Vad är 100 lik i Irak mot 57 i London?


Idag på morgonen är det diverse rapporter som hävdar att 57 dödats i Irak idag på morgonen. En kvälls-tidning hävdar 80 döda, Ekot säger 100 döda..

Dessa är dödade i ett par olika terror-attentat och i skrivande stund talar man om en bilbomb på ett torg och 17 som slets ut ur sina bostäder för att skjutas. Huvudsakligen rör det sig om oskyldiga offer, människor som inte har någon roll i kriget utan bara befann sig på fel plats vid fel tidpunkt.

Själv undrar jag förstås hur mycket tidningarna kommer att göra av detta. När det gällde attentatet i London skrev de uppslag, helsidor och förstasidor i ett par veckor. Så om araber är lika mycket värda som engelsmän så kommer nu alla tidningar att vara fyllda med bilder och berättelser i några veckor. Eller hur?

Vi vet alla att så kommer det inte att bli. Det kommer troligen att skrivas en del om saken idag, och framförallt då på webben. Radio/TV har antagligen lite lättare att bevaka händelsen.

Tidningarna i morgon kommer att visa bilder och skriva om det, men på lördag finns det inte en rad i tidningarna om saken.

Medierna har inte skrivit så mycket om Irak på ett tag nu, delvis beroende på att det blåst lite i USA. Och sådant är ju alltid viktigare än de 100 000 döda irakierna. Och sett ur den amerikanska administra-tionens synvinkel så var orkanen inte helt fel. Den tog ju bort intresset för de 2000 döda amerikanska soldaterna och den besvärliga mamman, Cindy Sheehan, som ett tag fått lika mycket publicitet som Bush själv.

Man kan ju undra vem det är som håller i tåtarna när ett så omfattande terrorattentat kommer som ett brev på posten efter att medias intresse för New Orleans avtagit


7 svar till “Vad är 100 lik i Irak mot 57 i London?”

  1. Visst stöder jag frihetskämparna. Självklart. Men det betyder inte att jag gläds åt att folk dödas.. Dööhh..?

  2. Ungefär så Snauser! Det är lite svårt att ”gilla” att iraker spränger oskyldiga till slamsor, lika lite som att palestinierna gör det. Att deras kamp i högsta grad är både berättigad och försvarbar är en annan sak. Man kan ju konstatera att jag gillar USA:s agerande ännu mindre..

  3. Så du har hellre den man som planerade det bombdåd som dödade 30 skolbarn som granne än en amerikansk marinsoldat?