Valkampen i Imperiet fortsätter


I min egen lilla opinionsundersökning igår slutade Barak Obama som överlägsen segrare med sjuttio procent av rösterna med John McCain på andra plats och Hillary Clinton som trea.

Det är möjligen lite fånigt men det blev precis så som jag själv trott att det skulle bli. Nu var det omkring två hundra avgivna röster men jag tror att det var representativt för den här bloggens besökare. Jag tror dessutom att det kan finnas svenska bloggar där motsvarande omröstning skulle ge John McCain segern.

Nu på morgonen så visar det sig att Hillary Clinton är nattens segrare, och även om det blev en jämn sluträkning så kan man konstatera att Hillary Clinton definitivt är kvar på banan. Således borde man känna sig lätt besviken för trots ytligheten i de politiska klichéerna som susar runt kandidaterna så tror jag att folkflertalet i vårt lilla pytteland skulle kunna uppnå koncensus tämligen snabbt. Vi vill ha
– Change.

Med det sagt så konstaterar jag att morgon-
nyheterna till viss del handlar om Kosovo. Ett Kosovo där Imperiet har en stor militärbas och dessutom har bestämt att den nya statsbildningen ska stödjas ekonomiskt och praktiskt av den Europeiska Unionen. Befolkningen i den Europeiska Unionen har inte med saken att göra utan politikerna inom densamma har bestämt riktningen ovanför huvudet på innevånarna, på direkt order från Imperiet.

Men tycker jag då inte att lilla Kosovo ska få frihet och självständighet? Jo absolut, jag tycker att alla människor på den här planeten ska få frihet och självständighet. Jag skulle sannolikt kunna skriva tio A4-sidor med alla folk och folkgrupper som har mer eller mindre berättigade krav på demokrati och därav följande frihet. Men dessvärre så ser inte verkligheten ut så. På många ställen stöds korrupta diktatorer ekonomiskt och militärt av imperiet. Lilla Kosovo får sin frihet därför att landet ingår i ett mycket större maktspel, Imperiet mot Ryssland.

Hade inte Ryssarna motsatt sig Kosovos frihet, hade inte Serbien ingått som en enklav där ryssarna fortfarande haft kvar inflytande så hade Imperiet struntat fullständigt i Kosovo. Hade inte Sveriges regering gått Imperiets ärenden så hade vi inte erkänt Kosovo som stat, i vart fall inte utan att FN tagit ett sådant beslut. Nu gjorde inte FN det, men eftersom det är viktigt för Imperiets strävan efter global hegemoni, och därtill hörande ekonomisk och militär makt så böjde sig högerregeringen precis som den var tillsagd att göra. Något som även en socialdemokratisk regering skulle ha gjort.

Men demokrati är det inte. För att den sortens agerande ska få en sådan etikett så krävs det att länderna inom unionen har folkomröstningar om den nya konstitutionen. Vill Europas folk verkligen ha en överstatlig europaregering som beslutar över huvudet på innevånarna så kan de rösta för en sådan konstitution. Vill de att varje enskild nation ska vara suverän i sin beslutsrätt så bör de rösta nej till den Europeiska Federationen.

Och nej, det spelar ingen som helst roll vilken av de demokratiska kandidaterna som blir president i Imperiet. Det är ändå så att imperiets verkliga makthavare inte alls bor i Vita Huset. Bor de någonstans så är det möjligen på Wall Street där de i alla fall befinner sig när de förvaltar sitt kapital.

Folket i Kosovo eller för den delen Palestina får rätta och packa sig efter dessas beslut, precis som alla andra världsmedborgare. Idag står mycket av maktspelet mellan Imperiet och Ryssland, i morgon kommer antagligen kampen
att stå mellan Imperiet och Kina.

När den slutliga segraren i dessa maktkamper är utkristalliserad så är det i alla fall klart vilka som är förlorarna. Grundtips – Homo Sapiens.

AB1234 DN123 SvD12345 Politiken123 Dagbladet

Andra om , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Change, Clinton, Demokrati, EU, Europeiska Federationen, Hegemoni, Homo Sapiens, Imperiet, Kosovo, Obama, Politik, Ryssland, USA, Valkampanj, Vita Huset, Wall Street[/tags]


11 svar till “Valkampen i Imperiet fortsätter”

 1. Vilket ”imperium” snackar du om i denna blogg mr. Jinge? Om det är USA du menar så vet du inte vad ordet imperium betyder.

  Enda landstycke USA tänker behålla ute i världen där dom försvarar utsatta människor är kyrkogården i Frankrike där 100,000-tals Amerikanska soldater är begravda sen WW2.

