Vad gör advokatsamfundet?


SvD skriver: Åklagaren kunde inte bevisa att pengarna som advokat Thomas Martinson misstänktes ha hjälpt Stureplans-mördaren Tommy Zethraeus att tvätta vita kom från ett brott.”

Läs i SvD!

Jag kan tycka att det är tråkigt att åklagaren inte fick in Martinsson i fängelse. Advokater ska undantagslöst vara hederliga och laglydiga människor.

Dessutom betalar vi skattebetalare oftast dessa brottsmålsadvokaters arvoden eftersom dom som de försvarar uppger att de är medellösa.

Att mördaren Tommy Zethraeus lät Martinsson tvätta pengar verkar ostridigt.

Det tingsrättentog ställning till var om det kunde bevisas att dessa pengar kom från det s.k. Arlandarånet.

Jag kan tycka att det här sätter fingret på ett verkligt problem. För ska verkligen advokatsamfundet ha medlemmar som bistår kriminella med att tvätta pengar?

SvD: ”Men summan kan ha varit en del av de tre miljoner kronor som Zethraeus i ett avlyssnat telefonsamtal sagt sig ha när han ”åkte in” för Stureplansmorden”

Men betalade Zethraeus skadestånd till de mördades familjer? Betalade han sina egna rättegångskostnader?

Knappast…


2 svar till “Vad gör advokatsamfundet?”

  1. Jinge, ett jäkla bra inlägg. Det är ett problem att rika kriminella som inte vill betala sina räkningar använder sina samvetsbefriade och giriga advokater som är ett verktyg för att undanhålla brottsoffrens och skattebetalarnas pengar.
    Jag är säker på att alla hederliga människor, även dina hatobjekt på Timbro, håller med om detta.

  2. :-) Nää, jag tror inte ens att Timbrogökarna gillar vad som händer. DEt är bara föör sjukt att det kan gå till på det här sättet. Martinson fotades i SvD med briljantring när han satt och fikade som ngn djävla idol.. Kräkmedel säger jag…