USA:s hemliga fångläger


Det har ju varit känt rätt länge att USA haft fångläger och fängelser I andra länder än Kuba.

Men nu får den amerikanska publiken veta att de även har läger i demokratiska länder i gamla östblocket. Det skulle vara intressant att veta hur många fångar som USA har i dessa hemliga fängelser.

Det är lite lustigt att tänka sig att USA kallar sig själva för en demokratisk nation.. Vet de inte att ordet är förknippat med de mänskliga rättigheterna?

WP: The CIA has been hiding and interrogating some of its most important al Qaeda captives at a Soviet-era compound in Eastern Europe, according to U.S. and foreign officials familiar with the arrangement.

The secret facility is part of a covert prison system set up by the CIA nearly four years ago that at various times has included sites in eight countries, including Thailand, Afghanistan and several democracies in Eastern Europe, as well as a small center at the Guantanamo Bay prison in Cuba, according to current and former intelligence officials and diplomats from three continents.

Washington Post:s artikel!


4 svar till “USA:s hemliga fångläger”

  1. Det där var en ganska stor nyhet här idag. Antar att medierna inte tycker det är värt att hålla tyst längre, nu när Bush-administrationen håller på att falla samman totalt.

  2. Antyddes så i ration, av Human Rights Watch, att det var Rumänien och Polen som var värdar för de amerikanska hemliga fängelserna. Båda länderna förnekar.
    Bara att hoppas att det inte finns något sådant i Sverige. Det räcker ju att vi är union med länder som hyser de här inrättningarna.

  3. Jinge, det klagas på dig borta hos mig från högerbloggeriet.

    Vad handlar det om, låter du inte ”snöfallet” och hans kompisar få kommentera hur bra det är med de amerikanska fånglägren?