USA tvingas att lämna Irak


Nu har kriget i Irak pågått längre än USA:s engagemang i andra världskriget. Vad det innebär för opinionen i USA är oklart men fler och fler amerikanska soldater dör varje dag.

Dessutom ryktas det i USA att man förbereder en militärkupp mot den sittande regeringen och att – USA är inblandade i sådana diskussioner. Alltfler bedömare säger också tydligt att det inte längre handlar om ett kommande inbördeskrig, det är redan ett inbördeskrig.

Det är ytterst märkligt att USA med sina enorma resurser i form av underrättelsetjänster kunde vara ovetande om vilka konsekvenser ett krig skulle leda till. Frågan är om verkligen CIA och de andra spionorganisationerna inte berättade sanningen för Rumsfeld, Cheney och Bush? George W Bush lär ha sagt: ”- Så länge min hustru och min hund stöder mig i detta så fortsätter kriget”.

Ett sådant yttrande verkar stå i nivå med Bushs mentala status, men framförallt visar det på hans inställning till demokrati. Jag tror inte för ett ögonblick på att det var menat som någon slags retorik eller humor.

Mannen har bevisligen sagt att han har fått ett uppdrag av gud vilket visar vilken på nivå demokratin i USA befinner sig.

När Bush valdes (?) till president av en massa religiösa fundamentalister av olika schatteringar så borde väl världen ha tagit till med storsläggan? Det gjorde man när det gällde Hamas men då kallades gud något annat än gud. Det visar tydligt på vilken världsordning det är som gäller. För ett par dagar sedan så berättade Pär Ström (Stoppa-Storebror.se) att USA nu håller på att skapa en sökspindel för att finna alla hemsidor som på ett eller annat sätt uttalar sig negativt om USA.

Det gäller att tillskapa stora diskresurser om de ska lyckas lagra all den informationen…

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]Politik, USA, Irak, Bush, Gud, CIA, Cheney, Rumsfeld, Religion, Mellanöstern[/tags]


Ett svar till “USA tvingas att lämna Irak”

  1. Har inte Bush sagt att kriget i Irak var slut för två år sedan? Nu är det bara en liten trevlig ockupation som gäller!