Väder-Tone och Aftonbladet


Ibland kan kvällstidningarnas nyhetsjakt ta sig rent komiska uttryck, möjligen är det den gamla devisen ”Kolla aldrig en bra nyhet” som gör sig gällande.

Man skulle ju kunna tycka att en helg som denna som inneburit guldmedaljer i överflöd av fröken Pärson borde leda till att de kunde fylla sina tidningar. I all den stund då det dessutom dyker upp en lärarinna som inte kan sjunga men som ändå kvittrar sig hela vägen till final i SM i musik.

Men icke, utan Tone Bekkestad utvikningstjejen på TV4 ni vet, hon har blivit stor nyhet två dagar i rad. Egentligen är det ett utomordentligt listigt drag från kvällstidningarnas sida. Ena dagen dödförklarar de någon och nästa dag upplivar de vederbörande igen. Det blir ju extra billigt för tidningsägarna på det sättet.

Egentligen så kanske vi därmed har kommit ett nytt trick på spåren. Jesus lär ju ha dött på korset men ändå inte. Helt klart är i alla fall att det kräver en minimal insats av journalister, eller hur?

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]Tone Bekkestad, Aftonbladet, TV4, Mediekritik, Journalistik[/tags]Nyligen.se


2 svar till “Väder-Tone och Aftonbladet”

  1. Aftonbladet är liksom Expressen (grisfarmen) läslig, men inget man handlar för reda kontanter.
    Kikki Danielssons ”scenfylla” visade sig vara en olycklig blandning av mediciner. Det kunde Aftonbladet enkelt förvissat sig om. Dock gör man inte det utan går i tryck med något man VET säljer tidningar. Och varför inte?

    Konsekvensen blir bara enl. följande: Anders Gerdin (AB) : – ”Aftonbladet brast alltså grovt i sin faktakoll”..end of story. Hon var alltså inte full, inte heller akut alkoholförgiftad.

    Kvällstidningarna har massor av rappa kvinnor som krönikörer, emancipation dit, frigörelse hit och det ska fan till att städa i hemmet. Det skall minsann vara jämställda löner etc etc. Men..jösses vad det skall säras på benen så fort tillfälle ges! Tone, Nora mfl. alla tycker ”snygga bilder,inget annat”. Ja för all del, visa gärna fittan om så. Men var i hela friden håller kärringarna på kvällstidningsredaktionerna hus när dessa semiporrpublikationer går i tryck?

    Kanske är det så att lojalitet mot arbetsgivaren har prio? Men då skall man ha det i minnet var gång man läser dessa käcka skribenter. Otroligt mycket käft och vass feminism. Men bli inte förvånade om AB:s Belinda O plötsligt skrevar upp sig. En ”bra bild” är trots allt en bra bild.

  2. Alltid när jag läser Aftonbladet/Expressen så har jag den starka känslan att de människor som författar dessa artiklar omöjligt kan kallas journalister. Men så minns jag definitionen och tyvärr, de är tydligen journalister. Kan inte finnas mycket till yrkesstolthet inom den kåren, med tanke på den skit de producerar. Känns lite trist att seriösa skribenter på mer seriösa tidningar har samma yrke som dessa skvallertanter/gubbar.