 2. NE: ”impe_rium, (lat., ’befallning’, ’myndighet’, ’herravälde’, i synnerhet: ’Romerska riket’, till i_mpero ’befalla’, ’föreskriva’) stormakt med världsomspännande intressen där den maktägande eliten härskar både över det egna folket och över andra, underkuvade folk. Med den senare betydelsen har termen använts om stormaktsvälden från det forntida Assyrien fram till Sovjetunionens dominans i Östeuropa efter 1945.”

  Komma här och snacka går, men snacka så det går…?

 3. Bra och insiktsfullt inlägg Jinge, men enligt min mening är det i princip lika illa i Sverige. Om man slår upp första uppslaget i dagens SVD (Sid 4-5) förstår man varför. Ledaren säger ”Utan kapitalister har inte klimatet en chans”, På Brännpunkt skriver Carl Bildt ”Därför erkänner Sverige Kosovo” samt inlägg på samma sida från ”oppositionen” mp, v och s: ”Förläng Sveriges militära insats i Tchad”. En bra sammanfattning av den nya världsordningen där allting är upp och ner och alla partier i riksdagen traskar patrull efter den enda supermakten. Det är en illusion att de parlamentariska valen påverkar Sveriges framtid annat än marginellt. Den maktelit som styr världen har idag inget organiserat motstånd i Sverige.

 4. Men jag tyckte att jag skrev det oxo Lasse? Vi följer alla Råttfångaren i Hameln som blåser i sin pipa, det få upptäckt är att det är George W Bush som har klätt ut sig…

 5. Tänk jag förstår inte alls vad Jon Olsson talar om? Det finns väl ingenting som är så tydligt som den imperialism som USA står för, inte ens gamla Sovjetunionen var en lika hungrig imperialistisk stat som USA. Sedan vädrade även lögnen om hur många amerikaner som stupade.

  Det var väl trettio miljoner ryssar som dog för att befria oss från Hitler. Dessutom var det i praktiken Sovjet som var först till Berlin. Men Jonet tillgör väl de kretiner som påstår att det var USA som befriade Europa från Hitler. Likräkningen tyder på det.

  Sovjet vann kriget mot Nazisterna, tyvärr har USA övertagit nazisternas roll i världen. Det är vem som ska leda dem som valen i USA handlar om.

 6. Om USA er et imperium, så er diktaturet Kina og demokratiet India mye større og verre imperier…

  Særlig Kina er et spesielt grusomt imperium, jfr den kinesiske holocaust-politikk ovenfor Tibet og dets urfolk.
  Så hvorfor fortsetter europeere å importere miljøskadelig krimskrams i stadig økende fra dette kinesiske terror-imperium?

  Og når skal forresten det gamle Imperiet Sverige levere tilbake de koloniserte landområdene Jemtland, Herjedalen, Skåne, Halland og Blekinge til sine opprinnelige eiere? :-)

 7. Ok Jinge, men säg det till Ohly, inte till mig. Oftast överträffar verkligheten dikten. När jag nu kollade hur Ohly stavas (jag är lite ordblind) så upptäckte jag att det dominerande intrycket av dagens SVD ges av tre (3!) helsidesanonnser – som är upp och nervända – som jag just skrev att världen är… Det är någon där uppe som driver med oss:))

 8. Hörrö Normann! Skåne lämnar vi glatt tillbaka till Danskarna, men vi vill behålla våra surjämtar i Jämtland. Dessa vill ni iaf inte ha, tänk hur jävla sura de är.. :-)

  Jodå, det finns fler länder som har klara imperialistiska tendenser, men värst alla kategorier är USA, sedan kommer ingenting, efter det kommer möjligen just Kina och Ryssland.

  USA bestämmer allt, tom vad Norge ska göra…

 9. Lasse! Jag är fullständigt övertygad om att Lars Ohly ser vem som klätt ut sig till råttfångare. Det Anders skrev här ovanför äger oxo sin riktighet även om retoriknivån är uppskruvad. Men jag känner mig fullständigt lugn över Lars Ohlys bildningsnivå.

 10. Läser lite slarvigt, tror jag du gör Jinge. Jag skrev faktiskt ovan att alla partier traskar patrull. Men det är klart att om du anser att vårt svenska ”försvar” med sitt engagemang i Tchad gör en fredsbevarande insats så förstår jag dig bättre. Min uppfattning är dock att Sverige överhuvudtaget inte skall delta med trupp i andra länder, nu när allt sker inom ramen för den enda supermaktens hegenomi och dess nya korståg mot islam. FN vek ju definitivt ner sig när man i efterhand godkände irakjuntan och konstaterade att Irak inte längre är ockuperat. Vår försvar skall, som tidigare, värna Sveriges nationella oberoende och territoriella integritet, som vi nu genom den nya försvarspolitiken i praktiken givit upp.