Valrörelsen har börjat


Igår var det som bekant valkampanjens första dag, och idag är det 1460 dagar kvar till valet om det inte blir nyval innan dess.

Borgarna har genom åren haft svårt att hålla ihop regeringen och otaliga konflikter har drabbat dem. Det är visserligen historia men vad säger att historien inte upprepar sig?

Personligen tror jag att pensionärer, arbetslösa och sjukpensionärer kommer att gå runt med tiggarbössor och sandwichplakat där de ber allmänheten om allmosor, den allmänhet som röstade fram den ekonomiska standardsänkning som nu är att vänta för de sämst ställda.

Vad facken kommer att göra under avtalsrörelsen är givetvis ett oskrivet kort, men en gissning är att man kommer vilja ha kompensation för uteblivna avdragsmöjligheter för fackavgiften.

När man sedan tar bort förmögenhetsskatten så drabbar det 90 % av landets befolkning och hur man ska finansiera det är oklart, men troligen kan det också spela in i en kommande avtalsrörelse.

visst har vi 1460 spännande dagar framför oss…

Andra bloggar om: , ,

[tags]Politik, Val 2010, Alliansen[/tags]


7 svar till “Valrörelsen har börjat”

 1. den allmänhet som röstade fram den ekonomiska standardsänkning som nu är att vänta för de sämst ställda.
  Nu röstade jag inte personligen, men man vare sig röstar fram ekonomiska standarsänkningar eller ökningar.
  Ekonomisk standard, hög eller låg skapas av människor som arbetar, inte genom skatt eller bidrag. Skapas inget så skulle inte ens 100% skatt dra in några pengar överhuvudtaget.

  När man sedan tar bort förmögenhetsskatten så drabbar det 90 % av landets befolkning och hur man ska finansiera det är oklart
  Förmögenhetsskatten står för 0,3% av de totala skatteintäkterna. Slantar som säkert går att skära enkelt i ren byråkrati.
  Vidare blir det intressant hur nettokapitalflödena till och från Sverige påverkas av avskaffad förmögenhetsskatt. De senaste 10 åren har tillgångar flödat ut från Sverige (vilket gör landet fattigare, eftersom de inte investeras i Sverige)..

 2. -”Personligen tror jag att pensionärer, arbetslösa och sjukpensionärer kommer att gå runt med tiggarbössor och sandwichplakat där de ber allmänheten om allmosor… -”

  Tja, då blir det i alla fall lite omväxling från att gå runt med plastkassar och sopsäckar och tömma papperskorgarna på pantbara burkar.
  Vilket de har gjort i allt ökande skara de sista 10 åren.

 3. Det här var ett intressant utalande från Kris-Stina Axen Olin!

  • Sänka kommunalskatten med 1 krona från årsskiftet, det vill säga det blir 200 kronor mer i plånboken i månaden för den som tjänar 20 000 kronor i månaden.
  • Införa vad hon kallar jobbgaranti i staden inom fem dagar. Inom fem dagar ska arbetslösa erbjudas jobb,(för ett tag sedan gälde detta hemlösa,uteliggare,) eller genom kommunen sättas i jobb genom så kallade jobbcenter, i likhet med Skärholmsmodellen.
  • Satsa på ökad renhållning, klottersanering och belysning i staden.

  Skattesänkningen skall finansieras när fler jobbar?
  Jag kan direkt säga att alla som ”jobbar” tex på Jobbcenter,jobbar nästan alltid _mot_Socialbidraget.Dom som är där,jobbar m.a.o gratis.Det är jobb som Komunerna annars hade varit tvungna att anställa yrkesfolk för,och med avtalsenlig lön.Vilken guld-gruva!Här blir det inte någon finansiering av hennes skattesänkning i allafall.
  Kiris-Stina Axsen Olin snackar skit!
  Och jag misstänker att detta är bara början till något mycket värre!

 4. Jobb garanti?

  Hur kan det vara en garanti när det är kopplat till tvång?

  Kan inte saker få namn som beskriver deras innehåll?

  Det är ju frihet nu?

 5. Personligen tror jag att pensionärer, arbetslösa och sjukpensionärer kommer att gå runt med tiggarbössor och sandwichplakat där de ber allmänheten om allmosor

  Som vanligt är det du säger inte verklighetsförankrat.

  Jag antar att du tror att lägre skatter ger misär. Låt oss för diskussionens skull anta att så är fallet. (Jag är övertygad om motsatsen).

  Alla nordiska länder har lägre skattetryck än Sverige. Inte ens efter fyra år med Reinfeldt så kommer vi tappa vår förstaplacering i högskattestatsligan.

  Varför skulle misär infinna i Sverige bara för vi får ett skattetryck mera likt Danmark, Norge och Finland? Eller anser du att ”pensionärer, arbetslösa och sjukpensionärer” går runt med ”tiggarbössor och sandwichplakat där de ber allmänheten om allmosor” i våra grannländer?

  Och om vi nu är så nära ruinens brant som du säger, så att skattesänkningar på någon ynka procent av BNP skulle för landet in i helvetet, så borde ansvaret för att ha skapat en sådan riskfylld situation rimligtvis vara den sittande regeringens. De har ju lämnat så små marginaler att vi inte ens skulle kunna klara minsta konjunktursvängning.

 6. Neolib…: Som vanligt är det du säger inte verklighetsförankrat. Jag antar att du tror att lägre skatter ger misär.

  Jag talar om sänkningen av ersättningar till arbetslösa, pensionärer och förtidspensionerade. Redan idag går många av dessa omkring och samlar burkar, och de lär inte bli färre med sämre ersättning.