Vad är det för fel på Lars Ohly?


Jo det finns en sak som jag inte gillar med Lars Ohly. Inte det att han avsade sig kommuniststämpeln, nej..

Problemet är att han håller på jurgårn. En annan är född och uppväxt i Vasastan och jag har en gång tidigare berättat hur det kommer sig att jag inte håller på jurgårn och aldrig kommer att göra det.

Naturligt nog för människor som är uppväxta mellan Norra Bantorget och Odenplan så är det grannstaden Solnas stolthet som fått våra hjärtan. Men i ärlighetens namn så klappar nog våra hjärtan lite även för Hammarby IF. Det har aldrig varit någon direkt antagonism mellan HIF och AIK-supportrar.

Däremot så ser vi alla ner på jurgårn.

Att jurgårn mellan varven medelst bushockey och systematiska regelbrott lyckas lura till sig diverse pokaler är sorgligt och bevisar bara hur hockeyförbundet uppenbarligen slarvar med domareutbildningen. AIK och Hammarby som försöker att följa regelboken efter bästa förmåga hamnar därför i olika gärdsgårdsserier. Inte mycket att göra åt saken.

Att vänsterpartiets ordförande så totalt har missuppfattat lagsporter bevisar att ingen är fullkomlig.

Hade han hållit på Hammarby i stället så hade han varit förlåten.

Att han inte håller på AIK kan jag trots allt


Se så glad han blev med fina märket

ha viss förståelse eftersom kungen är medlem.

Men i vilken annan fotbollsklubb än AIK skulle en kung kunna vara medlem i?


14 svar till “Vad är det för fel på Lars Ohly?”

 1. Är det inte arbetarlinjen att hålla på IFK Göteborg?

  Det har jag alltid trott, är fullständigt okunnig om fotboll, men likväl sitter det nånstans att IFK Göteborg, Celtics och FC St.Pauli är knegarlagen?

 2. Fredrich:
  Just så!
  IFK är arbetarlaget, och Örgryte IS är dom fiiina ;)

  Fast det var väl sisådär ett halvt sekel sen uppdelningen gällde.. :)

 3. Gais är ju mer ett knegarlag än discolaget IFK (även om det är en kamratklubb) men bäst i Göteborg (och hela världen) är ändock Hisingens stolthet, varvsarbetarnas favorit – Häcken. Sen så klappar ju hjärtat lite extra för Proletären FF, men deras idrottsliga framgångar är ju kanske inte lika stora som getingarna från Hisingen.

 4. ”Vad är det för fel på Lars Ohly?”

  Jag misstänker att du menar: som POLITIKER, och inte som
  privatperson? Politikern Ohly – är det själva politikerrollen du antyder att han inte mäktar med (ledarskapet) eller de åsikter han företräder och omfattar, som är föremål för en ev. debatt här?

 5. Amir! Ja, ibland så.. :) Jag begriper mig inte på Lasse när det gäller sport. Hur kan en så klok man missa så totalt så att han hejar på jurgårn?? :)

 6. Amir! En annan sak.. Jag är lite trött på att få så himla många besök här. (jo faktiskt..) De senaste dagarna har det legat på 4-6000 per dygn så nu kommer jag nog att lägga in en VÄDERBILD bara för det..

 7. hoppsan ^_^

  This page is not Valid XHTML 1.0 Transitional!

  (klickade på valid xhtml länken)

 8. Men Jinge! Är du både kommunist och AIKare? Kan inte tänka mig ett mycket värre öde, faktiskt. Vi borde starta en stödgrupp för såna som du! :-)

  Amir: Ibland kan även Jinge behöva en paus från politiken. Det bästa är att när han tar en sån paus finns det en chans att tramskommentarer som den jag just skriver överlever modereringen. :-)

 9. Pontus: ”Är du både kommunist och AIK:are?”

  Får jag bestämma själv (och det får jag faktiskt) så kallar jag mig inte ”kommunist”) Jag är en stolt socialist och AIK:are.