Vad skulle du göra med 215 miljoner?


[column width=”49%” padding=”2%”]
Så är då den mystiske vinnaren funnen, och precis som med alla andra mystiske storvinnare så fortsätter bara mystiken.

SvD: ”Vinnaren är i 50-60-årsåldern och har fru och två utflugna barn. I sex år har han spelat Lotto med Joker, samma rader varje gång. Han säger att han och frun haft en dröm om att kunna gå ned i arbetstid och göra något annat än bara arbeta. Han räknar också med att kunna köpa bättre biljetter till Rögles och Helsingborgs IF:s matcher.”

För det första säger han att han och hustrun har önskat gå ner i arbetstid, det är konstigt med tanke på att han, hustrun, barnen och eventuella barnbarn kan gå ner till noll arbetstid för resten av deras liv. Dessutom konstaterar tidningarna att han har råd att köpa en hel läktare på Helsingborgs matcher, inte bara det, de kan köpa varenda biljett under resten av som-
maren. Hur kul det nu skulle vara, men det är en annan sak.

Hoppas att familjen nu sansar sig och låter meddela att de ska åka jorden runt i elva varv, utan att göra den allra minsta ansträngning. Både paret och deras barn borde i alla fall göra ett varv på sisådär ett års längd. Vill man dessutom stötta Helsingborg och Rögle så kan man köpa säsongsbiljetter och

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]Hif

skänka dessa föreningar någon miljon. Det är knappast kostsamt för någon som vunnit 215 miljoner.

Berätta vad DU skulle göra om du vann 215 miljoner! Du behöver inte använda ditt vanliga namn/alias, jag släpper fram kommentarerna först vid 14-15.00 idag för att man inte ska påverkas för mycket av vad andra skriver.

intressant Tags : , , , , , , svd ab ex dn t[/column]


11 svar till “Vad skulle du göra med 215 miljoner?”

 1. Jag hade gett mina två systrar, min mamma och mina två närmaste vänner 20 mille vardera.
  Till min mormor hade jag fixat mycket bättre boende och hjälp.
  15 miljoner hade jag lagt på att köpa index-fonder för och låtit ligga.
  En central lägenhet för kanske 3 miljoner hade jag köpt. I ett rum hade jag installerat världens största klösträd så mina katter blir glada de också.
  En liten, stadsvänlig bil hade jag införskaffat också.
  Jag är rätt billig i drift och har inga riktigt dyra nöjen så resten hade investerats i sparkonton och aktier. Givetvis hade jag haft en ”fickpeng” på ett öppet konto. ;)
  Där hade blivit över till välgörenhet också men där är så få organisationer jag litar på så jag vet inte vilka det hade blivit.

 2. Börja plugga bara för den sociala biten (efter att ”slösat” bort åtskilliga miljoner på massa roliga saker såklart!). Jag tror att jag skulle kunna skänka bort en miljon till rädda barnen eller BRIS eller dylikt. Men vad vet jag, jag kanske blir übersnål och en miljon är en miljon trots allt, oavsett hur många fler man har!
  Skulle ju helt klart inte ha ngt emot att ta emot pengarna iaf, så mkt e klart.

 3. Jag skulle ge bort 100 miljoner till bra biståndsprojekt som ger folk rent vatten, grundläggande hälsovård och utbildning och bistånd som syftar till att folk själva ska kunna resa sig från fattigdom, tex mikrolån och hjälp till företagande eller bistånd som är startat av folk i landet för sina landsmän. Jag gillar inte att vi i väst går in och bestämmer för mycket i bistånd, jag tror folk som bor i ett område är experter på vad som behövs och de ska tillfrågas i första hand.

