Vansinnet i Mellanöstern fortsätter


Nu går det inte en dag mellan rapporterna om interna stridigheter mellan palestinier i Gaza, är det inte det så handlar det om nattliga flygattacker från Israel.

En av besökarna på den här hemsidan, signaturen ”Sandbuzz” från Kanada, skrev nyss denna kommentar: ”Palestina har inga ledare och Palestinska folket är screwed igen. Palestinas ledarskap är en oxymoron. Total kaos i ledarskapet!

Israels lederskap är en oxymoron, den finns inte heller, för ingen där verkar veta vad som måste göras. Det är zionism mot sekulärism.

Om ni frågar mig så kommer det att gå åt helvete där. Det blir värre än en Intifada III som Jinge tror på…”

Han nämner min pessimism, jag är övertygad om att det vi nu bevittnar är starten på Intifada III. Har jag rätt i min pessimism så kommer många tusen människor att dö i sommar. Av dessa är över nittionio procent civilister som inte har gjort något illa alls, men de blir ändå måltavlor för katusharaketer eller splitterbomber från israeliska F16-plan.

SvD: ”Minst fyra palestinier dödades vid en israelisk flygattack mot staden Gaza tidigt på fredagsmorgonen.”

SvD berättar att vid ett av de tidigare israeliska anfallen dödades två bröder, 14 och 17 år och deras syster, ytterligare två bröder och fadern skadades allvarligt då familjen var ute och åkte i sin bil.

Enligt min uppfattning så kommer detta öka rekryteringen av terrorister mångfalt. Inte nog med hur det är idag med terroristfabriker i Irak och Afghanistan, har det inte skapats terrorister i Palestina förut så kommer det att ske nu. Dårar som Usama bin Laden har länge hävdat att

konflikten mellan Israel och Palestina varit grunden för den terror vi sett exempel på. Resultatet av EU och FN:s flathet inför Mellanösternkonflikten kommer givetvis att skapa – ännu mer terror.

Blir nästa mål för terrorattacker FN-skrapan eller möjligen EU-parlamentet?

Källor: DN SvD

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Intifada III, Israel, Gaza, Västbanken, Mellanösternkonflikten, Palestina, Genevekonventionen, Mänskliga rättigheter, Apartheidpolitik, Muren, Etnisk rensning, Folkrättsbrott, Mänskliga Rättigheter, Hamas, Fatah, Politik[/tags]


6 svar till “Vansinnet i Mellanöstern fortsätter”

 1. OM det nu är kaos i Gaza så är det enligt planerna med tanke på att det strömmat in vapen och pengar från främst Egypten och USA till Abbas för att stärka hans position även om det riskerar ett palistinskt inbördeskrig. Amerikanska UD under Eliot abrams har haft en klar plan från början att krossa Hamas.

  Allt förstås totalt okänt för Svenska media när dom rapporterar om Israel-Palestina konflikten.

  http://atimes.com/atimes/Middle_East/IE16Ak04.html

  On April 30, the Jordanian weekly newspaper Al-Majd published a story about a 16-page secret document, an ”Action Plan for the Palestinian Presidency” that called for undermining and replacing the Palestinian national-unity government.

  The document outlined steps that would strengthen Palestinian President Mahmoud Abbas, build up Palestinian security forces under his command, lead to the dissolution of the Palestinian

 2. Jag befarar att Israels intentioner är betydligt värre än att bara krossa Hamas. Israel vill utrota palestinierna för gott och expandera som den kolonialmakt den är.
  Inget skydd finns för civilbefolkningen.
  Det enda som nu fattas för Intifada III är att rabbiner gör den åverkan på al-Aqsa moskén, som dom nu så länge hotat med. Det kan bli den utlösande faktorn.
  Och palestinierna blir som vanligt ännu mer förlorare än der redan är.

 3. Vad som är intressant är att Bush-regeringen har tränat 500 Fatah-soldater som har släppts in i Palestina och stödda av Israeliskt bomflyg nu skall hjälpa till att krossa det palestinska motståndet mot ockupationen. Kan det bli värre….

 4. Igår sa Olmert till Abbas att Israels självbehärskning har tagit slut. Om allt han gjort mot palestinierna innan var baserat på viss självbehärskning så kan man nu bara förvänta sig det allra värsta. det ultimata…

 5. Fyra f.d nordiska utrikesministrar gör ett gemensamt uttalande idag i DN om att vi i Norden måste stödja palestinierna ekonomiskt och godkänna Hamas som palestiniernas val. Det är mycket glädjande och inger visst hopp.