Vad kommer efter Hizbollah?


Tidningen Arbetaren har i dagens artikel tagit upp en mycket viktig aspekt på det övervåld som Israel utsätter Libanon för.

Man påpekar, tämligen stillsamt des-sutom, att förra gången Israel bekrigade Libanon för snart 25 år sedan så bildades Hizbollah som svar på kriget. Vad kommer att bildas nu? En annan sak som man tar upp är att kriget televiseras live till hela arabvärlden inklusive Iran. Vilka konsekvenser kommer det att få för Israels säkerhet?

Arbetaren: Har Israel känt sig ”illa tvunget” att ta itu med ”terroristerna”? Säkert. Kommer de att lyckas med det? Inte en chans. Hizbollah har självklart stärkts. Som en bloggare uttrycker det: ”Antingen är man med Hizbollah eller så är man en israelisk agent”. I krig blir världen med fog väldigt svart eller vit. Samtidigt känner sig en del libaneser, däribland många politiker och regeringsmedlemmar, bedragna av att Hizbollah så egenmäktigt, utan någon som helst nationell konsensus, provocerat fram ett katastrofalt krig som är på god väg att förstöra hela landet. Risken att regeringen faller är därför överhängande. Hizbollah skulle i så fall snabbt fylla det maktvakuum som skulle uppstå. Ett annat skräckscenario bland alla skräckscenarier är att splittringen skulle leda till ett inbördeskrig – igen. Mordet på civilbefolkningen i Libanon fortsätter i vilket fall som helst – och märk väl, i direktsändning till hundratals miljoner araber och muslimer världen över. Ännu ett flagrant exempel på hur Israel (läs väst) förtrycker araberna. I måndagens tevesända tal hade Hizbollahs ledare Hassan Nasrallahs retorik plötsligt ändrats. Den libanesiska dimensionen, som tidigare utgjort stommen i partiets budskap, har nu fått ge vika för den allmänt ”islamiska” (läs regionala). Om ”terroristorganisationen” Hizbollah föddes ur Israels brutala invasion för 24 år sedan, vad är det som föds nu?”

Det är högst berättigade frågor som Arbetaren tar upp. Jag anser mig veta svaret på dessa frågor eftersom jag tagit upp tangerande ämnen ett antal gånger.

Israels agerande destabiliserar hela mellanöstern och nya terrorister skapas varenda minut. Inte bara i Irak, där USA
har skaffat monopol på tillverkningen av terrorister.

Risken är nu högst påtaglig att terrorismen, som Sverige i princip varit förskonad från, nu kan komma att drabba resenärer på våra bussar och pendeltåg. Men framför allt är det dags att inse att World Trade Center bara var ett litet förspel inför det som ska komma.i

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, terrorism, libanon, israel, hizbollah, folkmord[/tags]


6 svar till “Vad kommer efter Hizbollah?”

  1. Tänk att Libanon var försiktigt positiva till en början att Israel körde ut PLO för länge sedan; detta då de var så trötta på dem. Då var det ju lättare, då PLO var PLO och inte en del av Libanon som Hizbollah är. Hizbollah är sönerna och döttrarna, som här tas upp, av Israels övergrepp i Libanon – ja menar inga övergrepp – ingen hat och ingen hämd…

  2. Jag tror att Israels attack krig var väl inplanerat – som alla militära aktioner i själva verket är. Sådant känner vi alla pojkar väl till; i alla fall alla som har gjort lumpen (P18, 1982 på Gotland). Och attack kriget har till syfte att utöka Israels territoriella anspråk i fråga – liberum! Liberum! Även om detta inte ser ut så just i dag så kommer den ohämande inflytnignen att kräva det. Då är det bra att ta till ”säkerheten”, som orsak!

  3. Personligen struntar jag fullkomligt i vad mina politiska fördrar för sorts sex. De ska inte göka i riksdagen, och skulle de drista sig till en snabbis där så hoppas jag att de inte gör det inför sittande riksdag. Och skiiter de tom i det hoppas jag att de väljer en partner inom hyfsad närhet, ingen djävla moderat.. :-)

  4. Jaså…Verkligen? Hm… P18, 3:e kompaniet 1968? Jag antar att dina lumpen polare var lite mer radikala då, än vad som nu är fallet i dag, med de få som får göra utbildningen?

    Mina uppgifter får ja inte tala om, men lite kan jag ju avslöja; P18 Gotlan –82. Femte kompaniet! Jag var bland annat filmmaskinist! Visade instruktionsfilmer från heal världen (för vissa speciella utvalda befel) om hur tolkar, kan utveckla sina uppgifter…Kanske finns det en och annan här som till fulla inser vad det betyder? Och förutom grönstjänst så utbildades vi även av militär, och polis, för vissa bevaknings- och vaktuppdrag av känsliga byggnader. Kom inte och säg att du var pansargyttje soldat – kanonmaten längst fram?

  5. Just det! Jag har alltid undrat hur moderater gör moderater? Kanske görs moderater ungifär på samma sätt som Sauroman (i Tolkiens: Lord a os the ring) gör Urukai? Nu förstår jag varför jag alltid har kallat Handels för Isengård – det är här de massproducerade!