Uppföljning till bilderna…


När jag sitter och tittar på de bilder jag plockat hem från olika hemsidor, i första hand Angry Arab, så kan jag inte undvika att bli väldigt sorgen.

Det är fasansfulla bilder, från ett fasansfullt krig och jag blir ytterst illa berörd. Inget krig någonsin ger upphov till vackra bilder, krig kan aldrig vara vackert eller skapa skönhet. Men när just barn drabbas är det helt omöjligt att bli annat än arg och ledsen.

Sedan talade Israel om att det skulle bli två dygns stopp i flyganfallen mot Libanon, men det var som vanligt när det gäller Israel – lögn. Nu kallar man in ytterligare reservister och media spekulerar i om man inte har för avsikt att invadera landet, i vart fall de första två milen från sin egen gräns. Det lär redan pågå markstrider mellan IDF och Hizbollah, och trappar nu israelerna upp detta så kan det mycket väl tänkas att Libanon sätter in sin armé direkt i striderna. Under alla omständigheter kommer Hizbollah att göra så mycket motstånd de kan.

Inte för att jag vet hur Hizbollah kommer att göra, men jag undrar om de inte kommer att använda vanlig gerillataktik, ligga gömda och slå till snabbt och sedan försvinna. Det enda vi kan vara säkra på är att många fler offer kommer att krävas. Att Olmert talar om att ”- Vi behöver 10-14 dagar till innan vi är klara” är inget annat än lögn precis som allt annat som kommer från det landets ledning. Om Israels planer är att gå in 20 km i Libanon och sedan lämna över till en internationell fredsstyrka som han sagt, ja då räcker inga 14 dagar. Hur lång tid det tar att dra ihop en så stor styrka som 15 000 soldater vet jag inte, men det handlar om många månader. Att säga 14 dagar är ett sätt att vilseleda världsopinionen, inget annat.

På morgonekot berättade man att det varit ett antal bombdåd i Afghanistan och Irak nu på morgonen. Informationen om vad som händer i Gaza når inte fram hit till Sverige just nu. Men vi kan lugnt konstatera att George W Bushs ”Kriget mot Terrorismen” skapar en oändlig massa nya terrorister för varje timme som går.

Bush är definitivt den farligaste personen som världen skådat sedan Adolf Hitlers dagar. Han är en person med kapacitet att sätta världen i brand, och han är på god väg.

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Bush, Israel, USA, Genèvekonventionen, Libanon, Mellanösternkonflikten, politik[/tags]


12 svar till “Uppföljning till bilderna…”

 1. Ja det är beklämmande vad som nu sker. Heller skrev en bra ledare i AB idag, vi får hoppas att EU gör något.

 2. ”Bush är definitivt den farligaste person som världen skådat sedan Adolf Hitlers dagar.” säger Jinge och jag måste hålla med. En del ser läget idag med trådar tillbaka i tiden.

  Den internationella Libanonkonferensen i Rom påminner om den händelse som inträffade för 70 år sedan. Den etiopiske kejsaren Haile Selassie talade inför Nationernas Förbund i juni 1936 och vädjade till världen att stoppa den blodiga invasionen från det fascistiska Italien. Men NF gjorde inte något. På den tiden ville Japan ha regional dominans i Asien och Tyskland dominera i Europa. Detta ledde till en global katastrof.

  Då var det Tysklands som tog lätt på internationell lag. Idag är den huvudsaklige angriparen USA, som strävar efter hegemoni i Mellanöstern och Centralasien till varje pris. Amerikas regerande elit nonchalerar internationella konventioner och avtal om fred och säkerhet. Dessa används när det passar deras intressen.

 3. Om Hizbollah slutar att skjuta raketer från byar där det finns civila utan istället går iväg några km så skulle inga barn drabbas. Det tragiska är att hizbollah vill att så många oskyldiga som möjligt ska dö, för då får de opinionen med sig. Att kunna offra kvinnor och barn för sina politiska mål är sjukt

 4. Ja, är det du säger korrekt så är det för djävligt. Men det är uppgifter som sprids av en krigförande part vilket gör att man ska vara väldigt försiktig när det gäller bedömningen av sanningshalten. Jag har oxo hört dessa påståenden, och visst de KAN vara korrekta.

  Men DET betyder inte att det är helt i sin ordning att bomba hyreshus så att 37 barn dör. Det blir inte heller korrekt att döda ett antal FN-observatörer. Nu räknar man med att omkring 750 människor dödats. Det är inte heller ok att använda fosfor- och klusterbomber mot civila.

  Israels övervåld är ett brott mot alla konventioner och mänskliga rättigheter.

  (Nästa gång ska du använda en fungerande mailadress annars kommer ingen se din kommentar)

 5. Siffrorna verkar vara lite friserade angående antalet döda i hyreshuset iaf enligt röda korset som uppger 28 döda varav 19 barn. Fruktansvärt oavsett men det verkar som vissa vill öka på siffrorna mer och mer. Var finns de uppgifter om 750 döda och var kommer de ifrån?

 6. 750 nämnde någon FN-tjänsteman i radio vill jag minnas, eller i vart fall har jag den från radio. Jo siffror är alltid flytande i sådana här katastrofer. Se bara på Tsunamin och vilket kattrakande det var. HÄR, i ett krig, kan man inte räkna med annat.

  F.ö. hörde jag ngn, och där VAR det en FN-tjänsteman, som sade för några dagar sedan att minst 350 dött i Beirut och att det låg minst lika många under rasmassorna.

  Skulle den uppgiften stämma så kanske det rör sig om ännu fler. Men du kan väl fråga dina bekanta och berätta för oss andra?

 7. Till ”Micke”
  Är det ”frisering” av döda BARN som stör dig? Är det helt ok med 19, men inte med XX?
  Var går din gräns för ”godkänt” antal döda BARN?

 8. Ikarus!

  Högern vill hellre prata om en föregiven diskrepans i hur man räknar döda barn. (frågan är om man ska räkna halva barn, eller barn per kilo slamsor) De har inte, och kan inte argumentera mot det. Man kan däremot ifrågasätta om det var 37 döda barn eller 27, genom att göra på det sättet får man ju lite ”rätt” i alla fall och slipper behandla frågan om det var ett brott mot de mänskliga rättigheterna, Genèvekonventionen och krigets lagar.

  Högern är inte så road av att erkänna offentligt att det var ett svinaktigt agerande från Israels sida. För då vet de ju vad som händer. Då kommer papegojbloggarna och sionistlobbyn snabbt och sätter antisemitstämpeln på dem..

  Och de vill de ju inte eftersom då har de INGEN som tycker att de har nåt vettigt att säga.

 9. Tycker ett barn är ett barn för mycket! Men om man inte är med er i alla åsikter ligger man givetvis med fienden.

  För det andra så har jag redan skrivit vad jag tycker om Israels agerande, men jag står förvisso inte ibland mobben och skriker Burn Israel Burn, eller hyllar Hizbollah.