Vad håller Bush på med nu?


Varje gång en ny video eller bandinspelning dyker upp så finns det samband med något som generat Bushadministrationen.

Den amerikanska desinformationen och propagandan överträffar dessutom hela tiden sig själva. Men den här gången begriper jag inte riktigt syftet. Har de beslutat att anfalla Iran inom kort, starta ett bombkrig?

(CNN) ”Video is said to show bin Laden prepping for 9/11 attacks – For the first time, a video has been released showing al Qaeda leader Osama bin Laden meeting with suspected terrorist Ramzi Binalshibh, purportedly as they prepare for the September 11, 2001 attacks, according to Al-Jazeera, which aired the tape Thursday.”

Ja vi får antagligen veta mer inom kort. Att en video ”dyker upp” plötsligt ur tomma intet är förstås ingen tillfällighet. Men nu förstår jag inte riktigt varför, Bush har nämligen inte gjort bort sig mer än vanligt.

Eller har jag missat något?

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]politik, bush, desinformation, kriget mot terrorismen, usa[/tags]


18 svar till “Vad håller Bush på med nu?”

 1. Jinge det går dåligt i kriget mot tallibanerna och han vill skeppa fler soldaer är det inte skäl nog att snyfta lite då.

  KAS

 2. Tja, detta är väl bara en påminnelse om 9/11 som visas upp lagom till årsdagen…

  Men sådana här saker ändrar knappast någonting. Det är för sent.

  Opinionen i USA, anser fortfarande att anfallet på Irak och de katastrofala följderna är Bushadministrationens fel och att dom ljugit och lurat folk. Att då komma och vifta med 9/11 är väl höjden av cynism.

  Det är noterbart att den ende militären i gänget, Collin Powell, sedan länge lämnat Bush sjunkande skuta.
  Han insåg nog hur det hela skulle sluta….

 3. ”Vad håller Bush på med nu?”

  Har Bush övertagit kontrollen av Al-Jazeera TV?

  Jo du har missat att det finns ingen konspiration mellan Bush och Bin Ladens videon.

 4. Sandbuzz: ”Har Bush övertagit kontrollen av Al-Jazeera TV?”

  Det har jag inte missat, det FINNS en sådan. DEssa band kommer som på beställning varje gång det händer nåt. jag tycker att du ska sluta bygga din verklighetsbild på FOX TV..

 5. Det skulle kunna vara så att terroristerna inte bara är ett påhitt av Bush, utan att det faktiskt finns terrorister, i verkligheten. Och att Bush inte styr dem.

  Förmodligen ska de fira 9/11-jubileum, eller så planerar de något annat.

 6. Nåt lurt är på gång från USA:s sida. Det stämmer att det alltid kommit diverse videos och radiomeddelanden väldigt lägligt för Bush. Det är ingen överdrift heller att tro att CIA själva både kan producera och distribuera förfalskade videos.

 7. Bush vill väl forsätta med att hålla väljarna panikslagna med en motivering för kriget och utökning av detta till Iran.
  Det är ju extra viktigt att piska upp stämningen nu inför valet och det är knappast en tillfällighet att det alltid sker, som Jinge skarpögt noterat, inför någon kommande kris.
  Om de stora konspiratörerna ute på nätet har rätt (och det har de ibland), så ingår ju Buchjuntan bland de ansvariga för 11/9 och då är det ju ett rimligt antagande att han sitter på en hel binge med med Bin-Ladinfilmer som han kan droppa av vid behov?

 8. ”du ska sluta bygga din verklighetsbild på FOX TV..” Det är en uppmaning från dig som inte inleder till debatt.

  Sorry Jinge, Jag har 80 kanaler men inte FOX News…

  Så du säger att det finns ett samband mellan Bush och Al-Jazeera, att Bush kanske kontrollerar TV bolaget, eller att Bush har ett avtal med Al-Jazeera att visa OBL videon när det blir kritiskt för Bush för att hjälpa Bush?
  Med andra ord en konspiration mellan Bush och Al-Jazeera eller även OBL?

  Vad skulle Al-Jazeera tjäna på detta arrangemang, vi vet ju vad Bush tjänar på det, men Arabiska Al-Jazeera?

  Eller är det CIA som personifierar OBL och andramannen i al-qaeda och skickar banden till Al-Jazeera, och Al-Jazeera går på förfalskningen varje gång?

  Kanske jag missuppfattar dig, i så fall måste du specifiera vad du menar eller ange källor som styrker sambandet mellan dem, så vi kan klara upp eventuella missuppfattningar.

  Min inställning är att det beror endast på tillfälligheter och inget annnat.

