USA en sinnessjuk nation ?


Nu har den amerikanska administrationen börjat kriget mot Iran på allvar. Nu handlar det om att skrämma världen för landet.

Den amerikanska imperialismen ter sig alltmer sinnessjuk för varje dag som går. Idag berättar Aftonbladet i en liten notis att den amerikanska administrationen vill ha robotbaser här i Europa för att förhindra angrepp från – Iran.

Aftonbladet: ”USA vill ha robotförsvar – i Europa. Det amerikanska försvaret vill placera ut markbaserade antirobotsystem i Europa. Syftet är att försvåra eventuella attacker från t.ex. Iran”.

Det handlar om ren desinformation. Det finns absolut ingenting som tyder på att Iran, vare sig nu eller i framtiden, planerar att anfalla USA. Skälet till att man går ut med denna falska information är att man vill demonisera Iran och få folk i allmänhet att bli skrämda av spöken som inte finns. Allt i syfte att bädda vägen för ett bombkrig mot landet innan George W Bush lämnar Vita Huset.

Att Aftonbladet inte nämner detta i notisen är märkligt. Irans president, Mahmoud Ahmadinejad, brukar ibland vara tämligen oförsiktig i sin retorik men att han eller hans land skulle vara ett hot mot USA är inget annat än
– skitprat.

Skitprat från en sinnessjuk administration i ett land vars medborgare har begått det helt sanslösa misstaget att släppa in nyliberaler och tok-kristna i landets ledning.

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, usa, george w bush, iran, Mahmoud Ahmadinejad, imperialism[/tags]


10 svar till “USA en sinnessjuk nation ?”

 1. Det kan vara så enkelt att USA har bestämt sig för att bomba Iran några årtioenden tillbaka i tiden och att man vill ha Englands och Frankrikes stöd för detta.

  Iran som har raketer som kan nå Europa kan då tänkas att använda dessa i försvaret av sitt land på ett sätt som vi inte förväntar oss vilket skulle motivera ett antiraketförsvar.

  KAS

 2. Det skulle ju inte vara helt fel om Iran hade precisionsvapen som de kunde skjuta mot Israels och USAs politiska ledning med hyfsad träffsäkerhet…

 3. Iran har inga raketer som skulle kunna nå EUropa och inget intresse av att vilja bomba det heller. Däremot har man sett till att kunna försvara sig mot de ständiga aggressioner ett fullt kärnvapenbestyckat Israel och dess amerikanska armeer i regionen utsätter landet för.

  Det USA/Israel vill med detta är själva fortsättningen av ”kriget mot terrorismen” (Islam) och att piska upp en opinion om att Iran är en ”terrorstat” som kan bomba EU när som helst.

  struntprat givetvis, förra gången var det Sovjet och alla hemska kommunister som satt i varenda buske och nu är det Islam med den skillnaden att de sionistiska fanatikerna i Washington och Tel aviv ser en möjlighet att förverkliga en komplicerad soppa om armageddon och att skynda på guds tillintetgörande av de ”ogudaktiga” vari ”guds utvalda”, Judar och Bush-falangen av ”kristna” av den rätta tron skall besitta världen.

  Ahmadinejad har inga sådana ambitioner och det ”utplånandet av Israel” västmedia så ofta anklagar honom för att ha sagt handlar om att utplåna själva skamfläcken, den rasistiska apartheidstaten Israel, för ett land med lika rättigheter för alla dess invånare.

