Vad är det för fel på Bodström?


Regeringen vill ha skärpt sekretess skriver idag Svenska Dagbladet/TT i en kortare notis.

SvD: ”Alla myndigheter ska kunna hemlighålla uppgifter om en människa riskerar att utsätta för våld eller andra allvarliga problem om de kommer ut. Det framgår enligt av det förslag till skärpt sekretesslag som regeringen lägger på riksdagens bord i mitten på mars. I dag är det bara skatteverket som kan vägra lämna ut de normalt offentliga uppgifterna i folkbokföringsregistret, det vill säga människors namn, adress, personnummer och civilstånd. Den ändrade lagen ska hjälpa hotade kvinnor att få ett bättre skydd än dagens regler som enligt justitieminister Thomas Bodström kan innebära en direkt fara för framför allt många kvinnors liv.”

Är detta verkligen skälet? Tänk jag TROR inte på det. Redan idag har människor möjlighet att ansöka om skyddad adress och en hotad kvinna får aldrig avslag på en sådan begäran.

Vilket är då det egentliga skälet?

Troligen handlar det om att hindra vanligt folk från att ta reda på t.ex. politikers adresser. D.v.s. ytterligare ett steg i att skydda politiker från medborgarna på samma sätt som alla spionlagar som Bodström försöker att få till stånd.

Samhället håller under Bodström på att bygga upp en apparat som kontrollerar folks epost, telefontrafik, internetsurfande och som tillåter hemliga husrannsakningar, buggning och dold kameraövervakning.

Bodström försöker bara dölja ännu en ny lag genom att låtsas som att den är till för förföljda kvinnor..


Ett svar till “Vad är det för fel på Bodström?”