USA är dårarnas paradis på jorden!


SvD:s korrespondent i USA, Karin Henriksson, har lite svårt att dölja sin förvåning när hon rapporterar om den nya lag som gäller i Florida. NRA arbetar dessutom som bävrar för att den ska utvidgas till att gälla hela USA.

”Stand Your ground”, som lagen heter innebär att medborgare har rätt att bära dolda vapen. Går du då som Floridaturist in på medborgarens tomt för att fråga om vägen, ja då kan du utan vidare bli ihjälskjuten. Försvarsadvokaten för skytten behöver bara hävda att veder-börande kände sig hotad.

Och man får t.o.m. bära dolt vapen inne på en idrottsarena.. Så vad du gör, gå inte och kolla på sport i Florida. Tänk om du hejar på fel lag..

I vårt lilla land så kan vi ju skratta åt dårskapen, men reser man till Florida så kan man säkert hålla sig för skratt. Kolla Lennart DPU:s blog-gning om saken.

Det är ju ett ytterst tacksamt ämne för oss som bloggar. Hur en stat kan drabbas av kollektiv galenskap är givetvis ytterst intressant. Och är det inte också ett bevis för att hela landet är på väg in en kollektiv galenskap?

I dagsläget är det George W Bush som har den lilla lådan med den röda knappen.

Själv undrar jag om han inte tänker fixa ett avslutningsfyrverkeri den dagen han ska lämna president-posten..

Läs Karin Henriksson i SvD!


4 svar till “USA är dårarnas paradis på jorden!”

  1. Det är helt djävla otroligt vad dårarna gör i usa. Snar ttörs man inte åka till någon stat alls faktiskt. Nra är otäcka!

  2. Vad som drivit USA in i den där fållan har jag alltid undrat. Lite av samma sak som du skriver om när det gäller aftonbladet kanske. En ytlig och totalt intelligensbefriad media/film och kultursituation. Det avrustar på sikt intelligensen hos betraktaren.

  3. De nya reglerna om utökad nödvärnsrätt verkar faktisk vara ungefär som de svenska fast vi springer förstås inte omkring med vapen om vi inte är ute och plockar älg.