USA har vunnit kriget mot SanningenSe texten, se motivet, se bildvinkeln, se bakgrunden. Varför tänker jag på Goebbles?

George W Bush har nu hållit ett av fyra s.k. linjetal. Jag hörde honom säga – Om vi inte vinner över terroristerna i Irak så kommer vi att få hem kriget till USA!

Det är otäckt när den amerikanska presidenten ljuger för sina egna militärer och därmed den amerikanska befolkningen, ja för hela världen. Men lögnen består i första hand inte av den slutsats han säger sig dra, lögnen består i det faktum att Irak aldrig varit någon grogrund för terrorism, aldrig varit något hot mot USA lika lite som Iran är det idag.

Att det nu är annorlunda i Irak beror helt på den kristet fundamentalistiska maktapparat som de neokonservativa i USA lyckats bygga upp och pressa in i Vita Huset.

”Man måste vara en gud för att kunna avgöra vad som är en seger och vad som är ett nederlag”, sade Tjechov för över 100 år sedan.

Det är givetvis sanning även idag men nu ska världens folk luras att tro att terrorism är vårt största globala problem. Och den främsta bedragaren av dem alla håller numera bara sina tal inför de soldater för vilka han är högsta befälhavare. Det enda sättet för honom att få applåder.

Den amerikanska administrationen befinner sig i en helt ohållbar situation. Bush kommer inte att kunna förvirra befolkningen i landet hur länge som helst. Börjar man en gång ljuga så kommer lögnerna bara att bli värre och värre.

Lennart på DPU skriver: ”- Det andra vi lägger märke till är att samtidigt med talet har Vita Huset har publicerat ett s.k. White Paper om Irak . Det här är dokumentet är skrivet av byråkrater för byråkrater. Jag har just läst igenom hela dokumentet men kan inte klart beskriva vad det egentligen säger..”

En av de saker som oroar mig personligen är att vi i Sverige nu har en regering som spelar under täcket med USA.


Vilken bild är mest sann idag?

Regeringen vill kraftigt inskränka våra fri- och rättigheter och agerar för att samma regler ska tillämpas inom hela EU.

Det är, alldeles oavsett vad Bodström säger, en av krigets allvarligaste konsekvenser för oss. Något hot från terrorister finns inte i Sverige och det finns absolut ingenting som talar för att det kommer att bli så i framtiden heller. Men kvällstidningarna ljuger glatt ihop olika sorters hot eftersom de tjänar pengar på det. Att de tillåts göra det är det pris vi får betala för yttrande- och tryckfriheten.

Således kan tidningarna ostraffat spela med i världsterrorismens dokusåpa och skrämma upp människor samtidigt som ansvarslösa politiker beskär folks individuella frihet. Och nu är det inte längre judarna som är de ondsinta världs-konspiratörerna, nu har president George W Bush och hans administration valt ut muslimerna och agerar för att bygga upp en global islamofobi.

Man skapar nya lagar i Sverige utifrån lögner. Och man använder nya lögner för att vidmakthålla resultatet av de gamla lögnerna.


8 svar till “USA har vunnit kriget mot Sanningen”

 1. Apropå bilden: Ibland undrar jag om inte Bush hittar på sådana här saker bara för att reta sina belackare. Kul är det i vilket fall som helst. Go Bushy! :-)

 2. Bra skrivet Jinge! Men det är en sak jag hakar upp mig på och det är detta stycket:

  ”Att det nu är annorlunda i Irak beror helt på den kristet fundamentalistiska maktapparat som de neokonservativa i USA lyckats bygga upp och pressa in i Vita Huset.”

  Det är en MYT att de neokonservativa i USA är kristna fundamentalister. I själva verket är hälften av de 50 mest inflytelserika neokonservativa politikerna judar. Detta enligt en undersökning gjord av Adbusters

  Den kristna högern ska således inte blandas ihop med judiska neokonservativa (även om de utrikespolitiskt ofta drar mot samma mål).

 3. Hmmmmm
  Skulle man inte ha haft en ”Plan for Victory” innan man anföll Irak…. =D

 4. Jinge:
  Det är kanske inte alls någon tillfällighet att vår svenska regering förbereder oss på terrorattantat i Sverige, med tanke på att det bli alltmer av krig i Afghnistan, där vi just förlorat de första i den svenska styrkan och med tanke på att man just beslutat (om jag inte missförstått saken) om att skicka ytterligare några hundra svenskar dit.

  Skulle vi dessutom få en borgerliga regering efter nästa val så har vi tusentals svenskar även i Irak på nolltid, gissar jag. Så visst kan vi också komma att råka illa ut.

  Det mest upprörande av allt är att man avskaffat svensk neutralitet, tvärtemot den allmänna opinionen och utan att svenska folket haf en chans att protestera, och nu börjar jag undra hur lång tid det dröjer innan vi får rapporter om svenska militära övergrepp på folk i de USA-ockuperade områdena. Danskarna har ju redan sina skandaler av det slaget.

 5. Håller inte med. Håller inte med alls. Bush har förlorat kriget mot sanningen. Här i USA kan man inte slå på TVn (om man inte råkar ha Fox inställt, förstås) utan att man hör kritiska röster om Bush, om hans approval ratings och om hans brist på plan för Irak. Igår kväll var Howard Dean gäst hos Jay Leno och han fick spontana stående ovationer av publiken när han sa att nu fick det vara slut på ljugandet.

  Jag tror faktiskt att Bush håller på att förlora kriget mot sanningen och att han håller på att förlora stort. Jag har bekanta som röstade på Bush i förra och förrförra valet och som nu skäms över hur de kunde begå ett sånt misstag.

  Underskatta inte det amerikanska folket! De har andra värderingar än vi har och tror tyvärr de måste agera världspolis, men när amerikaner dör utan att situationen blir ett uns bättre, då reagerar man och man reagerar kraftfullt. Långt kraftfullare än vi svenskar gör när våra politiker ljuger och driver igenom idiotlagar…