(v) + (s) + (mp) vann debatten!


Ja det är den vanligaste frågan och inom några minuter efter att partiledardebatten slutat så kommer de flesta tidningarna på nätet att ha sina omröstningar aktiverade.

Troligen kommer debatterna, enligt dem som svarar på dessa enkäter, att vinnas av borgarna. Det beror mest på den borgerliga medvinden. Var och en anser normalt att det egna partiets partiledare vann.

Men jag ska börja med en litet fånig anmärkning. Jag tål inte rösterna på Maud Olofsson och Lars Leijonborg. De låter helt enkelt inte bra. Däremot låter de andra partiledarna helt ok så kom inte och påstå att det är bara för att bägge är borgerliga.

Men jag berättar det eftersom jag inte har någon TV så jag har lyssnat på dem i radio, och där är rösten extra viktig..

Så helt i enlighet med vad som förväntas av mig så anser jag att Ohly klarade sig mycket bra.

Att Göran Persson är en duktig debattör

känner alla till, med idag var det Ohly som var tydligast.

Det (v), (s) och (mp) klarade bäst var att visa tydligt på hur borgarna vill sänka löner, a-kassa, pensioner och sjukersättning för att förse de rika med pigor och öka klasskillnader i samhället.

En cynisk högerinställning som Persson tydligt pekade på. Han tog också fram hur borgarna hämtar sina idéer från USA och att det inte är vad folk verkligen vill ha.

Ohlys fråga till Reinfeldt om hur mycket han tjänar på pigavdragen var fin. Reinfeldt tjänar över 100 000 i månaden..

(v) + (s) + (mp) vann med 3-1 !

Uppdatering 050905: Efter att ha sovit på saken så känns det som om Göran Persson har tappat både glädjen och farten. Och det handlade inte om en debatt utan det handlade om floskler direkt vända till väljarna. Resultatet ändras till 0-0..


5 svar till “(v) + (s) + (mp) vann debatten!”

 1. Måste…. öka… klass….skillnader…. Vill… se… fler…. fattiga….

  Vi kan bara hopppas att den arbetande delen av folket kommer vinna valet och inte styras av parasiternas partier.

 2. Jag måste hålla med dig i att inte orka med Maud även om jag inte har några problem med Leijonborg. Dock stör jag mig på Maria Wetterstrand trots att jag tycker om många drag i miljöpartiets politik.

  Angående Ohly så yckte jag att han klarade sig rejält dålig. I tävlan med Maud och delvis Göran fick han skapa bottenskrapet i debatten. Jag finner det enormt orutinerat och enerverande av honom att precis som Maud hänga upp sig på vissa punkter. I Ohlys fall handlade det om Reinfeldts höga lön vilken är lägre än Göran Perssons om jag minns rätt och i Mauds fall hängde hon upp sig på att få konkreta förslag från vänstersidan vilket endast miljöpartiet kunde presentera.

  De lyckade debattörerna i min syn var reinfeldt, Hägglund och Leijonborg och även Wetterstrand lyckades prestera bra i relation till hennes allianskamrater.

  Jag lade framförallt märke till hur Maria Wetterstrand lyckades presentera hur Miljöpartiet på många punkter skiljer sig från vänstern och liknar högern eller har en egen åsikt men jag tyckte också att Miljöpartiet var alldeles för dåliga på att visa sina ståndpunkter och blev alldelles för indragna i ”vänstersörjan”.

  För intresserade så brukar jag inte vara den som tycker om borgarna utan har varit med i Ung Vänster och brukar hålla på vänstern. Vänsterpartierna och då framförallt Göran Persson och hans socialdemokrater visar dock sin inkompetens tydligare för var minut som går…

 3. Är benägen om att hålla med lite om Maria W. Skit samma egentligen, men det ”känns” mer när man lyssnar på radio och inte ser gänget.. :) Kul att det skiljer sig så mycket i hur man uppfattar saker och ting. Men ska de hålla på så där så kommer det att bli lågt valdeltagande som ngn sa i efterdebatten i radio. Myycket lågt..

 4. Vilken pessimism från ”fyra nyanser av grått”. Inget är bra, Sverige är så fruktansvärt, allt går åt helvete. Verkligheten är en annan.

  På det stora hela tyckte jag det var en rätt monoton debatt. Samma saker ältades om och om igen.