Utträdet ur Gaza var skenmanöver


Troligen behövs israels militära styrkor på annat håll med tanke på de expansionsplaner som Ariel Sharon ger uttryck för nu.

Det kan givetvis vara ett led i ett inrikespolitiskt spel, nu som många gånger förut, men sannolikt är det inte så utan i stället en öppen proklamering av onda avsikter.

De esoteriska motiv som eventuellt skulle kunna finnas är mest skapade av de vars åsikter går ut på att jaga bort alla palestinier från regionen.

SvD: Pressad Sharon fortsätter bygga mur. Bosättningarna ska ”utvecklas” och barriären på Västbanken ska byggas vidare. Det sade i dag Israels premiärminister Ariel Sharon, som hotas av ett svårt politiskt nederlag…

… – Vi ska fortsätta bygga säkerhetsbarriären utan budgetmässiga eller politiska begränsningar, sade Sharon enligt nyhetsbyrån AFP om det kontroversiella mur- och stängselbygget som snirklar sig fram på Västbanken.

Egentligen undrar jag över vad de amerikanska skattebetalarna skulle säga om de visste hur deras surt förvärvade

skattemedel användes. Vad skulle hända om de hade insyn i israels göranden och låtanden?

Jag undrar också vad som skulle hända med den svenska opinionen om våra medier plötsligen skulle sätta igång att beskriva den verklighet som alla palestinier lever med?

Fånigt kanske, men ingen av de sittande regeringarna skulle bli särskilt gamla, om man säger så..


3 svar till “Utträdet ur Gaza var skenmanöver”

 1. Ja, att judarna som varit med om flera förintelser och förtryck än de flesta folkgrupper – har valt en feg och protofascistisk regering – bara tråkigt o djupt mänskligt sorgerligt.

  se tex
  http://www.newsdesk.se/view_pressrelease.php?id=66685

  Vad fascismen gör – o falskt vapenskrammel som gynnar rika och besuttna – å låter fattiga dö för de rika. Före ww2 fanns ju många judar inom den europeiska arbetarklassen – vad skulle de säga om förhållandet idag? Problemet är ju att högerjudar manipulerar opinionen så att man kan tro det gäller alla – när det som Bushregimen i USA bara gäller ett fåtal ytterst rika o bekväma msk. Men många judiska intellektuella som Chomsky, Finkelstein vet ju bättre!

 2. Ibland undrar jag var gränsen för fascism går. ”Pressad Sharon fortsätter bygga mur. Bosättningarna ska “utvecklas” och barriären på Västbanken ska byggas vidare.” Eller är det så att israelerna inte förstår vad omvärlden tycker? Antagligen har de inte fått veta att europeerna anser att israel och Usa är största hotet mot världsfreden. Men jag tycker att deras tidningar borde rapportera det för folket.

 3. Anders:
  Jo, då dessa uppgifter publicerades i Israel och det blev ett hiskligt liv….

  Tyvärr är det så att staten Israel har i decennier profiterat på de förskräckliga öde som drabbade judarna under nazisterna.

  Regering efter regering gör det extremt enkelt för sig genom att anspela på ”evig förföljelse” när det gäller andras åsikter om hur Israelerna uppför sig mot palestinierna.

  Om 50 år kanske man trycker upp en israelisk variant av ”Om detta må ni berätta – hur vi deporterade palestinierna”.

  Det krävdes ju 50 år innan Papé och Benny Morris började gräva i den mörkaste delen av Israels historia…