 9. Sandbuzz: ”Så du säger att det finns ett samband mellan Bush och Al-Jazeera, att Bush kanske kontrollerar TV bolaget, eller att Bush har ett avtal med Al-Jazeera att visa OBL videon när det blir kritiskt för Bush för att hjälpa Bush?

  Sandbuzz, du är så oerhört naiv och godtrogen i din beundran av George W Bush och hans extrema medhjälpare. Det handlar faktiskt om världens mäktigaste land, det land som har resurser att göra precis vad de vill med den senaste tekniken från Hollywood. Man kan ju bara under Irakkriget peka ut klara förfalskningar som de gjort med film, planterat desinformation t.ex.

  Varje gång som Busken är illa ute som kommer det ett kassettband till Aljazeera eller ngn annan arabisk kanal som spelas upp och ges utrymme i internationella medier.

  ”- CIA kan inte utesluta att det är äkta”, heter det oftast.

  Men det är en fet djävla lögn. CIA har teknisk utrustning så att de är kapabla att skilja varenda katt från varandra på den här planeten. Spelar de in en miljard Mjaaou så kan de skilja dem åt allihopa. ”Kan inte utesluta” säger de för att de inte vill skriva under 1) Oförmåga 2) Förfalskningar.

  Det är bara de som har totalt igensotade glasögon som vare sig kan se eller ens föreställa sig dessa bedrägerier.

  Om du var journalist på vilket TV-bolag som helst, skulle du NOBBA att sända en video som 1) Är ihopklippt med stillbilder av senare datum, 2) Har okänt ursprung 3) Verkar allmänt misstänkt – när en av de medverkande i filmen är Usama bin Laden ??

  Ljug INTE nu!

  Hur kommer det sig att filmen verkade vara tagen med handhållen kamera på 500 meters avstånd?

  Skulle Osama vilja komma i TV skulle han släppa kameran närmare, men inte i din värld…

  Vakna!

 10. Jinge, jag är en Libertarian, ie. det betyder att jag är en social-liberal och ekonomisk konservativ, Bush är ingen Liberal, och inte precis min favorit. Du hade fel i att min verklighetsbild kommer från FOX och du har fel igen angående min beundran av Bush. Jag var också tveksam mot invasionen av Iraq…

  Det finne en möjlighet att OBL banden kommer strax efter Bush är illa ute därför att OBL och al-Qaeda’s hot mot väst kommer i skymundan för andra stora nyheter som Bush är inbandad i, och därför ett antal veckor efter så publiseras banden och videon så världen kan rikta sina ögon mot OBL igen. Det kan vara en strategi från OBL att publisera dessa hot därför att OBL har förklarat krig (Jihad) mot USA och väst redan 1998 från en grotta i Afghanistan, och det enda intresse OBL har är att hålla det vid liv och få USA att reagera dygnet runt…

  Att ett band kommer ut nu till 5 års ihågkommandet av 9/11 är förståerligt ur al-Qaeda’s synpunkt. Det är en teori och inget ljug. Att CIA ligger bakom OBL banden med Hollywood teknik tror jag inte en sekund på…CIA behöver inte komma ut med ett band, för Amerikanska folket har svårt att glömma 9/11 med eller utan videoband.

  Jag har svårt att glömma 9/11 för jag har alltid trott att vi i NA är säkra från anfall och attacken 9/11 visade att det är en illusion och pga mina släktingar i NYC som emotionellt drabbades, och mina vänner i Manhattan som inte kunde nyttja son bostad i sex månader pga förstörelse; de har sen flyttat från Manhattan. Jag kan inte glömma 9/11 pga. hundratals Amerikanska flyg som landade här pga. landningsförbud i USA. Jag kan inte glömma 9/11 pga av 3,000 oskyldiga fick sätta livet till denna dag i en brutal attack som var riktad mot civila. Till det behövs inga videoband hos Arabisk TV.

 11. Du utgår ifrån att OBL lever. Det är något som INGEN vet något om. Du utgår från att Al-Qaida finns annat än som en idé. Du är rimligen så vilse i pannkakan som man någonsin kan bli.

  Det enda du gör är att rabbla upp floskler som du inte har ngn täckning för. Har du synpunkter på när OBL publicerar diverse video och kassettband, ok cool.

  Men vet du att han lever?

  Vet du att Al-Qaida finns eller någonsin funnits?

 12. ”Du utgår ifrån att OBL lever. Det är något som INGEN vet något om.”

  Sant, jag utgår från att han lever!

  ”Du utgår från att Al-Qaida finns annat än som en idé. Du är rimligen så vilse i pannkakan som man någonsin kan bli.”

