Vänsterpartist sprider rykten


Så har det stått i landets största tidning och så har några bloggare skrivit så då måste det vara sant, eller hur?


Ryktet bestod i
att en känd svensk musiker förutom bensin inhandlat en porrtidning på macken. Att bloggaren valde att berätta detta har hon kritiserats för av lätt insedda skäl. Hade det varit Reinfeldt eller någon annan toppolitiker så hade det kanske varit mer försvarbart men inte när det gäller en artist. Dessutom var uppgiften hörsägen vilket, oavsett källan, diskvalificerar den.

Samtidigt som indignationens vågor går höga, antagligen mest därför att bloggaren är kvinna – och vänsterpartist, så ska man inte låta bli att jämföra detta rykte med dem som Niklas Svensson på Nyhetsbolaget sprider efter bästa förmåga. Han är ”journalist” och anser sig därmed ha rätt att sprida dynga som den värsta gödselspridaren. Han sprider rykten mot icke namngivna medlemmar i regeringen och han presenterar inga som helst fakta som stöder sina påståenden.

Niklas Svensson: ”En medlem av regeringen har lagt ut nakenbilder på sig själv på nätet…” och ”Medlemmar av regeringen har besökt prostituerade..” etc. Tar man den sortens yttranden och jämför dem med hörsägen om en namngiven musiker så blir skillnaden stor som mellan natt och dag.

Att bloggaren det berör har tagit ner sin blogg tycker jag är synd. Det hade varit bättre att ta bort de aktuella bloggposterna och skrivit att
– efter att ha kritiserats har jag valt att radera bloggningen. Och handen på hjärtat alla

bloggare – är du rätt person att kasta första stenen? Jag är det i alla fall inte, för jösses vad mycket strunt jag skrivit.

Kommentarer som alltför idogt bekräftar sista bisatsen ovan kommer inte att behandlas välvilligt..

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Bloggosfären, Rykten, Niklas Svensson, Nakenbilder, Politiker, Högerregeringen, Pornografi, Politik[/tags]


9 svar till “Vänsterpartist sprider rykten”

 1. Frågan är om inte jag skulle ta ned min blogg om kvällspressen började (mot förmodan) läsa den.

  Det är ju liksom som så att allting skrivet kan och kommer användas emot en, för att parafrasera det där polisen tvingas läsa upp när de arresterar någon i staterna.

 2. Demokrati förhärligar individens ego. Släpp den dallrande korven, ut med huvudet ur sanden och vakna upp: vår natur jämnas med marken, vår kultur är utsåld, och vårt folk är en hög överviktiga väljare som spenderar sina liva framför TV-apparater.

 3. Fredrich! Inför valet tillfrågades jag om jag ville ställa upp på listan till kommunvalet och jag tackade ja. Dagen efter mötet ringde jag och sade ifrån mig.

  Varför? Jo jag har inte lust att avstå från att skriva vad jag tycker och tänker.

 4. Sist jag kollade var det lagligt att både köpa och sälja den typ av rätt harmlösa porrtidningar man hittar på bensinmackar. Håller Sverige på att försöka spöa mitt nya hemland i grenen ”Moralpanik”?

 5. Jag var förvisso med på kf-listan samt riksdagslistan, men det betyder inte att känner för att ha min bloggs innehåll kört i press.

  Den är ju liksom bara avsedd för folk som vill debattera och lite grand för att jag själv ska få ventilera, inte för att förse media med braskande puckorubriker.

  Inte för att jag vet vad de skulle kunna få ut av den. ”Vänsterpartist gillar Chorizos, är även republikan!”, låter inte som det säljer lösnummer.

 6. Jag tycker det är dåligt omdöme att publicera det som hon skrivit. Det gjorde mig besviken, för jag höll henne högre.

  En porrtidning är lite för lågt. Obetald teve-licens eller en rattfylla hade varit tillräckligt – förutsatt att det varit hundra procent sant.

  Själv skrev jag saker hösten 2000 som visserligen var sanna, men det kanske var att gå lite långt. Jag fick plocka bort artiklarna och sedan dess försöker jag fundera en extra gång över vilka konsekvenser en text eller bild kan få för de inblandade.

 7. Tomas! Jo man kan ifrågasätta det berättigade i att blogga om det. Samtidigt har jag själv skrivit saker som jag tagit bort efteråt. Det är inte helt lyckat att blogga när man är arg eller upprörd. Sen är det nog inte så som Fredrich skriver. Jag VET att medierna dagligen läser bloggar, jag har ju ett flertal gånger fått reaktioner på vad jag själv skrivit från olika murvlar.

  Jag såg iofs fler som tog bort inläggen de skrivit om den aktuella musikern, det tycker jag är korrekt. Google har nog trots detta fått fatt i det och indexerat saken.