Urban Bäckström har börjat valrörelsen


Idag har organisationen Svensk Näringsliv startat valrörelsen genom att starta en ”kris och framtidskom-mission” och – bjuda in pressen..

Ekot var ett av de medier som nappade och de presenterar ett uttalande från ”kommissionen” i Ekot:

”- Regeringen har inte förstått vad den ökade konkurrensen från utlandet betyder för svenskt näringsliv.” Det menar Urban Bäckström, vd för Svenskt näringsliv.

Nu ska ”kommissionen” resa runt i landet och göra nedslag lite då och då och tillsammans med de lokala företagen samla ihop pressen. Själv har jag inte tagit reda på hur ofta, men man kan väl tänka sig att de kommer att kalla till presskonferens var tredje vecka eller så.

Allt för att få regeringen att förstå..

Man säger sig vilja skapa en halv miljon nya jobb i landet, men jag undrar förstås varför Svenskt Näringsliv ägnar sig åt den typen av valfläsk. Det brukar räcka bra om politikerna gör det.

Jag har inte sett vad de har presenterat för lösningar än, men det är ju knappast nödvändigt. Jag kan avslöja dem redan nu:

• Sänkt skatt för rika
• Pigavdrag
• Borgerlig regering
• Gå med i Nato
• Sänk sjukpenningen
• Privatisera skolorna
• Privatisera sjukvården
• Sänk pensionen
• Avskaffa arbetsgivaravgiften
• Avskaffa fastighetsskatten

Har jag glömt något?

Det märkliga är att medierna rapporterar från den här offensiva valrörelsestarten utan att kalla det valrörelse..

(Och Persson pratar om gardiner.. )


8 svar till “Urban Bäckström har börjat valrörelsen”

  1. Eller iofs, om dom skickar ut massa svenskar att dö för olja och pengar, så skapas ju arbetstillfällen på nationella marknaden.

  2. Nato ger dessutom stoppad bantning av försvaret.. Och tom ökning, och en massa plus plus plus för krigsindustrin och dess kupongklippare..

  3. Ja Jinge, du glömde faktiskt ett par punkter: ”privatiserande fängelserna” samt ”slopande av förmögenhetskatten”.
    Men det senare kommer socialdemokraterna också att åstadkomma, ja nästan alla punkterna kommer de att genomföra misstänker jag :-(!

  4. Men det centrala här är ju att kommissionen representerar ett allmänintresse (händelsevis uppburet av dem med månadslöner på över 300.000 kronor i månaden) till skillnad från andra som bara kommer med massa särintressen hela tiden.

  5. Var det här ett skämt? Arbetsgivaravgiften bryr sig rimligtvis företagare om, men i övrigt var det inte mycket relevant. Du kan ju till exempel förklara hur ett Nato-medlemskap påverkar företagarnas situation i någon som helst riktning.

  6. Inget skämt alls. De vill säkert vara med i Nato eftersom det gynnar krigsindustrin. Dessutom bör man lägga till * Sänka lönerna i listan.