  Sant, jag utgår från att Al-Qaeda finns. Detta är väl dokummenterat i videon från träningsläger i Afghanistan innan 2001, och massvis av dokument och texter skrivna om Al-Qaeda. Chansen finns ju att dessa dokument är fabrikerade och större delen av världen är lurad av någon ond makt, men den chansen tar jag.

  Al-Qaeda ”the base” är en väpnad Islamisk organisation vars ”stated” objektiv är att eliminera utländsk influence i Islamiska länder. De mest prominenta ledarna inom Al-Qaeda ansluter sig till Wahabism en fundamentalistisk sekt av Islam.

  Medan OBL är generellt ansedd som ledare av gruppen, Al-Qaedas organisation är inte centralt styrd, och många självständiga och kollaborativa celler finns i många länder länkade av ett gemensamt mål. Al-Qaeda startade som en idé som har över åren utvecklats till en löst hållen organisation. Al-Qaeda är en Idé, men den finns praktiskt och fysikt därför att unga Muslimer tar till sig Idén och ansluter sig.

  Googla på Khadr!

  Fadern Ahmed Said Khadr, Canadensisk medborgare, dödad under en strid med Pakistansk militär i 2003. Misstänkt vara en av grundarna och financiär av Al-Qaeda. Den högsta rankade ledaren av Al-Qaeda i Canada, innan hans död.

  Abdullah Khadr, 24, Canadensisk medborgare, sitter fängslad i Toronto och väntar rättegång för terrorism. USA vill ha honom utlämnad.

  Abdurahman Khadr, 22, Canadensisk medborgare, född och boende i Toronto som tränade med Al-Qaeda, mötte och talade med OBL i Afghanistan, hur han blev tillfångatagen av Amerikanare, fängslad i Guantanamo Bay, säger han var anställd som CIA agent efter han hade ”denounced” Al-Qaeda. Han är den ende av Canada’s Al-Qaeda familj som har uttalat sig MOT OBL och deras idéer…

  Omar Khadr, 19, Canadensisk medborgare, gripen i Afghanistan 2002, sitter på Guantanamo Bay i väntar på rättegång.

  Abdul Karim Khadr, 15, Canadensisk medborgare, paralyserad i samma battle som dödade hans fader, Nu i Canada för vård.

 13. Bilderna på olika träningsläger i Afghanistan är säkerligen helt äkta. Sådana har det funnits många. Islamistiska fanatiker tränar på att skjuta prick med både Kalasjikovs, kulsprutor, raketgevär och t.o.m. amerikanska Stingermissiler.

  OBL var njursjuk så att kan behövde dialys redan 9/11 2001 och att han skulle ha överlevt är inte speciellt troligt. Många journalister har skrivit en hel del om Al-Qaida, och minst hälften av dessa (iaf de utanför USA) hävdar att Al-Qaida inte finns. Bland annat Rashid som jag skrivit om en del här på bloggen. Jag har oxo redogjort för mina synpunkter i övrigt när det gäller den ”organisationen” så jag tänker inte dra det i repris.

  Inte heller mina synpunkter på OBL eftersom det finns en sökfunktion här.

 14. Att OBL var njursjuk kan vara desinformation också?.! Varken du eller jag vet att det var sant. Och glöm ej OBL är miljardär och har en doktor från Egyptien till sitt förfogande. Men gott om pengar kan man uträtta ofantliga saker, som att äga en egen mobil dialysmaskin…

 15. Sist jag hörde ngt om hans förmögenhet rörde det sig om 200 Miljoner Skr. Men vare sig du eller jag vet ett smack om detta mer än vad vi läst i olika medier.

  Mobila dialysapparater är svåra att administrera i grottorna i Pakistan och Afghanistan.

 16. Aven om det ”bara” handlar om 200 miljoner Skr, så räcker det väl till en mobil dialysismaskin. Att en sån maskin kan vara svår att admininstrera i grottor kan nog vara så sant, om man inte har omvandlat växelströmmen till ett 12 volts batteri, eller kör en diesel driven generator, men nu placerar de senaste uppgifterna OBL i Kashmir…!?

 17. Aftonbladet just nu:

  Ingen har sett ”Elvis” bin Ladin

  Inom CIA kallas bin Ladin och hans andreman Ayman al-Zawahiri för HVT – ”high value target”, – 1 respektive 2.

  Men informellt säger agenterna numera enligt The Washington Post ”Elvis”.

  Anledningen är att uppgifter som kommer in om bin Ladin har samma trovärdighetsnivå som ryktena om att den döde rockkungen har siktats runtom i världen.
  Aftonbladet text-tv
  Publicerad: 2006-09-10

  http://www.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,67903128_852__,00.html