Vad sysslar alla socialdemokrater med?


Om jag lägger handen på hjärtat så måste jag bekänna att jag inte alls förstår mig på social-demokratiska arbetarpartiet längre.

Nu har ordförande Persson kört partiet så totalt i botten man rimligen kan men han tvingas ändå inte bort.

Att han, Nuder och Ringholm, är direkt ansvariga för att den lismande Reinfeldt får höga opinionssiffror borde ju varje sosse rimligen se och reagera på.

Att Persson dessutom har en märklig inställning till kvinnor som vet vad de vill torde driva s-tjejerna rakt i armarna på Schyman & Co.

Frågan om folkomröstning om EU:s nya konstitution driver EU-skeptikerna till (mp), (v) eller det som man nu pratar om (junilistan).

Vad kommer att bli kvar av ett gammalt hedervärt parti..?

Jo Persson, Nuder och Ringholm…

Det är så insiktslöst och korkat så att jag blir alldeles matt.

Tänker verkligen alla social-demokrater runt om i landet stilla-tigande se på när deras parti mals ner så att det inte ens duger till grismat? Eller är detta någon slags inledning till en ny 68-rörelse?

Som jag ser saken finns det bara en sak som på sikt kan rädda partiet.

Och det är ingen liten sak direkt, det är en alldeles livs levande kvinna som heter Margot Wallström.

Men det måste givetvis ske nu direkt.

Man kan inte vänta till årsskiftet eller efter nästa val.

Sossarna pulveriseras idag, efter valet är det på sin höjd en spillra kvar.


9 svar till “Vad sysslar alla socialdemokrater med?”

 1. Mjaaäääeeee!!
  Jag har viss erfarenhet av damen. Något mer oorganiserat och ostrukturerat så högt i beslutshierakin hoppas jag att det inte finns.
  Hon är behaglig att se på bild och håll. Det är enligt min mening allt.

 2. Mjaha. Är hon oorganiserad och ostrukturerad så får hon väl se till att ha folk ikring sig som motverkar det. Jo visst ser hon bra ut, men de huvudsakliga meriterna består i hennes sätt.

  Hon är en kvinna som kan samla socialdemokraterna, hindra avhoppen till (fi) och alla de andra valmöjligheterna. DESSUTOM så är hon ett extremt starkt kort i ett kommande EU-val.

  Är hon ostrukturerad som du påstår så får hon väl ha ett antal strukturerade statssekreterare.

  Å andra sidan kan ingenting bli värre än med Reinfeldt. Han ändrar ju åsikt om allting varenda dag.

  Pudlarnas Konung!

 3. Jag har lite svårt att förstå din stora beundran för Margot Wallström när du i övrigt uttrycker ganska sansade vänsteråsikter på din blogg. Det är väl helt uppenbart att hon är så långt ut på sossarnas högerflank man kan komma? Det blir ju lite märkligt att du skriver om att frågan om folkomröstning splittrar sossarna och sedan pekar på Wallström som lösning. Hennes *jobb* är ju att sprida blå dunster om EU och hindra att medborgarna får demokratiskt inflytande!

 4. Mjaha.. Jag vet inte om jag ”beundrar” henne direkt. Men det vore trist med en borgerlig valseger, och det lär det bli om inte GP blir bonde. Och att Wallströmskan är högersosse kan väl vara. Men GP är garanterat mer höger än henne. Och att hon är för EU? Vad är skillnaden menar du? Det är sosselinjen tyvärr. Att inbilla sig att (s) ska ta ngn kvinna från (v) är lite för mycket önsketänkande..

 5. Jag tror du har fel när du skriver att GP är mer höger än Wallström. Persson måste åtminstone förhålla sig till den socialdemokratiska rörelsen i Sverige, där det finns en stark vänsteropinion som också är EU-kritisk och i många fall vettigare än de olika grupperingarna i (v). Wallström däremot har ju ett jobb där hennes enda lojalitet är gentemot EU-byråkratin där fördragen dikterar högerpolitik. Borgeliga media gillar ju henne för att hon efter EMU-omröstningen sa åt Persson att han ”misslyckats med att informera svenska folket” eller något sådant, dvs att folkets ställningstagande inte varit ett rationellt beslut utan att etablissemanget borde sagt åt kreti och pleti ”hur det ligger till”.

  När hon intervjuas i t.ex. Agenda (ett tecken så gott som något på att hon är högersosse) så berättar hon gärna hur förträfflig konstitutionen är men vill ändå inte låta svenska folket rösta om den. Jag är ingen beundrare av Persson men jag tror man ska vara försiktig med att hoppa på kampanjen mot honom utan tänka på vilka intressen den tjänar.

 6. ”jag tror man ska vara försiktig med att hoppa på kampanjen mot honom utan tänka på vilka intressen den tjänar.”

  sant. Men i sammanhanget så är mina argument för Wallströmskan enbart beroende på att vi ska slippa få Reinfeldt som statsminister. Margot kan samla (s) men det kan inte GP. Han är redan rökt..

 7. He, he, du lanserar Wallström?!? Jag har inget emot henne, (förutom den historien när hon tyckte det var för långt att pendla till STHLM från Karlstad och flyttade till någon söderhavs ö för att göra ungdomsradio), men jag ställer mig frågan, vem skall tillsätta en partiledare?? Skall massmedia göra detta? Det bär nämligen massmedia, SVT och DN som hårdlanserat Wallström. K-G bergström har tjatat om Wallström så om han vore i sossarnas valberedning. Jag trodde att de olika partierna tillsatte sina partledare själva?? Så dum man kan vara! Tillsätter man en dålig partiledare får man skylla sig själv, K-G bergström är sannolikt inte ens socialdemokrat, tippar på att han är folkpartist. Nu när massmedia skrikit ut hur förträfflig Wallström är, (som sagt jag har inget emot henne direkt), då tror plötsligt alla lite osjälvständigt tänkande människor att hon faktisk är något av en stålkvinna!! Återigen ett exempel på hur lettledda vi människor egentligen är, tyvärr.

 8. Det var pa sjuttiotalet uppe i Kalix som Bergstrom var moderat, alltsa trettio ar sedan. Mycket har hant sedan dess.