Vänta till björnen är skjuten!


Jag måste t.o.m. säga det till mig själv när jag tar del av nyheterna från det stora landet i väster.

För jag är pinsamt medveten om att ännu inget har hänt som på allvar hotar George W Bush. Men visst kan vi börja hoppas på att sanningen även ska hinna ifatt den mannen, och helst innan hans presidentperiod är över. Det sista som överger en är ju hoppet..

Vad jag gör uppe mitt i natten? Ja inte förläste jag mig på artikeln i polistidningen som jag skrev om förut. Annars vore det väl inte så kul att tillbringa natten där i skogen på farmen.. Inte för att jag är spökrädd men någon måtta får det ju ändå vara..


9 svar till “Vänta till björnen är skjuten!”

 1. Nej, det är helt rätt att attackera på ett trovärdigt o seriöst sätt. Som sätter heder och traditionell moral i blixtbelysning. En kristen president som kör med falskspel och inte har raka rör mellan handling och förkunnelse – är givetvis ett tacksamt skjutobjekt. Missar man detta kan man ALDRIG döda en stark slagbjörn med massor av pengar, propaganda, strategier etc. Dvs det är själarnas kamp, i ordets rätta mening, det handlar om. Msk är inga idioter utan följer den med bäst heder o moral. OM Bush inte lyckas med kraftstycket att förena kristen lära med sin praxis som president i detta drama – dvs ”vända andra kinden till”, ”alla kan göra misstag”, ”ok, nu går vi vidare med säkerhet, abort…”.
  Men man har i alla fall sått ett frö av tvivel hos en del. Detta frö kan sen växa och till slut spränga Bushklanen i luften. Då rycker oxå hedern o moralen som den byggt sin position på – och likaså motarbetat vanliga msk intresse i materiella frågor (och tom på bekostnad av moralen, abort etc är inget för vanliga msk som inte har råd). Bush krig mot fattiga och arbetarklassen har förts med en påståtts överlägsen moral (som vanliga msk av hederlighet o moral gjort till sin). Men när denna visar sig vara rutten, då kan den republikanska högerextrema björnen skjutas en gång för alla. Tyvärr kommer väl rena nyliberaler fram istället (men de är ju ofta så enkla och simpla msk som endast vill reducera allt till dess likgiltighet – att de alltid förlorar då de inte för smarta moral kampanjer).

 2. Tänk på att i USA tillsätts domare öppet. Dvs du vet vilken sida domarna sympatiserar. Öppet eller ej men tidigare beslut kan värderas. I sverige har regeringen den totalitära makten och domarna är anonyma. Detta borgar för jäv som hindrar objektivt arbete då alla domare garanterat är vänstersympatisörer. Skulle inte ni själva tillsätta likatänkande om ni hade chansen?

 3. Jens!

  Vikke dravel !! :-)

  Vaknade du sen eller..?

  Sedan använder du språket på ett felaktigt sätt. Är det medvetet eller..?

 4. Till Jinge! Istället för att klaga på min svenska (är invandrare) så kan du komma med konkreta inlägg. Du menar att inte regeringen har monopol på tillsättningarna? Samt att det är öppet vilka domare som dömer i tex regeringsrätten?

 5. Det stämmer! På vilket sätt bedriver du en seriös blogg när du gör ;) åt mitt ursprung. Svara på frågan om du vill bli repekterad.

  Svara på frågan tack! Var har jag fel!?

  Mvh

  Jens

 6. De regler som gäller för kommentarer här på denna blogg är busenkla. Man får vara anonym, men den mailadress man fyller i ska vara en fungerande adress till den som kommenterar.

  Mailadressen syns enbart hos administratören, inga sökspindlar kommer åt den, lika lite som användare kan se den. Du får gärna länka till t.ex. en tidning, men det ska vara en relevant länk. Lägger du in flera länkar så är det mycket troligt att jag inte släpper fram kommentaren. Jag känner mig nämligen tvingad att kontrollera alla länkar så att de inte går till olagliga eller motbjudande sidor, så fresta inte mitt tålamod. Givetvis kan du länka till din egen hemsida/blogg på vanligt sätt i fältet för url.. Metadiskussioner ska ej förekomma, har man sådana funderingar ska mail till undertecknad användas. Personangrepp, rasistiska kommentarer och osakliga beskyllningar mot vem det vara må eller en nedsättande samtalston tolereras ej utan raderas direkt. Likaså tas regelmässigt alla länkar bort som går till nazistiska eller nazianstuckna sajter.

  // Jinge

 7. Det är onekligen så att Bush har fått stora problem på hemmaplan och att hans utrikespolitik lämnar en hel del att önska. Frågan är bara vad alternativet skulle vara. En president som Clinton som inte inser att pengar inte växer på träd och att det inte är de arbetslösa som genererar tillväxt??(Jämför gärna med socialdemokraterna i Sverige)

  Det är typiskt socialistdravel att det är bättre med jämlikhet än att ALLA får det bättre. Om Johan svälter och jag äter gröt är det givetvis mer ekonomiskt jämlikt än om Johan äter gröt och jag oxfilé. Jag föredrar ändå SJÄLVKLART alternativ 2 och det gör sannolikt Johan också. Den politik som Bush och GOP generellt för är en politik som syftar till verklig tillväxt vilket är det enda sättet att värna om jobb och i längden förbättrade livsvillkor för alla.

 8. Följ kommentarsreglerna ! Gör du inte det från och med nu så lägger jag in dig i spamfällan.. / Jinge