fick syn på en. Jag tror att man måste kräva av folk att de lär sig mer om djur och natur innan de får lov att skatta beståndet. Kraven på jägarna måste tiofaldigas.

 3. Något får mig att tro att du älskar att kasta brandbomber, Jinge!

  För det första finns ingen jägarkår, bara folk från alla skikt i samhället som idkar sin hobby.
  Skulle tvärtom vilja påstå att det är ett mycket komptent och ansvarstagande gäng som tar avstånd från allt vad tjuvjakt heter.
  Jag har jagat i många år och aldrig stött på såna typer som du beskriver. Om något blir skadeskjutet gör ingen kväll förrän det är avfångat.

  Det kriminella pack som vill utrota rovdjur har inget med jägare att göra trots att de har jägarexamen och vapen.

 4. Nejdå Wessla. Jag gillar vare sig brandbomber eller jägare. Jodå, jag vet att merparten av jägarkåren är hyfsat skötsamma och seriösa. Men den dagen jag sköt för jägarexamen (löpande älg) så var det med en snubbe som sköt i stället för sin gamla pappa. Och – jag har träffat de jägare jag talar om. Jag kan TILL OCH MED namnge ett tiotal av dessa.

  Detta kriminella pack svärtar ner hela jägarkåren.

 5. Ingen går idag ut i skogen och dödar för födans skull, det är nöjesjakt det handlar om.

  Man betalar dyrt för detta ”nöje”. Utländska jägare kommer i svärmar och ger markägarna en god extrainkomst. Övriga rovdjur ses som konkurrenter och önskas alltså åt pepparn.

  Så länge vi inte har en livskraftig rovdjursstam måste en viss avskjutning ske men den bör utföras av kunnigt yrkesfolk anställda av staten. Allt annat är nöjesjägare.

  Tack jinge för att du tog upp ämnet.

 6. Margot! Det är en höna som har misstagits för att vara en älgtjur.. :-) Jägaren träffade i alla fall kan man ju trösta sig med… :-)

 7. Detta gäller här:

  § Din kommentar måste följa netiketten.
  § Du får inte skriva så andra kan uppleva det som kränkande.
  § Länka till egen hemsida i rutan för URL, ingen annanstans.
  § Du måste fylla i en fungerande mailadress.
  § Provocerande kommentarer raderas 
  
  Din kommentar får inte innehålla:
  
  § Hets mot folkgrupp och liknande uttalanden.
  § Uppmaningar till brott.
  § Kränkande formuleringar, hot, obsceniteter eller stötande uttalanden.
  § Länkar till andra sidor än till erkända medieföretag.
  § Använd INTE kommentarsfunktionen som brevlåda till mig. 
  § Håll dig till ämnet för bloggposten.
  
  Det är ingen mänsklig rättighet att få kommentera här, inte heller 
  ingår det i någon slags yttrandefrihet. Följer din kommentar 
  ovanstående och dessutom vett och etikett så kommer den att 
  visas så snart den godkänts. 

   

 8. Jag fattar inte dessa kommentarsregler Jinge? Kan du inte skriva dem så att även vi idioter förstår?

 9. När det gäller jakt, så skadsköts ca 50% av björnarna under årets jakt, detta förutom att man också felaktigt sköt honor med ungar. Men om jägarkåren bara fick tillgång till automatvapen, så skulle det säkert bli bättre?