  Då har jag 115 miljoner kvar. Jag vill ge till mina släktingar och vänner och starta en stipendiefond av något slag också. Till mig själv vill jag köpa ett fantastiskt fint hus med bra möjligheter att odla, på landet. Jag skulle säga upp mig från jobbet, men skulle nog vilja jobba deltid senare om jag hittar ett riktigt pang-jobb. Man har ju råd att vara kräsen med så mycket pengar. Jag skulle resa på vintrarna eller sitta hemma och läsa, sticka, virka, måla och odla mina skrivardrömmar. Jag vill nog läsa lite kurser också om ämnen som intresserar mig.

  Jag tror inte jag skulle förlora mig i lyxen utan leva ganska normalt men just kunna göra det jag drömmer om att kunna göra. En designerväska och nya onödigt dyra kläder skulle jag nog vilja ha om vi pratar lyx, men det är inte det som jag i första hand skulle vara ute efter. Jag skulle ta mig tid och möjlighet att njuta av det lilla enkla som ger mig lycka idag, bara utöka denna del av livet och njuta av att ha friheten att spendera tiden på detta sätt.

 4. Jag vet inte riktigt hur jag skulle bete mig, troligen skulle jag köpa en skogsfastighet med tillhörande byggnader för 40-50 miljoner, lika mycket skulle jag spara på banken. 50 miljoner skulle jag använda till välgörenhet och resten, 65 miljoner skulle jag skänka till Hammarby fotboll för de har gett mig så mycket glädje genom åren…

 5. Jag skulle köpa produktionsbolaget som gör tv-programmet Draknästet och lägga ner det.

 6. Jag skulle andas ut, sluta söka jobb och känna hur tryggheten och friheten uppfyllde hela min kropp. Sedan skulle jag ägna resten av livet åt att stödja alla som är drabbade av mobbare, helst de som mobbas av sitt eget lands regering eller någon ockupant från annat land.

  Jag blir oerhört upprörd över dem som fortsätter arbeta efter en storvinst. Det är väl en sak för de få lyckliga vilkas liv och arbete sammanfaller, men om arbete är något man är tvungen till för att finansiera sitt liv, men vill fortsätta med det för strukturen och den sociala gemenskapen så förtjänar man definitivt inte en storvinst. Jag har mycket lättare att sympatisera med dem som lägger alla pengar på lyxkonsumtion.

  Jag skulle även ge bort pengar till de släktingar och vänner som hade gjort detsamma om de vunnit och så skulle jag investera i några skönhetsbehandlingar.

 7. Jag skulle ge en miljon till varje familjemedlem i den innersta kretsen. Skulle aldrig mer jobba med lönearbete utan enbart syssla med film. Skulle förmodligen även sysselsätta mig med att bygga upp en organisation i ett U-land. Skulle nog inte slösa allt för mycket på lyx utan använda mycket av pengarna till egna projekt som annars skulle kräva finansiärer. Men ett hus och en sportbil skulle jag nog unna mig =).

 8. Ge bort flera miljoner till de närmsta. Köpa lägenhet(behöver knappast något fancy pantsy) i Uppsala och plugga där. Bjuda folk på partaj och annat.
  Ge bort flera miljoner till exempelvis barncancerfonden, rädda barnen, bris osv. Skaffa fadderbarn som jag inte har råd med nu. Skänka bort en del till några partier jag stödjer(om de gör sig förtjänta av det haha). Spara en del för framtida bruk, spara en del till framtida barn(om man skaffar barn förstås). Fixa körkort. Resa runt.

  Tänk att gå ute på stan och slänga ner typ 100.000 spänn i någon gatumusikants hatt. Viken glädje man skulle få tillbaka.

  Skulle ändå ha kvar massvis med miljoner efter att ha gjort allt detta om jag hade denna sinnessjuka summa.

 9. Jag hoppas jag skulle ha vett att ge bort mycket ! Amnesty, Kristna Freds, progressiva och uppbyggande projekt. Kanske gå in som delfinansiär i något lokalt projekt som leder till arbetstillfällen på bygden. Nära o kära skulle också få en del.

  Sedan skulle jag skaffa en jättestor madrass att ha resten av kontanterna i (vill helst inte stödja någon av bankerna …)