 4. Jag vill protestera mot rubriken. USA är inte en sinnesjuk nation men de har en snudd på sinnesjuk ledning, precis som Sverige.
  Jag brukar dagligdax ta del av eller delta i den politiska diskussion som försigår på Linux sajten debianhelp.org och där blev de många grymmt upprörda när jag yttrade mig likt Jinge i rubriken. Den bild av USA som vi får via våra medier är bara makthavarnas version och världsbild. Sen finns det en stor grupp, kanske till och med en majoritet, som mycket väl vet hur saker och ting ligger till och som är djupt kritiska till sitt lands politik. Problemet är att dessa inte har någon röst eller politisk företrädare eftersom man behöver pengar för att få politiskt inflytande i USA. Och dessa pengar kommer från ett näringsliv som har samma idéal och agenda som de politiska makthavarna och de skulle knappast ge bidrag för att hjälpa fram folkets röst. Valdeltagandet i USA säger mycket om den klyfta som finns mellan politikerna och folket i allmänhet. Och det minskande valdeltagande i Sverige är psymptom på att samma klyfta finns i Sverige. Sverige en sinnessjuk nation?

 5. Magnus! Jag är fullständigt klar över att USA inte är ett land befolkat av sinnessjuka. Det sjuka är ändå att de röstat fram tok-kristna och nyliberaler ända fram till Vita Huset.

  Om folk blir upprörda på Linuxsiter så finns det inget att säga om det, det är ett fritt land.. I alla fall fram till 17/9..

 6. I USA röstar man i hög grad helt enkelt på det som är minst dåligt. Tyvärr är det ett politiskt läge där krigshetsare som Folkpartiet, eller rentav Moderaterna står till vänster om såväl Repubikanerna som Demokraterna om man drar en snabb jämförelse. Svårt att tänk sig en amerikansk president som inte är mångmiljonär eller bröstar upp sig med medaljer från orättfärdiga ockupationskrig.

  Mycket framsteg har förvisso hänt, men Demokratenn Kerry som kandiderade i senaste valomgången pekas fortfarande ut som en stor ”landsförrädare” och ”lögnare” hos en ganska stor del av befolkningen efter att han som officerare i en intervju 1971 sagt att det förekommit krigsförbrytelser i Vietnam.

  Visst, man kan förstå att veteraner inte vill erkänna att deras kamraters död var för ingenting, men när det övergår till propaganda för att det anses fult att kritisera krigföring är det inte utan att man ryggar tillbaka.

  Sedan finns det amerikanar som hävdar att man vann kalla kriget, vilket är helt absurt.

 7. Skulle inte även vi ha en höger regering i Sverige
  om vi drabbats av 9/11?

  Som tur är börjar dock många vakna till sans
  igen i det stora landet i väst.

 8. Iran har idag inga missiler som kan nå USA. Deras missiler kan som längst nå Europa.

  Men vem vet vad som händer i framtiden?

  Länk borttagen, se kommentarsregler! / Jinge

 9. Erkänn att jag har en poäng när jag säger att Iran kan säga vad som helst utan att ni dömmer, medan USA knappt kan yttra sig utan bli dömda som antidemokratiska terrorister. Kom ihåg att Irans nuvarande president hängde två män för att vara homosexuella.

  När jag läste hans uttalande om Israel, tolkade i alla fall inte jag det som att skamfläcken skulle bombas bort.Tycker det låter konstigt.

  Och att världen var rädda för kommunistsovjet är inte så himla konstigt. Kolla deras historia så förstår man varför.

  Jag kan förstå att alla är lacka på USA och på att media ibland vinklar. Dock tycker jag ni ska hålla er objektiva även när det kommer till USA.

 10. 9/11 var ett insiderjob, man ville få stöd från världen för att kunna börja kriga mot mellanöstern.. Kriget mot terrorismen är en bluff, man är bara ute efter makt, pengar och OLJA.. Många experter har varnat för ett nytt fejkat terrorattack mot israel eller USA från irans sida runt slutet av året, allt för att USA ska få stöd igen för att kunna kriga.

  Det är ingen tillfällighet att man lyckades stoppa det planerade terrodådet för några veckor sedan, allt var fejk man ville bara få stöd från hemmaplan, för tre hade bush stöd från runt 30% av den amerikanska befolkningen nu efter det som hände har man runt 60%